TP laittoi TPS:n ahtaalle

TP laittoi TPS:n ahtaalle TP-Seinäjoki – TPS 1-2 (0-1)27 min 0-1 Jarno Auremaa59 min 1-1 Toni Lehtinen63 min 1-2 Marko RajamäkiTP-Seinäjoki koki Ykkösen kotiavauksessaan ehkäpä odotetun tappion sarjan suosikkeihin kuuluvaa TPS:ää vastaan. Oranssipaitojen peliesitys oli kuitenkin pirteä ja antaa uskoa joukkueen kykyihin jatkossa.TP pystyi laittamaan maineikkaan turkulaisseuran ahtaalle eikä ollut kenttäpelissä altavastaajana, vaan jopa ajoittain hallitsi tapahtumia muhkuraisella ja kolean tuulisella Keskuskentällä."TP:n nuoret esittivät hyvää pelaavaa jalkapalloa ja tekivät meidän oman pelaamisen vaikeaksi", omiensa esitykseen tyytymätön TPS-valmentaja Mika Laurikainen antoi vastustajalle aiheesta tunnustusta."Tiedettiin TPS:n vaarallisuus ja pelättiin etukäteen heidän prässiään. Omaan peliesitykseen olen tappiosta huolimatta tyytyväinen. Saimme painetta vastustajalle. Paikkoja oli, muttei maaleja yhtä enempää. Tiedetään ainakin, mitä ensi viikolla harjoitellaan", TP-luotsi Jari Kujala puolestaan suunnitteli.Kotijoukkue oli saanut riveihinsä VPS:stä Veli Lammen, joka pelaa TP:ssä ainakin neljä ottelua. Myös Jukka Sauso saattaa tulla Vaasasta vahvistamaan oranssipaitoja, joten pelaajiston suhteen tilanne näyttää erittäin hyvältä.Keskikentän keskellä Sergei Braginin kanssa pelanneelle Lammelle tarjoutuikin ottelun alkupuolella paras maalintekopaikka, mutta Jani Tuomala liimasi vedon.Ensimmäiset parikymmentä minuuttia olivat TP:n hallintaa, mutta vieraat pääsivät pikku hiljaa paremmin peliin mukaan. Isokokoinen TPS on vaarallinen erikoistilanteissa, mistä saatiinkin konkreettinen osoitus vajaan puolen tunnin kohdalla. Marco Casagrande heitti vapaapotkun rangaistusalueelle, jossa Jarno Auremaa liippasi pallon päällään verkkoon ohi TP:n maalia vartioineen Kalle Luoteen.Toisella puoliajalla TPS:n odotettiin jyräävän väkisin vastatuuleen puskeneen TP:n. Kotijoukkue kuitenkin yllättäen piti ohjia käsissään ja loi näppärillä sommitelmilla ja lyhytsyöttöpelillä muutamia hyviä paikkoja Matti Lammen toimiessa tilanteiden järjestelijänä.Painostus palkittiin lopulta, kun Janne Järvinen vapautti Toni Lehtisen läpi eikä tämä erehtynyt, vaan sijoitti pallon tarkasti TPS-maaliin.Liekö maalia sitten seurannut liiallinen hyvänolontunne, sillä vain muutama minuutti tästä kokenut Marko Rajamäki ratkaisi ottelun saatuaan Casagrandelta syötön tyhjään tilaan TP:n puolustuksen keskelle.Molemmissa päissä oli vielä tämän jälkeen tilanteita lisämaaleihin. Kalle Luode selvitti loistavasti pari pahaa TPS-vetoa, mutta Jussi Kotilahti sen sijaan tuhlasi TP:n ja koko ottelun parhaan maalipaikan laukomalla läheltä tyhjän maalin ohi.Kovasti töitä kärjessä tehnyt ja maalin iskenyt Toni Lehtinen oli kotijoukkueen parhaimmistoa kokonaisuutena vähin töin päässeen Luoteen ja Matti Lammen kanssa. Jyri Hietaharju pelasi pitkästä aikaa oudolla laitapakin tontilla, mutta hoiti hommansa kunnialla. Sen sijaan pimennossa ollut Sergei Bragin oli odotuksiin nähden pettymys.