Tärkeä matsi Vitosessa

Huomenna tiistaina pelataan todella erittäin tärkeä matsi Suomen Palloliiton Vaasan Piirin Vitosessa, kun SJK-juniorit isännöi tällä hetkellä sarjassa viimeisenä olevaa Kauhajoen Karhua.

Eroa joukkueiden välillä on pisteissä seitsemän kappaletta, mutta pitää huomata se, että Karhulla on kaksi matsia vähemmän pelattuna ennen tiistain kamppailua.

Jos siis vierasjoukkueen onnistuu kammeta SJK-junioreiden nuori ryhmä katolleen Ylistaron hyväkuntoisella Keskuskentällä, alkaa pelko hiipiä persuksiin kotijoukkueen osalta sarjapaikan lunastamisen suhteen.

Edellinen vierasottelu SJK-junioreiden osalta oli surullista luettavaa, eikä tässä nyt viitata suinkaan pelkkiin tappiolukemiin Töjby FC:tä vastaan, vaan kotijoukkueen porsasteluun, joka aiheutti mm. yhden katkenneen solisluun. Joku järki aikuisten ihmisten tekemisessä pitäisi oikeasti olla.

Kevätkierroksella joukkueet kohtasivat Kauhajoella, missä pisteet jaettiin tuolloin numeroiden oltua ympäripyöreät 0-0. Tuon pelin jälkeen Karhu on kerännyt tililleen vain yhden pisteen tasapelillä PUS:n kanssa. Muut matsit ovat päättyneet tappioihin.

Vastaavasti SJK-juniorit on tuon ottelun jälkeen pelannut yhdeksän ottelua, NBiistä on voittoja irronnut kaksi, yski tasapeli ja nokkaan on tullut kuudesti.

Mikäli puolestaan SJK-juniorit onnistuu ottamaan täyden kolme pistettä tiistain matsista Karhua vastaan, kasvaa ero kauhajokelaisiin jo 10 pisteeseen. Se tarkoittaisi sitten sitä, että jäljellä olevista viidestä ottelustaan Karhun olisi poimittava käytännössä neljä voittoa ohittaakseen SJK-juniorit sarjassa. Niin ja samaan aikaan ei SJK-junioreiden saisi poimia pistettä enemää omista jäljellä olevista otteluistaan.

Karhun otteluohjelma on kuitenkin joukkueelle edullinen, sillä se kohtaa toisen putoamista vastaan taistelevan joukkueen, FC KOMU:n, vielä kahdesti.

Luvassa on siis mielenkiintoinen matsi, joka alkaa klo 18.30. Tervemenoa Ylistaroon kannustamaan omaa suosikkijoukkuetta!