Tappio Kotiavauksessa

Tappio Kotiavauksessa06.05.2000 TP-Seinäjoki FC – Jaro 0-2 (0-0)50 min 0-1 Ridvan Zeneli67 min 0-2 Fredrik SvanbäckTP-Seinäjoki lähti melkein täydellä miehityksellä avausotteluunsa FF Jaroa vastaan. Toipilaina olivat vielä Matti Lampi ja Mika Hiekka, sekä kahden ottelun pelikieltoa kärsivä Jani Luukkonen.Ensimmäisen puoliajan TP oli helisemässä Jaron kanssa, eikä palloa tahdottu saada millään edes puolen kentän yli. Parhaat tilanteet 1. puoliajalla avautuivat TP:n Martti Saarelalle, jonka laukaus vilahti vain puoli metriä ohi maalin. Janne Järvinen pääsi myös kurkottamaan palloa kohti maalia, mutta Jaron maalivahti Vitali Varivontchik pelasti joukkueensa takaiskulta. Jarolla oli myös maalintekopaikkoja mutta TP:n maalissa debytoiva J-P Kivimäki pelasi hyvän pelin.Ottelun toisen puoliajan alussa 50. peliminuutilla TP:n alakerrassa tuli sekaannusta, kuka pallon ottaa ja niinpä kentän lyhyin mies Ridvan Zeneli pääsi puskemaan pallon maaliin. 17 minuuttia myöhemmin TP:n laitapuolustaja unohti miehensä ja Jaron Fredrik Svanbäck sijoitti pallon maalivahdin kädenkautta maalin sivuverkkoon, valitettavasti sisäpuolelle. 0-2 Jarolle, joka jäi myös ottelun lopputulokseksi.Kentän parhaana palkittiin Jaron n:o 18 Fredrik Svanbäck, toisen palkinnon sai Jaron n:o 10 Ridvan Zeneli ja kolmantena palkittiin TP:n kapteeni Mika Kallio. Palkintoraati muodostui TP:n englantilaisvahvistuksista, jotka eivät vielä päässeet pelaamaan eli Chris Cleaver, Warren Kenna ja Jukka Saarijärvi.Jaron valmentaja Keijo Paananen oli tyytyväinen joukkueensa peliin. Paananen piti ennalta TP:tä vaikeana vastuksena ja heidän tavoitteena oli mm. luoda paineita TP:lle avausotteluun. Valmentajan mielestä Jarolla oli onnea matkassa, kun TP:n hyvät tilanteet saatiin purettua 1. puoliajan lopulla.TP:n valmentaja Akkeri Ristimäki oli tyytyväinen peliesitykseen mutta ei tulokseen. "Maalipaikkoja oli, joten ainakin yksi maali olisi pitänyt tehdä." Lähtökohdat otteluun olivat Ristimäen mukaan vaikeat, koska vastukset eivät tästä enää juuri pahene. J-P Kivimäki pelasi "Akkerin" mielestä hyvin maalissa niinkin vähällä pelikokemuksella. Maalit syntyivät puolustuksen virheistä, mutta kaiken kaikkiaan hyvä peliesitys TP:n nuorelta joukkueelta.