Tyttöfutispalaverissa hyviä mietteitä

Kuten jo aiemmin on tiedotettu. SJK-juniorit starttaa ensi kaudella tyttöjalkapallon. Seura on todella vakavissaan tyttöjalkapallon kehittämisen kanssa ja valmistautuu tulevaan huolellisesti. Seuraväkeä on jo ollut mukana Palloliiton nais- ja tyttöjalkapallopalavereissa mm. Vaasassa ja nyt pidettiin palaveria oman väen piirissä Palloliiton edustajien kanssa.

Vieraiksi saatiin Palloliitosta kehityspäällikkö Heidi Pihlaja, jonka työnkuvaan kuuluu nais- ja tyttöfutiksen kehittämisen lisäksi myös naisten pääsarja, Kansallinen Liiga. Hänen seuranaan paikalle saapui itsekin pitkän pelaajauran tehnyt Suomen Palloliiton Läntisen alueen aluevalmentaja Markus Paananen.

Reilun parin tunnin keskustelusessio toi hyviä vastauksia moniin SJK-junioreiden väkeä askaruttaneeseen kysymykseen ja antoi vahvistusta käsityksille sen suhteen, mitä ja kuinka on tehtävä tyttöjalkapalloilun startatessa kaudella 2021 SJK:n musta-kultaisisssa väreissä.

Ilmoittautuminen SJK-junioreiden tyttöjoukkueisiin alkaa elokuussa ja hyvinkin samoihin aikoihin tullaan järjestämään myös aiheeseen liittyvä tapahtuma, jossa niin pelaajille kuin heidän vanhemmileenkin avataan SJK-junioreiden näkymiä, toiveita ja tavoitteita tyttöjalkapallon suhteen seurassa.

Tällä hetkellä SJK-junioreissa katseitaan tyttöfutispuoleen suuntaavat erityisesti seurakehittäjä Timo Rauhala ja Maria Da Silva.

Palloliitto tukee vahvasti ajatusta yhteisöllisestä jalkapalloperheestä ja on ollut edelläkävijä tasa-arvoisen jalkapallon kehittämisessä. Tällä hetkellä SJK:ssa on yksi 2006-syntyneiden tyttöjen joukkue ja sen toiminta lähtenyt hienosti käyntiin.