Tasoero ratkaisi

SJK-junioreiden P15-joukkue jatkoi melkomoisen vaisusti alkaneen Liiga Pohjoisen otteluitaan kohtaamalla jyväskyläläisen Komeetoiden joukkueen Prunttimäen lempeässä kesäillassa. Pelilliset hienoudet jäivät valitettavan vähiin, mutta onneksi sentään voitto irtosi ottelun loppuhetkien maaleilla.

SJK-juniorit v Komeetat 5-2 (2-1)04 min 1-0 Oskari Raiski (rp)28 min 1-1 Mikael Karjalainen41 min 2-1 Miro Pohjola49 min 2-2 Mikael Karjalainen (rp)55 min 3-2 Ilari Kangasniemi78 min 4-2 Patrik Ollila81 min 5-2 Patrik Ollila

Peli lähti käyntiin erinomaisesti ja pallonhallinta oli totaalisesti kotijoukkueella. Etenkin Oskari Raiski oli elementissään hassuttaen vieraiden alakertaa useaan otteeseen. Yksi näistä haastoista aiheutti jo kamppailun neljännellä peliminuutilla rangaistuspotkun, jonka Raiski pisti itse verkkoon.

Mitä pidemmälle ensimmäinen puoliaika meni, sitä pahemmin kotijoukkueen peli alkoi tukehtua. Kaiken kukkuraksi maalivahti Atte Kivelä liukastui harmittoman näköisessä tilanteessa ja vierasjoukkueen Mikael Karjalainen pääso tasoittamaan täysin pelin juonen vastaisesti. Se oli sitä paitsi vieraiden ainoa maalipaikka, eikä sekään ollut oikeasti edes sellainen.

Toisella puoliajalla kotijoukkue pelasi vastatuuleen, mutta dominoi silti ottelua. Silti taas kerran, vierasjoukkue pääsi tasoihin. Tällä kertaa täydellisestä lahjarankkarista, jonka Karjalainen pisti verkkoon tasoittaen ottelun. Miltei koomista, sillä vierailla ei ollut ainuttakaan tekopaikkaa edelleenkään ja numerot olivat silti 2-2.

Mitä pidemmälle peli eteni, sitä enemmän kotijoukkue loi paikkoja. Tasoero joukkueiden välillä tuli selväksi väkisinkin ja tulihan se komea johtomaali kun Ilari Kangasniemi laukoi upeasti pallon verkkoon.

Silti jännittää saatiin ihan viimeisille minuuteille. Sitten rooliin nousi toppari Patrik Ollila, joka kävi pistämässä pallon ensin puskemalla sisään ja vain pari minuuttia siitä legendaarisella takavasaralla alakulmaan. Toki Ollila teki vielä hattutemppuun oikeuttavan osumankin, mutta läpi ottelun varsin epävarmasti puhaltanut tuomari näki jotain, mitä juuri kukaan muu ei nähnyt ja antoi tilanteesta vieraille vaparin. Onneksi tuo tilanne ei ratkaissut mitään.

Eihän kotijoukkueen peli nyt silmiä hivellyt, mutta tärkeintä oli ottaa tästä pelistä voitto. Voitollaan joukkue nousi kuuden sakkiin, mutta SJK-junioreilla on jo kahdeksan ottelua pelattuna, kun muilla on huomattavasti vähemmän.

Pysyminen tuolla kuuden sakissa vaatisi ehdottomasti voittoa SJK-junioreiden osalta viimeisestä Liiga Pohjoisen ottelusta Jyväskylän Jalkapalloklubia vastaan viikon kuluttua, eli 29. kesäkuuta. JJK on sarjassa nollilla, joten omalla tekemisellä pitäisi siitä selvitä kunnialla. Sarjan viisi ensimmäistä on tavoittamattomissa, mutta voitto todellakin saattaisi pitää joukkueen Liiga Pohjoisen peleissä myös syyskierroksella.