Tappioasemasta arvokkaaseen voittoon

Tappioasemasta arvokkaaseen voittoon 19.07. TP-Seinäjoki – KajHa 2-1 (0-1)45 min 0-1 Jussi Markkanen56 min 1-1 Vesa Kiljunen74 min 2-1 Steve MeltonTP-Seinäjoen tappioton kotisaldo tämän kauden Ykkösessä oli sunnuntain KajHa-ottelussa ensimmäistä kertaa uhattuna. Pruukilaiset pystyivät kuitenkin väkisin pusertamaan 2-1 (0-1) -voiton kainuulaisvieraistaan toisen jakson osumilla Keskuskentän vetisissä olosuhteissa.Kotijoukkueen voitto oli pelitapahtumiin ja erityisesti maalintekopaikkoihin nähden täysin ansaittu. Jälleen kerran tehokkaammalla viimeistelyllä verkko olisi soinut vastustajan päädyssä huomattavasti useamminkin. Vieraiden puolustuslinja nousi rohkeasti useaan otteeseen lähes puoleen kenttään ja saikin kotijoukkueen hyökkäyksen ajautumaan monet kerrat paitsioon.TP aloitti väkevästi painostuksella ja sai heti muutaman tekopaikan. Kajaanin puolustus pystyi vaivoin siivoamaan Jouni Santasen kohti alanurkkaa suuntautuneen sijoituksen. Jatkotilanteesta Betinho ampui pallon lähietäisyydeltä rankasti yli Hakan maalin täysin avoimesta paikasta. Pian perään Pasi Oksasen matala kääntöveto meni takatolppaa nuollen ohi. Sami Sinkkosen pitkä avaus maalilta tavoitti Santasen, joka karkasi syötöstä läpi, mutta sijoitti jälleen vähän takanurkasta ohi. Vähän myöhemmin Jonelle tuli vielä aivan maalin eteen loistopaikka, jonka KajHan maalivahti Hannu Husu selvitti. Irtopalloa pääsi parikin pruukilaista yrittämään tuloksetta verkon perukoille yleisön huokaillessa lukuisia tuhlattuja tilanteita. Santanen sai vielä tämän jälkeen mainion vetopaikan, Husu kuitenkin torjui pallon kulmuriksi.Niin kuin monesti käy toisen joukkueen painostaessa ilman tulosta, naapuri pääsee iskemään vastahyökkäyksestä maalin suurin piirtein ainoasta tekopaikastaan. TeePee menetti pallon pahasti keskialueella eikä Tuomo Nuojua kyennyt katkaisemaan, vaan KajHan Jussi Markkanen irtosi laidasta läpiajoon. Sinkkonen tuli rohkeasti vastaan ulos maaliltaan kuten pitääkin, mutta Markkanen pystyi nostamaan pelivälineen yläkulmaan kaataen jääkylmää vettä kotijoukkueen niskaan aivan avausjakson loppusekunneilla.Kotijoukkue ei tästä kuitenkaan masentunut, vaan tuli toiselle puoliajalle uskoen kovan työn tuovan lopulta tulosta. Mika Kallion pitkä pystypallo tavoitti Pasi Oksasen laidasta ja tämä lähetti hyvän keskityksen maalille, jossa Steve Melton ei ihan yltänyt kurottamalla tilanteeseen. Palkinto tuli lopulta, kun Kallio karvasi upeasti keskialueella sivurajan tuntumassa ja syötti Oksasen irti laidasta. Paaden loistava keskitys täydestä vauhdista leijaili yli maalivahti Husun maaliaukolle Vesa Kiljusella, joka tykitti vastustamattomasti pallon kajaanilaisten verkkoon.TP:n hyvä ote jatkui edelleen. Melton syötti luukulle, Kiljunen ei tällä kertaa ehtinyt liukumalla tilanteeseen ja Oksasen jatkoveto läheltä epäonnistui. Kotijoukkue sai kuin saikin ansaitun voittomaalin, kun peliaikaa oli vartin verran jäljellä. Melton pyörähti nätisti keskialueella harhauttaen pari vastustajan pelaajaa ja nosti hienosti laitaa pitkin viilettäneelle Kiljuselle. Veskun keskitys tavoitti maalilta Santasen, jonka kautta pallo ajatui tolppaan. Melton seurasi loistavasti tilanteen loppuun asti ja runnoi väkisin lähes maaliviivalta sisään täydet kolme sarjapistettä tuoneen osuman.Peliä yleisön mieleenValmentaja Hannu "Köppä" Rajaniemi uskoi Kajaanin Hakaa vastaan käydyn Ykkösen pelin olleen etenkin yleisön mieleen, tulihan kotijoukkue takaa rinnalle ja puski vielä Steve Meltonin maalilla ohitsekin."Sama jatkui meillä kuin Varkaudessakin. Paikkoja luotiin vaikka miten paljon, muttei saatu palloa verkkoon" noitui "Köppä" omiensa onnetonta viimeistelytaitoa maalin edessä."KajHan maalivahti Hannu Husu selvitti tilanteet aivan uskomattomasti. Kannattaisi varmaan ajella aseman kautta kotiin ja ostaa Ässäarpa. Siinä oli kyllä tuurit kohdallaan" heitti "Köppä" saaden heti napakan vastauksen vierasjoukkueen valmentajalta, Pekka "Tankki" Kemppaiselta."Ei varmaan kannata sanoa tuota ainakaan Husun kuullen. Mies on nimittäin pelannut ja treenannut 24 vuotta, eikä se kyllä kaikki ihan tuuria ollut. Husu on hyvä maalivahti" kuittasi Kemppainen "Köpän" puheet."Vaativat olosuhteethan ne olivat ja TP oli sen verran voimakkaampi, että pystyi ottamaan voiton, vaikka kyllä siinä jäi muutama asia harmittamaan" selvitti Kemppainen väittäen avustavista erotuomareista MM-kisakävijä Tapio Yli-Karron turhaan armahtaneen TP:n alakerran Jussi Markkasen karkumatkan suhteen toisella puoliajalla."Kyllä siinä linjamies armahti TP:n. Markkanen olisi päässyt tosi hyvään paikkaan. En sitä tiedä olisiko siitä maali tullut" Kemppainen totesi."KajHa tuli kyllä toisella jaksolla paljon rohkeammin kuin uskoimme ja meillä meni siinä hiukan sormi suuhun" myönsi "Köppä" todeten yllättyneensä vieraiden toisen puoliajan rohkeasta keskikenttäpelistä.Ensimmäisellä puoliajalla vieraat pelasivat upporikasta paitsioansaa, joka laukesi kerran, kun Jouni Santanen pääsi nokikkain Husun kanssa nostaen kuitenkin ohi."Pelattiin joo aika rohkeasti. Liiankin rohkeasti" tunnusti Kemppainen omiensa otteet."Toisella puoliajalla olen oikein tyytyväinen joukkueemme karvaukseen ja tsemppiin. Tämä oli sellainen yleisöystävällinen matsi, että loppuun asti sai jännittää" kolme pistettä saalistaneen TP-Seinäjoen "Köppä" Rajaniemi totesi.TP nousi ensimmäistä kertaa tappioasemasta voittoon tällä kaudella säilyttäen kotitappioiden sarakkeensa edelleen nollassa. Vieraista pitäisi saada muutama piste, niin jopa lohkon piikkipaikka olisi täysin mahdollinen. Seuraavaksi TP-Seinäjoki kohtaa keskiviikkona kotonaan KPV-juniorit. Keväällä tuo ottelu päättyi Kokkolassa 1-1.