Takaa tasoihin Närpiössä

Takaa tasoihin Närpiössä 01.06.Kraft – TP-Seinäjoki 1-1 (1-0)16 min 1-0 Jan Ekman58 min 1-1 Mika KallioKauden ensimmäinen naapurusten kohtaaminen Närpiön Mosedalin surkealla kentällä ei paljon jalkapalloilullisia hienouksia tarjonnut. Tasanumeroihin 1-1 (1-0) päättynyt ottelu i kohonnut korvin korkeatasoiseksi heikkokuntoisen alustan ja tuulen takia.Oli suorastaan ällistyttävää, että yleensä loistokuntoinen Mosedal oli tällä kertaa täysin luokattomassa kunnossa. Nurmikkoa alustalla oli vain nimeksi ja olosuhteet tekivätkin pelaamisesta mahdotonta.Nyt kumpikin joukkue rakensi peliään kajauttamalla vuorotellen mahdollisimman pitkän avauksen ja sen jälkeen toivoen parasta.TP sai ensimmäisenä todellisen maalintekopaikan Marcelo Nuñesin puskettua pallon voimalla Kraftin tolppaan ohi todella epävarman puolalaisvahti Maciej Kudryckin. Valitettavasti peliväline tuli yhtä lujaa tolpasta ulos ja Kraft pääsi tilanteesta vaaralliseen vastahyökkäykseen.Kotijoukkueen vaarallisin mies oli alituiseen oranssinuttujen kiusana puuhastellut Jan Ekman, joka pääsi ampumaan harppuunahyökkäyksen päätteeksi pahasti. Jani Luukkonen ei kuitenkaan vielä joutunut antautumaan, vaan sai torjuttua pallon kulmaksi.Kulmurista Kraft kuitenkin sai rokotettua, sillä korkeuksiin kohonneen pallon puski maaliin juuri Ekman, kun pelikello näytti 16. Minuuttia.Ekmanin jääminen vapaaksi maalinedustalle oli käsittämätön merkkausvirhe, josta maksettiin taas kipeästi maalin muodossa.Kotijoukkue sai painettua pelin tuulen avulla TP:n päätyyn saalistaen ottelussa toistakymmentä kulmuria, joista taisi kahdeksan tulla jo ensimmäisellä puoliajalla. Varsinkin TP:n maalista vasemmalta tulleet venäläisen Sergei Zamorskin kulmurit olivat sangen ilkeitä, mutta eivät Tomi Kärkkäisenkään kulmat huonoja olleet.Toiselle puoliajalle TP tuli selvästi pirteämmin ja pystyi ahdistelemaan Kraftin maalia muutamaan kertaan mainiosti. Pelaamalla ei kuitenkaan maalipaikkoja kyetty luomaan kuin aniharvoin, joten ottelun luonteelle sopi varsin hyvin se, että vieraat tekivät maalinsa Pasi Oksasen ja Arto Jalasvaaran juoniman kulmurin jälkeen ruuhkasta.Kapteeni Mika Kallio nousi pruukilaisten pelastajaksi taas kerran. Ilman palkintopyttyjä ja muita lusikoita jäänyt ”Kale” laukoi pallon rankkualueen sisältä verkkoon tasoittaen pelin 58. Minuutilla.”Kale” oli muutenkin mies paikallaan. Ei ketään oikeastaan voi TP:sta moittia kamalasti, mutta pirteimmin esiintyivät ehdottomasti juuri ”Kale”, varsinkin ensimmäisellä jaksolla paljon ilmataisteluita voittanut Betinho, pronssisen lämiskän kuitannut Chris Cleaver ja Arto Jalasvaara.Vaikka Närpiön vierailusta ei tällä kertaa muodostunutkaan sellaista maalijuhlaa kuin viime kauden 3-3 –kamppailu oli, lämmitti piste lopulta kovasti, sillä mm. Jan Ekman hätyytteli uudelleen ilkeästi TP:n maalia osuen ylähirteen pakin kautta.Nyt TP huilaa viikon ja pelaa seuraavaksi kotona Tervareita vastaan 10. Kesäkuuta.