Toinen pelasi – toinen rötösteli

SJK-junioreiden vahva tekeminen Suomen Palloliiton Läntisen Alueen Nelosen Lohko C1:ssä jatkui eilen illalla Mustasaaren Keskuskentällä ottelussa, jossa vierasjoukkue keskittyi pelaamiseen ja kotijoukkue lähinnä koiruuksiin ja rötöstelyyn. Kotijoukkue sai tekemiseensä nähden lievän ja liberaalin kohtelun korttisaldona, sillä vain yksi pelaaja lensi ulos.

FC Korsholm – SJK-juniorit 1-7 (1-2)

12 min 0-1 Erno Ruismäki19 min 0-2 Paavo Nyrhinen31 min 1-2 Ismail Sufi49 min 1-3 Joonas Kuivalainen

55 min 1-4 Habibullah Husseini

62 min 1-5 Habibullah Husseini

64 min 1-6 Teemu Ala-Ranta

66 min 1-7 Paavo Nyrhinen

Kotijoukkue FC Korsholm ei juuri kiitosta tekemisestään saanut vieraiden pelaaja-valmentaja Joonas Kuivalaiselta, joka sen sijaan oli tyytyväinen joukkueensa tekemiseen ja tulokseen.

– Peli oli hyvinkin samanlainen kun aiemminkin tätä porukkaa vastaan. Potkivat jaloille ja sikailivat tilanteiden jälkeen minkä kerkesivät. Selvisivät kuitenkin vain yhdellä punasella, suivaantunut Kuivalainen aloitti kommentointinsa messevän murskavoiton jälkeen.

– Peli oli alusta asti hyvin meidän kontrollissamme, vaikka ensimmäisen puoliajan lopulla Korsholm sai vähän painetta, hieman yllättävän kavennuksen jälkeen. Toisella jaksolla peli olikin sitten aikasen maalin myötä aikalailla pelattu ja Korsholm jätti puolustuspelin loppupeliksi muutamalle pelaajalle, Kuivalainen lisäsi.

Vierasjoukkueen leiristä Paavo Nyrhinen ja Habibullah Husseini onnistuivat kumpikin maalinteossa kahdesti. Avausmaalin viimeistelleen Erno Ruismäen lisäksi verkkoa heiluttivat Kuivalainen ja Teemu Ala-Ranta. Nyrhisellä on  nyt tilillään neljä osumaa sarjapeleissä, Husseinilla puolestaan kuusi. Ruismäelle osuma oli kauden avausmaali, Ala-Rannalle kauden neljäs ja Kuivalaiselle viides.

Yhteensä peräti 16 SJK-junioreiden pelaajaa on onnistunut maalinteossa. SJK-juniorit on kahdeksassa pelissä osunut peräti 42 kertaa, eli yli viiden maalin keskiarvolla.

Aivan ottelun loppuhetkillä FC Korsholmin Misheck Kasongo sai siis punaisen kortin. Se oli muuten jo viides punainen FC Korsholmin pelaajistolle tämän kauden kahdeksannessa pelissä. Kun tuohon lisätään 18 varoitusta, kertoo se melkoisesti joukkueen pelityylistä ja herättää myös kysymyksen, olisiko tuollaiseen syytä puuttua hiukan kovemmalla kädellä myös Palloliiton toimesta.

– Siinä tuo vastustjan pelaaja vetäisi pelin lopussa aivan käsittämättömän hyppypotkun jalkapohja edellä meidän pelaajaa kohden. Ei ollut tarkotuskaan pelata palloa. Onneks ei osunu kunnolla, valotti Kuivalainen punaisen kortin aihetta.

Voitto vankisti SJK-junioreiden asemaa lohkon kärjessä. Ensi torstaina pelataan kuitenkin erittäin tärkeä kotikamppailu. Siihen vieraaksi saapuu sarjassa toisena oleva vaasalainen ABC/Strömsö. Aakkosjoukkue on sarjataulukossa toisena, mutta seitsemän pistettä SJK-junioreita perässä. Toki heillä on yksi ottelu vähemmän pelattuna. Koska runkosarjan pisteet jäävät siis voimaan syksyn loppusarjaan voitto tässä kamppailussa tekisi SJK-junioreiden aseman melko viehättäväksi ja piste-ero sarjassa toisena olevaan joukkueeseen olisi jo melko reilu.

Ottelu pelataan 29. heinäkuuta klo 19.00 Prunttimäessä. Tervetuloa kannustamaan nuorisoa!