Takaisin Yorkshiren nummille

Päivä 4 – Leeds

Aamupäivällä ajeltiin Bootlesta sitten Liverpoolin Lime Streetille asemalle Delta-taksilla, joka on puolet halvempi kuin normi Black Cab ja kuskit jopa keskustelevat asiakkaan kanssa.

Leeds Unitedhan on yksi oikeasti todella isoista seuroista, vaikka viimeiset vuodet ovatkin olleet mollivoittoista taivallusta alemmilla sarjatasoilla. Tällä kaudella joukkue kuitenkin taistelee tiukasti noususta takaisin parrasvaloihin, eli Valioliigaan.

Ennen ottelua oli ilahduttavaa tavata lapsuudentuttu Sari miehekkeensä Petrin kanssa. Aika kauas piti Kauhavalta lähteä nähdäkseen melkein naapurinlikan. Oli kyllä mukavuutta ja siinä kohtaa kun ryhdyttiin purkautumaan Billy’s Barista ulos, oli se jo niin täynnä, että hengittäminenkin alkoi olla työlästä.

Leeds Unitedista on tehty muuten elokuvakin. Jos joku ei ole kurkkinut The Damned United –elokuvaa, kannattaa se ehdottomasti tsekata. Monen mielestä kyseessä on yksi parhaista ns. futisleffoista.

Aire-joen halkomalla Leedsin metropolitan alueella asuu muuten noin 2,3 miljoonaa alkuasukasta, eli ihan mistään kyläpahasesta ei tosiaan ole kysymys.

Ellan Road puolestaan sijaitsee muutaman kilometrin päässä ihan ydinkeskustasta, eli sinne voi joko kävellä noin 30-45 minuuttia, mennä fanibussilla tai napata taksin ja ajella sillä.

Peliä ennen vetäistiin muuten reissun pakollinen kulinaarinen riemuvoitto, eli fish and chips. Ei petä. Joskaan ei se mitään gourmeta liioin ole. Pelin jälkeen myöhemmin illalla päätettiin kokeilla lammaskebabia. Voin vakuuttaa, että enää ei meinaan lähdetä Leedsiin syömään kyseistä ruokalajia. Sen sijaan futista sinne menisi kyllä ihan mieluusti katsomaan toistekin. Kyllähän ihan kaikessa huokui se intohimo, mitä paikalliset osoittavat suosikkiseuraansa kohtaan.

Voitonpuolelle jäätiin tälläkin keikalla Yorkshireen.

Kuvagalleria 01.03.2019 Leeds

Linkki 1