Uusi yritys sunnuntaina

SJK-junioreiden B-junnujen pelireissu Kuopioon sai lauantaipäivän myötä uusia käänteitä. Melkoinen lumipyry nimittäin pisti kalakukkokaupungin vallan sekaisin ja Savon Sanomat Areena muistutti enemmän hiihtostadionia kuin jalkapallokenttää. Ennen B-junioreiden SM-karsintasarjan ottelua stadionilla olivat pallon parissa ex-teepeeläisen Jani Honkavaaran luotsaama Kuopion Palloseuran edustusjoukkue ja AC Oulu, joiden kohtaaminen jouduttiin keskeyttämään lumipyryn vuoksi 20 minuuttia ennen täyttä aikaa.

– Pidettiin tuomariston kanssa palaveria ja tuomaristo teki ainoan oikean ratkaisun, eli peli siirrettiin suosiolla sunnuntaille. Tuomaristo käy tsekkaamassa kentän klo 10.00 ja jos se on kunnossa, niin puolenpäivän jälkeen sitten pelataan, kertoi joukkueen valmentaja Jyri Hietaharju.

Viimeisen kierroksen muut ottelut saatiin kyllä pelattua. SJK-junioreiden oljenkorren kannalta se tärkein kamppailu käytiin Rovaniemellä, missä tulos oli juuri toivotunlainen, eli vierasjoukkue Ilves haki voiton lukemin 4-3 ja näin SJK-junioreille riittää tasapelikin jatkokarsintaan pääsemiseksi.

– Näinhän se meni. Hyvä juttu, että jäi panosta peliin. Muuten olisi voinut olla melko turhauttavaa. Se on kuitenkin sanottava, että pojat ottivat tämän tilanteen hienosti, eikä meillä ole mitään ongelmaa. Hotelli oli varattu joka tapauksessa myöhäisen alkamisajan takia, joten nyt saadaan levätä hyvin ja keskittyä matsiin, jatkoi Hietaharju.

Ottelussa on kuitenkin panosta myös isäntäjoukkue KuPS:lla, sillä voitolla se ohittaisi maalierolla FF Jaron ja menisi suoraan SM-sarjaan jättäen pietarsaarelaiset toiselle karsijanpaikalle. SIlloin SJK-junioreiden kohtalona olisi pelata I divisioonaa.

Jos siis SJK-juniorit onnistuu raapimaan pisteenkin, pelaa joukkue ensi viikonloppuna Turussa FC Interiä vastaan jatkokarsinnan. 

Mikäli Savon Sanomat Areenan kenttä on pelikuntoinen aamutuimaan, alkaa BSM-karsintasarjan viimeinen koitos klo 12.30. Ellei kenttä ole tuolloin vielä kunnossa, asiaa tarkastellaan taas uudelleen ja katsotaan, mikäli ottelu kyettäisiin pelaamaan illalla.