Tyrmäys ensimmäisellä puoliajalla

SJK-junioreiden P14-ikäluokan joukkue osoitti Kokkolan Pallo-Veikoille melkomoisen tylysti kaapin paikan Liiga Pohjoisen kamppailussa Prunttimäessä. Vierasjoukkue jäi totaalisesti kotijoukkueen jalkoihin jo ensimmäisellä jaksolla. Toinen puoliaika mentiin vaihtokarusellin tahdissa, mutta silti vieraat eivät päässeet rikkomaan kuparistaan.

SJK-juniorit v KPV 7-0 (6-0)03 min 1-0 Hermanni Honkola05 min 2-0 Eero Pöyhönen16 min 3-0 Akseli Aaltonen22 min 4-0 Patrik Ollila (rp)34 min 5-0 Jussi Suominen40+1 min 6-0 Arttu Matilainen70 min 7-0 Akseli Aaltonen

On täysin käsittämätöntä, että Liiga Pohjoisen karsinnassa SJK-juniorit onnistui häviämään tälle entisen SJK:n edustujoukkueen pelaajan, Aki Sipilän, valmentamalle KPV:n ryhmälle. Ainakin tänään tasoero joukkueiden välillä oli niin mieletön, että sitä on vaikea sanoiksi pukea.

Kotijoukkue pommitti reilussa vartissa taululle kolme maalia lisäten saldonsa kuuteen osumaan jo ensimmäisen puoliajan kuluessa.

Kotijoukkueen kannalta ilahduttavaa oli se, että maalintekijätilastoon kirjattiin peräti kuusi onnistujaa. Vain Akseli Aaltonen onnistui ottelussa viimeistelemään kaksi maalia.

Voitollaan Esa Haanpään luotsaama ryhmä kapusi sarjataulukossa toiseksi. Sarjaa johtaa Kuopion Palloseura, joka on toki pelannut kaksi matsia enemmän kuin SJK-juniorit.

Liiga Pohjoisen ja Suomen Palloliiton osalta on sanottava se, että on melkoisen outoa, että sarjan sääntöjä muutetaan pelien ollessa kesken. Ennen kauden alkua paikka Taso 1:n lopputurnauksessa oli määritelty kevätkierroksen sijoitusten mukaan. Illan voitto olisi siis Palloliiton omien kilpailusääntöjen mukaan varmistanut paikan Eerikkilässä syyskuulla pelattavaan turnaukseen. Nyt näin ei olekaan, vaan turnauspaikoista pelataankin syyskierroksella, eli käytännössä joukkueille ei jää lainkaan valmistautua lopputurnaukseen.

Tilanne on kerrassaan outo ja menettelytapa vähintäänkin kummallinen. Olisi mielenkiintoista tietää, kenen kanssa aiheesta on keskusteltu, vai onko siitä ylipäätään keskusteltu kenenkään kanssa. Se on ainakin varmaa, että SJK-junioreiden leirissä asiasta ei tietoa ollut ennen tätä päivää.