Ysiseiskat jatkaa voittojen tiellä

D13 -poikien aluesarja jatkui TP-Seinäjoen ysiseiskojen osalta keskiviikkona voittoisasti, kun Vaasan Palloseuran juniorien Musta -joukkue sai lähteä Ketturämäkön kentältä satamakaupunkia kohti niskassaan varmasti karvas 3-1 (2-1) tappio. TP:llä on nyt kolmesta viimeisestä ottelustaan yhtä monta voittoa, kun aluesarja alkoi kahdella tappiolla ja kahdella tasapelillä. Hyvään voittovireeseen päässeellä joukkueella on nyt sarjassa mahdollisuuksia vaikka mihin. Ahnehtimaan on kuitenkaan turha ruveta, sillä edessä ei ole mitään helppoja otteluita.TP:n maalissa pelasi vaihteeksi Henri Kallio-Kurssi. Vuorottelusysteemi Jaakko Uusitalon kanssa tuntuu pelaavan, koska homma hoituu kummaltakin mallikkaasti. "Hena" pääsi VPS-j. Mustaa vastaan yllättävän helpolla, kun puolustuslinja oli tällä kertaa vahvasti raudoitettua betonia. Muutama hyvä vastaantulo ja torjunta tietysti tarvittiin. "Henalle" on myös aika turvallista pelata alaspäin jalalle, koska hän klaaraa ne tilanteet hyvin.Oranssin puolustus koottiin perinteikkäästi äijistä Nicolas Kotamäki, Miika Huumo, Ville Viita ja Joonas Sundman. Saman nelikon yhteydessä on syytä mainita myös Teemu Kukkasen nimi. Teemu tuli puoliajalta kehiin ja oli kova luu alakerran varmistajana. Pallo lähtee Teemulta rivakasti väljemmille vesille. Joukkueen huoltokaksikko Tapio Välimäki & Matti Syrjälä oli totisesti oikeassa, kun jakoi kuuluisat omat palkintonsa ottelun jälkeen pelkästään puolustuspään pelaajille. Vaasalaisten pelätyt hyökkäykset tyrehtyivät näihin kavereihin jämäkästi.Laitalinkkeinä aloituksessa olivat Joonas Lepistö ja Topias Syrjälä, joiden kanssa Vepsun puolustus oli koko illan helisemässä. Keskikentän primus motoreina toimivat Iiro Kiviluoma ja Matti Lähde. Hyökkäyspelistä aloituksessa vastuun ottivat Joni Vähämaa kymppipaikalla ja Antti Palomäki ylimpänä syömähampaana. Alku oli viimeksi mainitulta kaksikolta jäätävän vahva. Sen jälkeen peliin astuivat murheet loukkaantumisen ja flunssaoireiden muodossa.Kotijoukkueen avausmaalia ei tarvinnut kauaa odotella, sillä jo kolmannella minuutilla Joni Vähämaa laukoi maalin edestä onnistuneesti. Joni sai maaliinsa hyvän syötön Topias Syrjälältä. Peli oli TP:n täydellisessä hallinnassa. Joni sai kahdeksannella minuutilla harmillisen tällin jalkaansa ja joutui vaihtoon. Tilalle tuli Tommi Luopajärvi.Vauhdikas alku tuotti 2-0 osuman, kun pelattiin vasta 12. minuuttia. Joonas "Lepa" Lepistö pääsi Antti Palomäen syötöstä karkumatkalle ja nosti pallon hallitusti vastaan tulleen maalivahdin yli verkon perille. Vaikka alku oli näin mahtava, kaikesta aisti, ettei ottelu suinkaan ollut vielä ohi. Joni pääsi 14. minuutilla takaisin kentälle ja korvaajana toiminut Tommi meni vielä keskittymään kentän laidalle kymmeneksi minuutiksi, jonka jälkeen hän pääsi takaisin kentälle, kun flunssaoireinen Antti pääsi aiheellisesti lepäämään loppupelin ajaksi.Ottelu oli lähellä todennäköistä ratkaisua, kun pelattiin avausjakson 26. minuuttia. Joni Vähämaa oli tehdä illan toisen osumansa, kun veto osui tolppaan. Vieraiden maalivahti avusti tilanteessa katselemalla ohikulkevia laivoja tai jotain muuta. Jotta totuus ei unohtuisi, jouduttiin puoliajalle kuitenkin lähtemään tiukassa tilanteessa, kun VPS-j Musta kavensi lukemiksi 2-1 rangaistuspotkusta, kun taukoon oli aikaa parisen minuuttia.Tauolla isännät tekivät muutoksia kokoonpanoon. Teemu "Kurko" Kukkanen korvasi Miikan topparina. Miika ei suinkaan mennyt vaihtoon, vaan meni keskikentälle sinne myös siirretyn "Lepa" Lepistön pariksi. Matti puolestaan siirtyi keskikentältä hiukan ylemmäs kymppipaikalle. Tommi meni tässä vaiheessa vasemmalle linkiksi. Kärkeen tuli tuoreita jalkoja, kun Henri "Hjalma" Heittola sai vuoronsa astua tositoimiin. Vaihtoon jäivät tässä vaiheessa Iiro ja Joni.Tauon jälkeinen ensimmäinen kymppi pelattiin perin tasaisissa merkeissä. Peli meni aika sekavaksikin. Peliminuuttien 10.-15. välillä vierasjoukkue hallitsi tapahtumia ja jopa maali "roikkui" ilmassa. TP:n omat maalipaikat olivat vähissä. Syöttöpeli meni perin juurin vaikeaksi. Suuri vapautus tuskasta saatiin kuitenkin 23. minuutilla, kun Joonas Sundman pukkasi komeasti Joonas Lepistön kulmapotkin sisään. Erityismaininta maaliin johtaneista tapahtumista on syytä antaa Miika Huumolle, joka taisteli hienosti kulmassa kotijoukkueelle kulmapotkun. Miika oli illan suuria onnistujia, kun keskikentän työskentely oli avausjakson topparin tehtävien jälkeen myös upeasti hallinnassa.Loppuhetkiksi tehtiin myös pari vaihtoa, kun Iiro ja Joni tulivat takaisin kentälle "Hjalman" ja Tommin tilalle. Vepsu yritti loppuun asti aivan kunnioitettavasti, mutta TP kesti ilman suurempia ongelmia ilman, että sen verkkoon olisi päästy tekemään pelitilannemaalia.TP-Seinäjoen ysiseiskojen vastuuvalmentaja Jari Kujala oli tyytyväinen voittoon, mutta toisen jakson peliin hänkin oli pettynyt:- Ekan vartin hyvä esitys pohjusti voiton. Sitten peli hiipui. Punainen lanka katsoi. Miehiä tippui sivuun, mutta onneksi penkiltä saatiin apuja. Toisen jakson esitys oli enemmän tahtoa kuin taitoa. Esim. välipallot ja linjaa taakse annetut syötöt jäivät kokonaan pois. Mistä se kiire tuli kaikkeen tekemiseen? Silti positiivinen ilme saa olla päällä, meillä on mahdollisuudet yhä vaikka mihin.Ysiseiskojen seuraava ottelu pelataan sekin kotona ja Ketturämäkön kentällä. Kalenterissa on silloin tämän kuun 10. päivä. Päivä on tämän viikon perjantai. Vastassa on silloin klo 18.30 pelattavassa ottelussa Vaasan Palloseuran juniorien ysikasien joukkue, joka pelaa siis vuotta vanhempien aluesarjassa. Vieraat ovat siirtäneet ottelua kahteen kertaan, minkä vuoksi TP olisi saanut jo 3-0 luovutusvoitonkin lahjaksi, mutta sitä ei haluttu ottaa vastaan. Silmissä siinteli revanssin mahdollisuus kevään piirisarjan kirvelevälle tappiolle. Ja onhan tämä urheilullisestikin reilu ratkaisu. Ratkaiskoon pojat kentällä, kumpi on tällä kertaa parempi maaleissa mitattavin määrein. Tervetuloa kannustamaan! Ketturämäkön avarat katsomotilat tarjoavat kaikille ensiluokkaisen mahdollisuuden seurata ottelutapahtumia!