Tasapeli tuntui tappiolta

VIFK – SJK-juniorit 2-2 (1-0)

03 min 1-0 Emil Lönnkvist

42 min 1-1 Aapo Kuivila

54 min 1-2 Matti Vähäpesola

86 min 2-2 Rasmus Vikström

Jos ennaakkoon olisi vierasjoukkueelle tarjottu tasapelipistettä vahvan VIFK:n vieraana, olisi se saattanut kuulostaa hyvältä idealta. Tänään ei todellakaan näin ollut, sillä jollakin tavalla tulos tuntui kohtuuttoman julmalta ja hiukan jäi mieleen, että pelataan nyt niin kauan, että tasoitus tulee, sillä vierasjoukkue johti ottelua aina lisäajan kuudennelle minuutille saakka, jolloin kotijoukkueen onnistui tasoittaa peli.

Ottelun alku ei kuitenkaan SJK-junioreille paljon luvannut, sillä jo kamppailun 3. minuutilla pallo oli Niilo Peräahon selän takana ja kotijoukkue meni johtoon taas kerran erikoistilanteesta, eli kulmurista.

– Pelin alku ei sujunut meiltä lainkaan. Aktiivisuus puuttui täysin. VIFK meni kulmasta johtoon heti alussa ja meillä kesti miltei puolituntia saada oma peli käyntiin, harmitteli joukkueen valmentaja Jyri Hietaharju.

Toinen puoliaika oli kuitenkin toisenlaista ja tasoituskin syntyi heti puoliajan alussa pelikeillosta vapautuneen Aapo Kuivilan viimeistelemänä. Myös SJK-juniorit onnistui kulmatilanteesta tehdessään tasoituksen.

– Toiselle jaksolle tultiin hyvin. Aktiivisuus ja rohkeus lisääntyi ja saatiin heti maali kulmasta. Tämän jälkeen painettiin lisää päälle ja pystyttiin antamaan painetta vifk puolustukselle.

Kun toista puoliaikaa oli pelattu vajaa vartti siirtyi SJK-juniorit johtoon.

– Toinen maali tehtiin, kun Matti juoksi hienosti linjan taakse jonne sai pallon. Hieno kylmäpäinen viimeistely Masalta, kehui Hietaharju Vähäpesolaa.

– Meillä oli maalien lisäksi muutama huippupaikka lisätä johtoa, mutta ei saatu palloa sisään. Ja niinhän siinä kävi, että yliajalla VIFK sai pelattua keskityksen meidän boksiin, josta tekivät sitten ruuhkan keskeltä osuman, harmitteli Hietaharju ottelun kuudenella lisäaika minuutilla syntynyttä osumaa.

– Julma tulos kun katsoo toisen puoliajan peliä. Täytyy kuitenkin todeta, että toisen jakson tekeminen oli hyvää ja hieno tasonnosto pojilta. Harmittaa todella paljon, että voittoa ei tästä onnistuttu nappaamaan, tulokseen pettynyt "Jylppy" kehui omiaan.