Takaa tasoihin ja jatkoon

Takaa tasoihin ja jatkoonTP-Seinäjoki – IK 2-1 (0-1)20 min 0-1 Rami Sariola67 min 1-1 Samir Bouroussi82 min 2-1 Juho Mäki-Maunus
Sunnuntai-illan koitos Suomen Cupin ensimmäisellä kierroksella naapurusten, TP-Seinäjoen ja Ilmajoen Kisailijoiden, välillä tarjosi cup-draamaa ja jännitystä aivan vihoviimeisille sekunneille saakka. Aivan kuten kunnon cup-ottelun kuuluukin.
Kolmosen IK oli tietenkin jo sarjatasonsakin puolesta suosikki, mutta Seinäjoen Jalkapallokerhon kanssa farmiyhteistyössä oleva isäntäjoukkue sai käyttöönsä ihan mukavan miehityksen, joten puntit tasoittuivat kohtuullisesti jo ennen avauspotkua.
Ensimmäisen 15-20 minuutin ajan pelissä mentiin suuremmalla vauhdilla kuin järjellä. IK oli ensimmäisellä puoliajalla juuri sen yhden maalin verran parempi kuin numerot kertoivatkin. Joukkue tuli tilanteisiin selvästi fyysisemmin ja aggressiivisemmin, vaikka todellisia tekopaikkoja ei syntynytkään.
Ottelun avausmaali nähtiin kuitenkin kulmurin jälkitilanteesta Jari-Pekka Luoman tulitettua ensin terävästi. Atte Tervasmäki sai näppinsä sen verran kuitenkin väliin, että pallo kimposi pystypuusta kulmaksi. Pallon jäätyä pomppimaan rangaistusalueelle, pääsi oma koira puraisemaan Rami Sariolan puskettua pallon maaliin vierasjohdon merkiksi.
Juuri ennen taukoa oli kotijoukkueella pari paikkaa tasoittaa ottelu. Ensin Timo Rauhala karkasi ja laukoi vain hieman takakulmasta ohi ja pari minuuttia myöhemmin Tomi Anisimaalla oli paikka tulittaa kulmurista tasoitus, mutta veto painui yli Matti Tervasmäen vartioiman maalin.
Kotijoukkueen liike ei ensimmäisellä puoliajalla ollut lainkaan sitä, mitä olisi voinut toivoa ja odottaa. Myös syöttöpeli ontui ja liian usein haettiin helppo ratkaisu vetämällä toiveikas pitkä pallo, joka aivan liian usein päätyi hyvän topparipelin pelanneen Olli Alkion päähän.
Toisella puoliajalla isännät saivat peliinsä huomattavasti lisää juonta. Myös paikkoja tuli enemmän kuin ensimmäisellä jaksolla. Ville Kukkanen pääsi 51. minuutilla laukomaan terävästi, mutta Matti Tervasmäki veti pidemmän korren. Pari minuuttia tilanteen jälkeen ajoi Samir Bouroussi röyhkeästi alueelle jääden kahden IK:n pelaajan väliin. Yleisö vaati tilanteesta rankkaria, mutta sitä ei Olli-Jussi Sariola tuominnut.
Bouroussi nousi kuitenkin esiin vajaata varttia myöhemmin. TP-Seinäjoki esitti komean rakentelun, jonka päätteeksi "Samppa" laukoi puolittain akrobaattisesti pallon voimalla verkkoon tasoittaen ottelun. Maalin pohjustivat takatolpalle Jarkko Mäki-Maunukselle kauniin kaaripallon lähettänyt Tomi Anisimaa ja vanhempi "Mäkkäri", joka puski maltilla pallon taaksepäin Bouroussille. Maali oli todellinen klassikko.
Pari minuuttia tasoituksen jälkeen isännät olivat iskeä uudelleen, mutta Matti Tervasmäki piti IK:n miehistöä raiteilla torjumalla ensin Ville Kukkasen laukauksen ja pari minuuttia siitä Juho Mäki-Maunuksen vedon.
Vaihdosta kehiin tullut nuorempi "Mäkkäri" nousi kuitenkin isäntien sankariksi 82. minuutilla saatuaan namupassin Tomi Anisimaalta. "Pikkumäkkäri" ajoi alueelle ja pisti pallon varmasti ohi hyvän ottelun pelanneen vanhemman Tervasmäen veljeksen.
Ottelun loppuhetket olivat kihelmöivän jännittävät. Janne Mäntylä tulitti mojovan tykin pystypuuhun ja oli ratkaista ottelun lopullisesti. Kun lisäaikaa oli pelattu jo reilut kolme minuuttia, sai IK rangaistusalueen rajalta vapaapotkun, josta oli mahdollisuus viedä ottelu jatkoajalle. Vaparikikka epäonnistui kuitenkin totaalisesti ja kotijoukkueen alakerta sai siivota pallon turvallisemmalle väylälle. Siihen myös ottelu päättyi.
Kotijoukkueen sankareihin kuului ilman muuta erittäin vahvan topparipelin pelannut Jyri Reinilä. "Jyrtsä" hoiti alakerran keskustaa todella mallikkaasti ja rauhallisesti. Peli oli monen pelaajan osalta kuitenkin hieman vuoristoratamainen suoritus. Hyviä hetkiä nähtiin, mutta välillä vaivuttiin pimentoon pahastikin.
On luonnollista, ettei peli ollut jengoissaan, sillä nippu ei ollut juurikaan yhdessä harjoitellut. Kuitenkin yhteistyö Kerhon kanssa tulee varmasti kantamaan hedelmää jatkossakin. Peliaikaa tulee niille miehille, joilla se on Kakkosessa kortilla ja TP-Seinäjoki saa joukkueeseen niin määrää kuin laatuakin.
Voitto tarkoittaa sitä, että TP-Seinäjoki kohtaa toisella kierroksella Alavuden Peli-Veikot vieraissa.
TP-Seinäjoki: Atte Tervasmäki, Jukka Yli-Renko, Jyri Reinilä, Juho Pajula (v, 69. Juho Mäki-Maunus), Vesa Kivimäki, Timo Rauhala (85. Joonas Kuivalainen), Jarkko Mäki-Maunus (87. Antti Takala), Tomi Anisimaa, Ville Kukkanen, Samir Bouroussi, Ramel Loddin (46. Janne Mäntylä)