Tasaisen epätasainen tasapeli

SJK-junioreiden P13-ikäluokan joukkue aloitti sunnuntain ahkerointinsa aamutuimaan Prunttimäen kesähelteessä oululaista JS Herculesta vastaan Liiga Pohjoisen neljännessä kamppailussaan. Peliä väritti se, että peli oli kummaltakin joukkueelta tasaisen epätasaista tekemistä, eli molemmilla joukkueilla oli hetkensä.

JS Hercules v SJK-juniorit 2-2 (1-2)

23 min 1-0 Pyry Ylläsjärvi (rp)

29 min 1-1 Jim De Ruyter

37 min 1-2 Patrik Ollila (rp)

47 min 2-2 Niklas Oksanen

Ensimmäisellä puoliajalla kotijoukkue tuntui olevan kuskin paikalla. Se ei kuitenkaan tuottanut tulosta, vaan vieraat iskivät ensin. Hercules sai rankkarin, jonka joukkueen kippari Pyry Ylläsjärvi pisti verkkoon.

Kotijoukkue tasoitti kuitenkin kuutisen minuuttia myöhemmin Jim De Ruyterin osumalla javajaat kymmenen minuuttia myöhemmin myös vierasjoukkueena ottelussa esiintynyt SJK-juniorit sai pilkun, jonka Patrik Ollila pisti varmasti sisään. Ottelu näytti tässä kohtaa kääntyvän SJK-junioreille, mutta toisin kuitenkin kävi.

Toisella puoliajalla Hercules otti pelin haltuunsa. Liekö kyseessä ollut Herculeksin koripallomainen peluuttaminen, eli joukkue piti koko ajan käynnissä alituista vaihtokarusellia rikkoen pelin tempoa sillä. Toisaalta juuri se saattoi myös auttaa oululaisia, sillä jollakin tavalla tuntui kuin SJK-junioreiden jalka olisi alkanut painaa mitä pidemmälle ottelu meni.

Hercules tasoitti ottelun Niklas Oksasen komealla soolosuorituksella ja tuntui kuin joukkueen voittomaali olisi suorastaan kliseemäisesti roikkunut ilmassa. Vielä kun kotijoukkueen pelaajisto harveni toisen kelatisen kortin myötä seuranneella punaislla, oli vierasjoukkueella tarjotin katettuna.

Lopussa sitkeä seinäjokelaisryhmä onnistui kuitenkin luomaan aivan loistavan paikan puristaa neljännen voittonsa, mutta vieraiden veskari veti pidemmän korren.

Kokonaisuutena siis tasaisen epätasainen suoritus ja sangen oikeutettu tasapeli. Sen myötä SJK-juniorit kapusi sarjataulukossa viidenneksi. On kuitenkin huomioitava, että kaikki neljä yläpuolella olevaa joukkuetta ovat pelanneet enemmän otteluita kuin SJK-juniorit.