Tasapeli ei paljon lämmittänyt

Tasapeli ei paljon lämmittänytKraft – TP-Seinäjoki 0-0Vaikka ennakkoasetelmissa alussa peräti seitsemän palkkasoturia aloituskokoonpanoonsa nimennyt Kraft oli noussut selkeäksi suosikiksi TP-Seinäjokea vastaan Kakkosen Lohko C:n kamppailussa, oli vierasjoukkue pelillisesti selvästi edellä sarjapaikkansa eteen vielä pisteitä tarvitsevaa kotijoukkuetta. Niinpä maaliton tasapeli ei paljon lämmittänyt, vaikka toki isännilläkin oli pari melko mukavaa paikkaa ottelun loppupuolella.TP-Seinäjoki lähti otteluun ilman kymmentä edustusjoukkueen ryhmään kuuluvaa pelaajaa, joista kipeimmin kentälle kaivattiin maajoukkueen mukana Puolassa olevaa Tero Mäntylää, kyynär- ja olkapäänsä loukannutta Lasse Männikköä, pelikiellossa ollutta Tiitus Lehtistä, duudsonmaisista polttareistaan toipuvaa Mikael Muurimäkeä ja pitkään selkäänsä potenutta Pekka Väänänästä.Siipirikkonakin TP-Seinäjoki dominoi ottelun ensimmäistä puoliaikaa todella selvästi luoden useita erinomaisia maalintekopaikkoja. Ensimmäinen niistä tuli jo neljän minuutin jälkeen kun sairastuvalta kehiin joutunut Johannes Saranpää tykitti komeasti kokeillen Kraftin maalivahti Vladan Zlatkovicin pelinseurantaa. Zlatkovic oli kuitenkin tilanteessa hereillä, kuten myös pari minuuttia myöhemmin, jolloin Abdullahi Danjouma pääsi ensin yrittämään maalintekoa ja reboundista Topias Tervasmäenkin yritys päätyi hänen hyppysiinsä.Oranssipaitaisten vyörytys jatkui edelleen ja 12. minuutilla ”Abdu” pääsi puskemaan hyvin ”Jossun” kulmurista, mutta maalia ei saatu aikaan tälläkään kertaa. Vastaavastai Kraft sai ensimmäisen laukauksen aikaan kohti TP-Seinäjoen päätyä vartin pelin jälkeen ja silloinkin laukaus painui ohi maalin.Vielä ennen taukoa Abdullahi Danjoumalla oli pari paikkaa ja todella erinomaisen ottelun pelanneella Juha Eteläaholla oli paikka puskea vieraat johtoon.Toisen puoliajan alussakin vierasjoukkue jatkoi painostustaan, vaikka nyt myötätuuli olikin kotijoukkueen selän takana. Jere Jääskeläinen sai pallon kuin varkain parin metrin päässä maalista, mutta ohjaus osui suoraan hyvin pelanneen Zlatkovicin syliin vain pari minuuttia tauon jälkeen.Alun rynnistyksen jälkeen Kraft sai vähitellen omaa peliään myötätuulen avustuksella kulkemaan, mutta todellisia tekopaikkoja saatiin odottaa aivan loppuhetkille. Pelikellon näytettyä 80. minuuttia avasi Zlatkovic nopeasti pitkän ja vaarallinen Zoran Bogesic karkasi pahantekoon sijoittaen kuitenkin pallon tolppaa nuollen ohi takakulmasta. Myös muutamaa minuuttia myöhemmin sama mies tykitti kaukaa ilkeästi, mutta Tero Kinnusen torjunta piti kotijoukkueen maalitilin nollilla.Siihen nähden, että TP-Seinäjoen puolustuslinjassa pelasi kolme uutta miestä oma pää pysyi hyvin puhtaana. Kippari Jarkko Mäki-Maunus joutui tuuraamaan nyt keskikentän sijaan vasempana pakkina selviten tehtävistään hyvin. Ari Suokas puolestaan esiintyi hyvin vieraiden parhaimmistoon kuuluneen Petri Niemen rinnalla topparina ja Mikko Väänänen pelasi nyt mainiosti oikealla.Vierasjoukkueesta varoitukset saivat Jere Jääskeläinen, jonka painiottelun avustava liputti, muttei huomioinut lainkaan Kraftin pelaajan tekemisiä. Kortti oli aiheellinen, mutta sellainen olisi pitänyt nousta myös toiselle osapuolelle. Sen sijaan Juha Eteläahon varoitus filmaamisesta oli huvittavuuden huippu kotijoukkueen Pekka Paukkosen halailtua ja revittyä ”Etskua” kädestä pidemmän matkaa. Siinä meni ottelun mainiosti tuominnut Johan Holmqvist pikkuisen halpaan, mutta on muistettava, että jos tuomari tekee vain pari virhettä ottelussa, on se yleensä melko päaljon vähemmän kuin mihin pelaajat sortuvat.Kotijoukkueen Zoran Peic olisi ansainnut omista tempauksistaan varoituksen jo kauan ennen 84. minuuttia, jolloin hänelle nousi kortti. Toisen keltaisen Kraftista sai keskikentän moottori, Nijaz Sarjlija. Kokonaisuutena ottelu oli kuitenkin jopa poikkeuksellisen siisti Kakkosen otteluksi.Sangen yksipuolisesti ottelu katsellut Veikkausraati palkitsi pääasiassa pulassa olleen kotijoukkueen pelaajia. Oli täysin oikein palkita kotijoukkueen maalivahti Vladan Zlatkovic kolmella tähdellä, mutta melko harva voi käsittää, mistä hyvästä kotijoukkueen laitapakki Christian Gröndahl sai kaksi tähteä. Ottelun paras pelaaja, vierasjoukkueen Juha Eteläaho, sai mukaansa yhden tähden. Lisäksi paikallinen otteluisäntä palkitsi vieraiden Petri Niemen ja kotijoukkueen Zlatkovicin.Yleisöä oli paikalle kertynyt noin 420 katsojaa, mikä on Kakkosessa hurja määrä. Silti pitää muistaa, että taannoin kun Kraftin joukkueessa oli enemmän paikallisia pelaajia, katsojaluvut nousivat toiselle tuhannelle miltei alituiseen. Ei ole vaikea veikata, että maanantaina pelattavassa Kraftin II –joukkueen ja naapurikaupungin Kaskö IK:n välisessä nelosen ottelussa on enemmän katsojia paikallisten pelaajien ollessa kentällä.Kraftin saama piste piti joukkueen viisi pistettä edellä ensimmäisellä putoajan paikalla olevaa Kajaanin Hakaa. TP-Seinäjoki puolestaan ohitti tasapisteissä olevan FC YPA:n maalieron turvin.TP-Seinäjoki: Tero Kinnunen, Mikko Väänänen, Ari Suokas, Petri Niemi, Johannes Saranpää, Henri Saranpää, Jarkko Mäki-Maunus, Jere Jääskeläinen (v), Topias Tervasmäki, Juha Eteläaho (v), Abdullahi Danjouma (75. Tommi Haanpää)