Toimijaesittely No 1 – Ville Lahti

Nimi: Ville Lahti

Mikä on roolisi seurassa/ikäluokassa: Apuvalmentaja F9 / -09

Ikä: 40

Syntymäpaikka: Kurikka

Perhe: Vaimo Jaana Lahti, lapset Aleksi 12 v., Elias 8 v., Luukas 4 v.

Urheilutausta: Jalkapalloa, jääkiekkoa ja painia juniorina. Erikoisuutena kilpatanssia 10 v. Suomen huipputasolla. 5 vuotta valmennustaustaa myös lasten salibandystä.

Saavutukset: Kilpatanssissa SM-tasolla useampia finaalisijoituksia.

Ammatti: Myyntijohtaja, LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa

Koulutus: Kauppatieteiden maisteri

Miten päädyit mukaan SJK-junioreiden toimintaan: Omat pojat mukana toiminnassa ja itsellä kokemusta valmentamisesta myös salibandyn puolelta. Apuvalmentajia aina tarvitaan, joten tulin mukaan avuksi.

Millainen seura SJK-juniorit on Sinun mielestäsi: SJK-juniorit on maakunnan juniorijalkapalloilun selvä veturi, jossa tehdään harjoittelua varsin korkeatasoisesti ja hyvissä olosuhteissa.

Miten seuraa voitaisiin kehittää: Ensinnäkin SJK-juniorit on tietysti oman maakuntansa haasteen edessä: maakunnassa ei saada riittävästi kovia pelejä, josta syntyy valheellinen voittamattomuuden tunne. Jo nuorista junioreista lähtien tasoa pitää lähteä mittaamaan kunnon vastuksia vastaan. SJK:n tason mittarit pitää etsiä Ilveksen, FC Interin, KuPSin, VPS:n, KPV:n, KäPan ja HJK:n kaltaisista juniorijoukkueista – ei tämän maakunnan piirisarjoista. Toisena asiana tiivis yhteistyö kannattaa säilyttää Etelä-Pohjanmaan muiden juniorijoukkueiden kanssa, että parhaat ja innokkaimmat naapurin pelimiehet saadaan myös koviin peleihin ja treeneihin. Kolmantena mieleen tulee fysiikkavalmennuksen tavoitteellisuus nuorissakin ikäluokissa. Ikätasolle sopivan, tavoitteellisen fysiikkatreenin merkitys alkaa korostua, kun junioreiden omaehtoinen harjoittelu on kovin vaihtelevaa.