Vuosien saatossa osa V

Vuosien saatossa osa V Toukokuun 20. päiväTP-Seinäjoki on osallistunut jalkapallo-otteluihin edustusjoukkuetasolla kuusi kertaa toukokuun 20. päivänä viimeisten 29 kauden aikana. Jos sumaa lähdetään purkamaan tästä päivästä taaksepäin, viimeksi pelattiin 20.5. viime kaudella. Silloin Jouppilanvuoren keinonurmella oli vieraana viime torstain vieras, Oulun Palloseura.OPS oli varsin viheliäinen vierailija, sillä kaikki kolme pistettä matkasivat heidän mukanaan kohti pohjoista. Kotijoukkue ei oikein ollut hereillä ottelun alussa, vaan OPS pääsi salakavalasti kahden maalin johtoon Olli Luoma-ahon ja Lasse Pohjolan osumilla. Kotijoukkueen maalin viimeisteli ottelun loppupuolella Mikael Muurimäki.Kaudella 2004 TP-Seinäjoki matkusti varsin vahvaksi rakennetun Jyväskylä Unitedin vieraaksi aloitettuaan kauden erittäin vaatimattomasti. Jyväskylästä oli kuitenkin tuliaisina maaliton tasapeli.Vuonna 1995 reissattiin puolestaan Kakkosessa Tampereelle pelaamaan Tampereen Kisa-Tovereita vastaan. Kausi oli alkanut tasapelien merkeissä ja Ratinassa mentiinkin tauolle maalittomassa tasatilanteessa. Puoliajalla Keith Armstrong piti yhden legendaarisimmista puoliaikapuheistaan ja sillä taisi olla jonkinlainen vaikutus joukkueeseen, sillä toisella puoliajalla Toni Suutari teki puhtaan hattutempun ja minuutti ennen ottelun loppua Toni Korkeakunnas sinetöi loppuluvuiksi 4-0 vieraille.Kaudella 1993 TP-Seinäjoki pelasi heikosti Ykkösessä. Kausi ei jättänyt historian lehdille hirveästi positiivisia merkintöjä, mutta kaiketi sellaiseksi voi kuitenkin laskea vierasottelun Vaasan Palloseuraa vastaan, sillä Hietalahdesta saatiin mukaan piste maalittomalla tasapelillä.Vuonna 1984 TP-Seinäjoki pelasi Kolmosessa ja kohtasi Pietarsaaren Innon toukokuun 20. päivänä kotikentällään. Nykyisin Ilmajoen Kisailijoiden valmentajana toimiva Kari Hietamäki(kuvassa) ratkaisi ottelun oranssipaitojen eduksi kahdella maalillaan. Loppunumerot kirjattiin kotijoukkueelle 2-0. Kauden päätteeksi TP-Seinäjoki sijoittui sarjassa neljänneksi ja Into kahdeksanneksi.Vuoden 1978 Nelosen matsista närpiöläistä IK Kampia vastaan ei kannata kauheasti jutella, sillä vieraissa tuli nokkaan selvästi 3-0. Loppujen lopuksi TP-Seinäjoki sijoittui sarjassa kolmanneksi Kraftin kakkosjoukkueen, Kampin, jäätyä Nelosessa yhdeksänneksi.Yhteensä siis tilillä on ennen tämän päivän JBK –ottelua kuusi matsia. Niistä TP-Seinäjoki on voittanut kaksi, pelannut kahdesti tasan ja hävinnyt kaksi. Maalieroksi näistä otteluista muodostuu 7-5 TP-Seinäjoen eduksi. Kotimatseja on 20.5. pelattu vain kaksi. Niistä on tullut voitto ja tappio.Vieraissa saldo on voitto, kaksi tasapeliä ja tappio. Tähän saldoon haetaan siis tänään kohennusta Pietarsaaren Länsikentältä kun vastaan asettuu JBK.