Todella tiiviit kaksi päivää

SJK-juniorit on mukana Suomen Palloliiton Aluevalmennuskeskuksen projektissa Kuopion Palloseuran, joensuulaisen JIPPO:n ja Jyväskylän Jalkapalloklubin kanssa. Hommahan menee siten, että seurojen neljä nuoren pään ikäluokkaa kokoontuvat pari kertaa vuodessa yhteen.

Tapahtumat järjestetään Jyväskylässä ja ensimmäisen päivän aamusta aina pitkälle iltapäivään ollaan Hipposhallissa, missä tapahtuu näiden päivien testiosio.

Testejä on paljon ja monenmoisia. Mitataan taitoja, mutta myös poikien biologisia kasvuun liittyviä asioita. Testataan ketteryyttä, nopeutta ja muita ominaisuuksia. Kokonaispaketti jokaisesta pojasta mahdollistaa hyvän seurannan ja antaa jokaisen joukkueen valmentajille kullanarvoista dataa nuorista pelimiehen aluista.

Tuon datan pohjalta on mahdollista tehdä omaa seurantaa ja toteuttaa esimerkiksi erilaista harjoittelua, kun tiedetään pelaajan kasvuennuste ja se, mitä kannattaa ylipäätään missäkin vaiheessa tehdä.

Päivä tietenkin venyy, kun mukana on yhteensä kahdeksan joukkuetta. Viime sunnuntain ja maanantain Jyväskylässä alan ammattilaisten näpeissä viettivät tällä kertaa 2009-2010 –syntyneet pelaajat.

Pojille mitä ilmeisimmin sitä parasta antia näillä reissuilla on kuitenkin se, että he pääsevät myös pelaamaan muita joukkueita vastaan. Tällä kertaa formaatti oli sellainen, että testausten jälkeen käytiin majoittumassa Laajavuoressa, syötiin ja sen jälkeen lähdettiin Viitaniemen tekonurmelle pelaamaan kaksi 1 x 25 minuutin mittaista ottelua, joissa vastaan kummallekin ikäluokalle asettuivat KuPS ja JIPPO.

Pelien jälkeen pojat saivat vielä syödä hotellilla iltapalaa. Voisi kuvitella, että mitään aivan erityisiä poppakonsteja ei tarvittu nukahtamiseen, sillä reissuun oli lähdetty Seinäjoelta jo klo 06.30. Iltapala syötiin noin klo 20.15… Eli tuli siinä päivälle mittaa.

Maanantaina aamupalan jälkeen oli luvassa palautteita videomateriaalin pohjalta ja sen jälkeen otettiin suunnaksi jälleen Viitaniemen kenttä, missä vastaan neljässä kamppailussa kummallakin joukkueella olivat JJK kahdesti, JIPPO ja KuPS. Näin jokainen joukkue pelasi kuusi matsia. Voittoja, tasapelejä ja tappioitakin saatiin kokea, mutta tärkeimpänä asiana oli kuitenkin pelaajakehitys ja tiettyjen asioiden toteuttaminen pelitilanteessa.

Joka tapauksessa voisi sanoa, että molemmat SJK-junioreiden ryhmät pelasivat maanantaina paremmin kuin sunnuntaina. Syitä on varmasti monenmoisia, mutta niillä ei oikeastaan ole sen suurempaa merkitystä, koska näissä peleissä ei haettu tulosta, ei ollut turnausvoittoa tarjolla, eikä pelattu pisteistä.

Pelien välissä käytiin syömässä Ravintola Rentukassa. Ruokahan oli mitä mainiointa, mutta toteutus ei oikein onnistunut, sillä lounasravintolassa oli paljon muitakin asiakkaita arkipäivänä ja silloin jonoja ja ruuhkia muodostui todella paljon.

Kyllä siellä jossain välissä ehdittiin myös antaa hiukan palautetta koutseille, mutta aikataulut olivat heittää hiukan kuperkeikkaa.

Toisaalta pelit saatiin ajallaan päätökseen ja tien päälle päästiin niin, että kotosalla oltiin jo ennen kahdeksaa maanantai-iltana.

Tapahtuma oli taas hyvä. Pientä viilaamista kuitenkin aina on ja siinä missä pelaajat kehittyvät, myös tapahtuman olisi syytä kehittyä.

Jyväskylä on tietenkin luonnollinen valinta, onhan siellä Palloliiton toimintaa, yliopisto, KIHU ja vaikka mitä. Silti se, että kaikki on hajallaan ympäri kaupunkia, on hiukan raastavaa. Hotelli on yhtäällä, Hipposhalli toisaalla, Viitaniemen kenttä taas toisessa suunnassa ja sitten vielä ruokailu maanantaina yhdessä paikassa. Ihan vain näin pohjalaisesta näkökulmasta voisi sanoa, että esimerkiksi Kuortaneen Urheiluopisto saattaisi olla huomattavasti parempi paikka järjestää tällaisia tapahtumia. Siellä kaikki on lähellä kävelymatkan päässä.

Seuraavaksi Jyväskylään reissaavat vajaan kahden viikon kuluttua SJK-junioreiden 2007-08 syntyneet nuoret pelimiehet.

Kuvia Jyväskylän reissulta löytyy:

20.09.2020 Testausta ja muuta

20.09.2020 KuPS v SJK-juniorit P10

20.09.2020 KuPS v SJK-juniorit P11

20.09.2020 JIPPO v SJK-juniorit P11

21.09.2020 JIPPO v SJK-juniorit P11

21.09.2020 JIPPO v SJK-juniorit P10

21.09.2020 JJK v SJK-juniorit P10

21.09.2020 JJK v SJK-juniorit P11

21.09.2020 KuPS v SJK-juniorit P10

21.09.2020 KuPS v SJK-juniorit P11

21.09.2020 SJK-juniorit v JJK P10

21.09.2020 SJK-juniorit v JJK P11

Videota (osa jopa ihan kyljellään)

Linkki 1Linkki 2Linkki 3Linkki 4Linkki 5Linkki 6Linkki 7Linkki 8Linkki 9Linkki 10Linkki 11Linkki 12Linkki 13