Todellinen highway robbery

Todellinen highway robberyTP-Seinäjoki – FC Kiisto 0-1 (0-0)69 min 0-1 Kristian KukkonenTP-Seinäjoki teki kaiken muun ihan oikein FC Kiistoa vastaan, paitsi viimeistelyn. Täydellinen pelin dominointi ei riittänyt edes pisteeseen, vaan vierasjoukkue käytti toisen kahdesta tekopaikastaan ja varasti voiton numeroin 1-0 (0-0) oltuaan pelillisesti totaalisesti jyrän alla.On vaikea kuvitella, miten FC Kiisto on kerännyt moisen määrän pisteitä sarjassa, sillä joukkueesta huokui vielä enemmän pelihaluttomuus kuin kotijoukkueesta, joka ei sekään ollut terävimmillään.Kotijoukkue loi ottelun parhaat tekopaikat, joista suurin osa osui Mikael Muurimäelle. Ensimmäisen kerran ”Mikki” pääsi yrittämään maalintekoa jo kuuden minuutin kohdalla saatuaan loistavan poikki kentän syötön vasempana pakkina pelanneelta kippari Jarkko Mäki-Maunukselta.Vartin pelin jälkeen ”Jake” loi jälleen paikan, jossa ensin pääsi maalintekoa yrittämään Abdullahi Danjouma ja hänen jälkeensä vielä reboundista Muurimäki. ”Mikki” pääsi vielä 22. ja 23. minuuteillakin tekopaikkoihin Danjouman luotua paikat, mutta palloa vain ei saatu sisään.Koko ensimmäisellä puoliajalla ei FC Kiisto saanut ainuttakaan laukausta aikaan kohti maalivahti Tero Kinnusen vartioimaa maalia. Ensimmäisen todellisen paikkansa vieraat saivat 69. minuutilla, jolloin Matti Lampi pääsi keskialueen harmittavan pallonmenetyksen jälkeen pujottelemaan päätyyn ja syöttämään luukulle, missä vaihdosta sisään tullut Kristian Kukkonen survoi pallon verkkoon.Vain pari minuuttia ennen tuota osumaa nähtiin TP-Seinäjoen paras tekopaikka Johannes Saranpään tulitettua voimalla kulmurin jälkitilanteesta hirteen. Valitettavasti pallo kimposi siitä ulos ja Pekka Liukkonen pääsi siivoamaan sen kulmuriksi.Täysin oma tarinansa on se, että Suomen Palloliitto suuressa viisaudessaan lähetti otteluun vaasalaisen erotuomarin tuomitsemaan vaasalaisjoukkueen peliä. Liekö niin, että se heijastui otteluun, sillä ainakin FC Kiiston etutoppari Mikko Ahonpää oli kauden vaatimattominta tuomarointiaan, joka tosin ehkä sopi pelin kokonaisuuteen, esittäneen Vesa Toivolan suojelukohteena. Ahonpää sai varsinkin ensimmäisellä jaksolla repiä mielin määrin vastustajia paidasta hävittyään näille nopeudessa, tai ottaa jopa kahden käden syleilyyn vastustajan kärkiä.Pahiten hämmästytti kuitenkin se, ettei Toivola puhaltanut pilkkua todella kristallin kirkkaasta tilanteesta, jossa Mikael Muurimäki kaadettiin rangaistusalueella. Ehkä Toivola joutuu katselemaan kiistolaisia sen verran useammin kuin seinäjokelaisia, että silmät oli mukava ummistaa sopivasti. Toivolasta tekee kuitenkin tämän sarjan ylivoimaisesti parhaan tuomarin se, että hän antaa pelaajien pelata, eikä takerru epäolennaisiin nyansseihin. Edelleen se vanha fakta pitää paikkansa, että yleensä tuomari tekee vähemmän virheitä kuin pelaajat. Valitettavasti jotkut niistä virheistä vain ovat niin räikeitä, että ne huomataan ja niihin takerrutaan. Summa summarum, tämän päivän vaatimaton suoritus ei muuta sitä tosiasiaa, että Toivolalla olisi selkeästi käyttöä ylmepänäkin.Siihen ei Toivola kyennyt vaikuttamaan, ettei kotijoukkue osannut tehdä avopaikoistakaan maalia, eli siinä mielessä häntä on turha tappiosta syyttää. Sen sijaan tehoton viimeistely oli se, johon kotijoukkue kompastui, tai teki oikeastaan pikemminkin totaalisen mahalaskun.Arvovaltainen tähtiraati havaitsi ottelun hahmoksi täysin oikeutetusti vieraiden maalivahdin Peter Kaupin ja palkitsi hänet kolmella tähdellä. Kotijoukkueen Johannes Saranpää nappasi kaksi tähteä ja yhden tähden sai vieraiden ainoa todellinen uhka, eli entinen teepeeläinen, Matti Lampi.Kotijoukkueelle tappio oli siis ensimmäinen kotikentällä tällä kaudella. Happamia sanoi kettu repolainen pihlajanmarjoista voi kai todeta moisen ottelun jälkeen. Seuraavan kerran TP-Seinäjoki pelaa vasta 19. syyskuuta, sillä ensi viikonloppuna on ihan toisenlaisia aktiviteettejä ainakin ”Mikillä”.TP-Seinäjoki: Tero Kinnunen, Jarkko Mäki-Maunus, Tero Mäntylä, Ari Suokas, Mikko Väänänen, Henri Saranpää, Johannes Saranpää, Jere Jääskeläinen (76. Topias Tervasmäki), Juha Eteläaho (76. Anssi Syrjämäki), Abdullahi Danjouma, Mikael Muurimäki