Nelosen piikkipaikka edelleen hallussa

Monella aiemmalla kaudella varsinaiseksi mörrimöykyksi ja sängyn alta esiin kömpineeksi peikoksi SJK-junioreille muodostunut Kungliga Wasa CF jäi tällä kertaa kotijoukkueen jalkoihin Nelosen kärkiottelussa Seinäjoen Keskuskentällä kotijoukkueen repäistyä neljän maalin johdon toisen jakson alussa.

SJK-juniorit v Kungliga Wasa CF 4-2 (1-0) 12 min 1-0 Joonas Kuivalainen46 min 2-0 Tommi Kukila49 min 3-0 Nicolas Kivimäki63 min 4-0 Habibullah Husseini69 min 4-1 Daniel Nordström73 min 4-2 Henrik Wennman

Kotijoukkue pääsi avaamaan matsissa maalinteon Joonas Kuivalaisen toimesta jo 12. minuutilla. Osuma oli pelaaja-valmentajalle kauden kolmas. Heti toisen puoliajan alussa isännät iskivät alle viidessä minuutissa kaksi maalia lisää Tommi Kukilan ja kauden viidennen maalinsa tehneen Nicolas Kivimäen toimesta.

Kun vaihdosta tullut Habibullah Husseini hassutti koko Kungliga Wasan alakerran ja piti vielä kokenutta maalivahti Janne Dahlsteniakin pujottelukeppinään, näytti matsi repeävän käsistä numerollisesti.

Niinhän sitä olisi saattanut kuvitella. Vaan ei suinkaan. Ensin vieraiden Daniel Nordström kavensi ja neljä minuuttia myöhemmin Henrik Wennman toi vieraat vain kahden osuman päähän. Voisiko tässä kohtaa sanoa, että jalkaa ei kannata näin kokenutta vastustajaa vastaan nostaa kaasulta liian aikaisin.

Voitto toki maistui mainiosti, sillä se tarkoitti samaan aikaan sitä, että SJK-junioreiden johto sarjan kärjessä venähti jo viiteen pisteeseen, sillä tappioitta ollut IF Hoppet karahti eilen kotitappioon Närpes Kraft/2:ta vastaan.

SJK-juniorit on onnistunut sarjassa todella erinomaisen hyvin maalinteossa, sillä joukkue on takonut kuudessa ottelussa peräti 30 osumaa. Se on muuten 13 maalia enemmän kuin kukaan muu on sarjassa tehnyt.

Se on myös todettava, että oli mieluisaa nähdä kotijoukkueen maalilla entinen SJK:n Veikkausliigaakin pelannut Luis Fernando. Vastaavasti mielenkiintoinen anekdootti Kugliga Wasan veskarista, Janne Dahlstenista. Hän nimittäin kävi kaudella 2005 jeesaamassa loukkaantumisten runtelemaa TP-55:n maalivahtiosastoa neljän ottelun verran.