Tappion makuinen tasapeli

Tappion makuinen tasapeliJBK – TP-Seinäjoki 1-1 (1-1)06 min 0-1 Petri Niemi45 min 1-1 Björn-Erik Sundqvist (rp)Toistamiseen muutaman päivän sisällä TP-Seinäjoki joutui tyytymään hieman happaman makuiseen tasapeliin. Pietarsaaresta oli nimittäin tuliaisina vain yksi piste 1-1 (1-1) –tasapelin myötä. Joukkueen pelaajia ja valmennusjohtoa tasapeli harmitti melko tavalla, sillä kotijoukkueen tasoitus syntyi ottelun ensimmäisen puoliajan lopussa sangen kyseenalaisesta rankkarista, jonka näki paikallaolijoista vain avustava erotuomari. Kukaan muu ei nähnyt , mistä rankkari annettiin.Tilanteesta harmittavamman teki vielä se, että JBK:n pelaaja rikkoi tilanteessa hyvän ottelun pelannutta maalivahti Tero Kinnusta, mutta siihen ei puuttunut sen enempää avustava kuin ottelun ensimmäisen puoliajan peliä mainiosti johtanut erotuomari Magnus Långbackakaan.Ottelu alkoi voimakkaassa myötätuulessa pelanneen TP-Seinäjoen selkeällä painostuksella ja jo ensimmäisellä minuutilla Abdullahi Danjouma laukoi terävästi, mutta puoliajalta penkin päähän joutunut maalivahti Visar Tahiri onnistui torjumaan. Kotijoukkueen maalivahti olikin joukkueen selvästi heikoin lenkki ja sitä vieraat onnistuivat hyödyntämään muutaman kerran.Oranssi-mustat menivät ottelussa johtoon jo kuudennella peliminuutilla jälleen mainion ottelun pelanneen Tero Mäntylän lingottua pitkän sivurajaheiton maalinsuulle. Siellä ylimmäksi nousi Petri Niemi puskien pallon ohi pahasti haparoineen Visar Tahirin. Niemi oli jo seitsemäs TP-Seinäjoen maalintekijä tällä kaudella, eli tehot eivät todellakaan lepää yhden tai kahden miehen varassa.Noin vartin kohdalla TP-Seinäjoki oli lisätä johtoaan Topias Tervasmeni lauottua vihaisesti kaukaa. Maalivahti Tahiri onnistui nostamaan pallon kulmuriksi. Vain pari minuuttia edellisen tilanteen jälkeen Mäntylä linkosi uudelleen sivurajan maalille ja jälkitilanteesta Tervasmäki ampui. Tällä kertaa pelastavana enkelinä oli JBK:n maaliviivalle jähmettynyt pakki.Kun pelikellossa oli noin 22 minuuttia, taisteli Abdullahi Danjouma pelivälineen keskialueella itselleen ja ajoi röyhkeästi alueelle Vladimir Rzhevskiyn repimisestä huolimatta. Rankkualueella ”Abdu” pisti venäläisen uudelleen solmuun, kiersi maalivahti Tahirin ja sijoitti pallon… tolpan juuresta ohi. Vaikka ottelua katseli minkälaisten kakkuloiden läpi, olisi pelin pitänyt olla vieraille selvä jo tässä vaiheessa.Vielä enemmän suolaa vieraiden haavoihin siroteltiin 36. minuutilla, jolloin Petri Niemi puski ottelun toisen maalinsa. Paikallinen avustava nosti kuitenkin lippunsa ylös paitsion merkiksi, eikä ainutkaan vieraiden pelaajista tajunnut, mistä moinen liputus oli peräisin.Kaiken kruunasi ensimmäisen puoliajan viimeisen minuutin epäselvä tilanne. TP-Seinäjoen rangaistusalueella syntyi melkoinen rytäkkä, jossa JBK:n hyökkääjä makasi maalivahti Kinnusen päällä niin, ettei tämä voinut osallistua peliin. Tilanteesta toinen avustava liputti kuitenkin pilkun kotijoukkueelle, josta FF Jaron farmimies, Björn-Erik Sundqvist viimeisteli varmasti tasoituksen.Olisi voinut kuvitella, että kotijoukkue ottaa pelin haltuunsa kovan myötätuulen myötä, mutta varsinaisesti niin ei kuitenkaan tapahtunut. Suurin osa palloista, joilla haettiin Sundqvistia tai Henri Sandstedtia meni joko sivurajasta leveäksi, päädystä ulos tai suoraan erinomaisen ottelun pelanneen toppariparin päähän.Abdullahi Danjouman jouduttua jättämään kentän tauolla reisivamman takia siirtyi TP-Seinäjoki 4-4-2 systeemistä 4-5-1 –systeemiin. Yllättävää kyllä, mutta TP-Seinäjoki sai luotua enemmän maalinedusta härdellejä kuin kotijoukkue, joka ei juurikaan päässyt ahdistelemaan vieraiden maalia.Luonnollisesti kotijoukkueen peli pyöri täydellisesti keskikentän keskellä edelleen taitavasti pelaavan Aleksei Eremenkon kautta. Eremenko ei kuitenkaan tällä kertaa onnistunut ottamaan niin suurta roolia kuin aikaisemmin TP-Seinäjokea vastaan. Sen lisäksi aiheellisestkin suurta kunnioitusta nauttiva pelimies sai todella paljon anteeksi ajeltuaan oranssipaitojen selkään ja vedettyään surutta Johannes Saranpäätä takaa päin sukille. Myös alakerrassa pelannut Jonas Sandlin oli erotuomarin erityisessä suojeluksessa, sillä ensin mies potki Saranpäätä jalkoihin todella törkeästi ja hieman myöhemmin tempaisi samaa miestä kyynärpäällä kasvoihin. Vähemmästkin on miehiä nakattu ulos pelistä. Nyt ei sitä vaaraa ollut, vaan tuomarikolmikko saa edelleen nauttia Eremenkon ja JBK:n luottamuksesta.Paljon vähäisemmistä rikkeistä erotuomari Långbacka kuitenkin nosti keltaiset kortit sekä kotijoukkueen Mattias Warghille, että Henri Sandstedtille ja vieraiden Jarkko Mäki-Maunukselle.Jos ennen ottelua olisi tiennyt. että tuliaisina on piste, se olisi kuulostanut kohtuullisen mukavalta, sillä JBK ei ole ollenkaan huonoimpia joukkueita tässä lohkossa. Pelin jälkeen piste maistui hieman happamalta monestakin syystä.Olosuhteet Pietarsaaressa olivat erittäin vaativat, sillä Länsikenttä oli muhkurainen kuin huonosti lanattu perunapelto ja tuuli oli todella hurja läpi ottelun. Toki olosuhteet olivat samanlaiset kummallekin joukkueelle.Arvovaltainen Veikkausraati muisti tähtösillä kotijoukkueen parhaana joukkueen kipparia Toni Mensakovia, joskin aina voi kysyä, että miksi. Yhden tähden sai kotijoukkueesta Mattias Wargh. Vieraista aiemmin Pietarsaaressa pelannut Lasse Männikkö nappasi kaksi starbaa. Vaikka Männikkö ei toki huonosti pelannutkaan, myös Tero Kinnunen, vieraiden parhaana palkittu Jarkko Mäki-Maunus tai kumpi vain etutoppareista olisi ansainnut tähtiä.TP-Seinäjoki: Tero Kinnunen, Mikko Väänänen, Petri Niemi, Tiitus Lehtinen, Tero Mäntylä, Lasse Männikkö (86. Anssi Syrjämäki), Jarkko Mäki-Maunus (v), Johannes Saranpää, Topias Tervasmäki, Abdullahi Danjouma (46. Jere Jääskeläinen), Vesa Kivimäki