TP:n unelma elää

23.08. TP-Seinäjoki – KPT-85 1-0 (0-0)66 min 1-0 BetinhoTP-Seinäjoen unelma liiganoususta elää edelleen, siitä kiitos kotivoitolle Ykkösen ylempää loppusarjaa johtaneesta Kemin Pallo-Toverit-85:stä. Kemin Pallo-Tovereiden taival kohti Veikkausliigaa puolestaan sai pienen kolhun Seinäjoella, kun TP-Seinäjoki upotti sarjajohtajan 1-0 (0-0) brasilialaisen Betinhon maalilla. Maalia edelsi kuitenkin ottelun ratkaisu Juha Pasojan hankittua itselleen punaisen kortin.Vaihdosta kentälle tullut kotijoukkueen nopea nuorukainen, Mikael Muurimäki, oli karkaamassa maalintekoon, kun Pasoja alimpana miehenä jyräsi nuorukaisen nurin saaden täysin aiheellisesti punaisen kortin tempustaan erotuomari Jari Maisonlahdelta.Vaikka vieraiden pelaaja-manageri Oleg Eprintsev olikin sitä mieltä, että kyseessä oli tasapäinen kamppailutilanne, näytti se kaikkien muiden paikalla olleiden mielestä juuri siltä, mikä oli seurauskin.TP-Seinäjoen peli oli läpi ottelun kontrollissa, eikä paniikkia syntynyt missään vaiheessa. Vaikka KPT-85:llä oli ottelussa omat paikkansa, TP-Seinäjoki selvitti ne maalivahtinsa Sami Sinkkosen ja Mark Josephin johdolla hienosti.Ensimmäinen paikka ottelussa tuli vartin jälkeen Vjatsheslav Malakeeville, jonka tulisen vedon Sinkkonen nyrkkeili terävästi pois.Toni Suutarilla puolestaan oli parikin tilannetta viedä kotijoukkue johtoon ensimmäisellä puoliajalla. Ensimmäisessä paikassa Tonto ei kuitenkaan saanut suunnattua puskuaan alaspäin, vaan Mika Timonen nappasi pallon helposti. Toisessa tilanteessa vihainen veto meni vain aavistuksen verran yli vieraiden maalin.Vaikka erotuomari Jari Maisonlahti puhalsikin pelin vallan mainiosti, hänen Mark Josephille antamansa varoitus oli aavistuksen verran kyseenalainen, sillä Joseph liukui pallon Arto Paanasen jaloista. Maisonlahti kuitenkin antoi vaparin pahasta paikasta kemiläisille nostaen siinä sivussa TP:n ainoan kortin Markille. Vaparin Aleksei Zhukov tulitti heikosti päin muuria.Toisella jaksolla peli pysyi edelleen tasaisena. Hannu Rajaniemi heitti Mikael Muurimäen kentälle 53. minuutilla Toni Suutarin tilalle ja vain kuusi minuuttia vaihdosta oli "valkotornado" karata kemiläisiltä, jolloin Pasoja rötösteli itsensä suihkuun.Ulosajon jälkeen TP sai pelistä otteen painaen pelin kemiläisten kenttäpuoliskolle. Ratkaisu syntyi vain seitsemän minuuttia ulosajon jälkeen, kun nopea Vesa Kiljunen karkasi oikealla laidalla ja keskitti nappisyötön voimalla tilanteeseen tulleelle Betinholle. Brassin kova pusku kolisutti maalin takarautoja, eikä vieraiden puolustus ehtinyt kuin seuraamaan katseella tapahtunutta.Maali oli Betinholle kauden ensimmäinen, mutta jo ennen tuota osumaa oli brassi kahdesti mainiosti esillä ollen lähellä avata tilinsä. Maalinsa Betinho omisti maanantaina syntyneelle pojalleen.TP toi peliin mukaan myös Richard Hodgsonin, joka esiintyikin edukseen. Hänen vaarallinen vaparinsa ja varma pelinsä antoivat merkkejä siitä, että Nottinghamin nuorukaisesta on vielä paljon iloa joukkueelle. Myös Steve Melton on palannut Englannista ja on jo ensi viikonloppuna käytettävissä Interiä vastaan.Köppä tyytyväinen peliinSiinä, missä vieraiden Oleg Eprintsev harmitteli ottelun tulosta, mutta herrasmiehensä myönsi TP:n tehneen komean maalin, myhäili Hannu "Köppä" Rajaniemi tyytyväisenä pruukilaisten kengitettyä nurin yhden sarjan kovimmista joukkueista."Tietenkin olen tulokseen pettynyt, pistettä tulimme hakemaan. Ei voi kuitenkaan sanoa, että olisimme pelanneet huonosti. Kyllä peli varsinkin ensimmäisellä puoliajalla oli mielestäni kontrollissa", sanaili Oleg Eprintsev ottelun jälkeen."Kyllä me tiesimme Muurimäen nopeuden, mutta se tuomio oli mielestäni aika kova tällaisessa ottelussa. Ilman muuta sen jälkeen meille oli pelaaminen TP:tä vastaan raskasta", lisäsi Eprintsev."Peli muuttui siitä heti ja TP teki kyllä komean maalin. Ei sille mitään voinut", Eprintsev jatkoi, mutta lupasi, että joukkue lähtee tosissaan kaatamaan seuraavassa pelissä TPV Tamperetta."Olen kyllä tyytyväinen, sillä meidän pelimme on tällä hetkellä aika varmassa jengassa. Olemme pystyneet jo muutaman ottelun ajan pelaamaan tasaisen hyvällä tasolla", selvitti "Köppä" ottelun jälkeen."Ensimmäiselläkin puoliajalla pääsimme jo hyvin KPT-85:n pakkien taakse, mutta ne keskitykset eivät olleet oikein tasokkaita. Tontolla oli pari paikkaa, mutta se pusku oli todella vaikeasta pallosta, joka tuli miltei pystysuoraan ylhäältä", jutteli Rajaniemi kiitellen erityisesti Betinhoa miehen kauden ensimmäisestä maalista."Olen erityisen iloinen Betinhon puolesta, että juuri hän onnistui tärkeässä paikassa. On osunut maalipuihin ja mennyt hiukan ohi. Nyt Beto teki maalin kyllä tärkeään paikkaan", totesi Köppä."Tämä voitto antoi meille uskoa jatkoa silmällä pitäen. Vakavasti suhtaudutaan ja tosissaan pelataan" vakuutteli "Köppä", joka mainitsi myös Richard Hodgsonin olleen varsin pirteä."Richard pääsi hyvään paikkaan kentälle ja osoitti olevansa todella rauhallinen pelaaja, joka laukoo hyvin. Hänelle löytyy varmasti jatkossa paikka tuosta hyökkääjien taustalta" arveli "Köppä".