Väsynyt tasuri

Väsynyt tasuri KoFF-PeIK – TP-Seinäjoki 1-1 (1-1)22 min 0-1 Jaakko Vähäpesola25 min 1-1 Tobias MaarsTP-Seinäjoen vierailu ruotsinkieliselle rannikkoseudulle tuotti taas yhden tasapelin. Peli oli väsynyttä, mutta se ei suinkaan tarkoita, etteikö yritystä olisi ollut. Näyttää pahasti siltä, että joukkue ei saa itsestään sitä osaamista irti, mitä sillä on. Ajatusmallin vahvisti myös joukkueen valmentaja, Esa Haanpää.”Fyysiset rajat ovat nyt kyllä ihan selvästi tulleet vastaan. Me emme pysty vetämään kolmea ottelua viikossa. Kyllä kaverit yrittävät ihan tosissaan ja taitoa löytyy, mutta jotakin puuttuu. Kaikkihan sen näkevät, että joukkue on aika lailla puhki tässä ottelurumbassa. Jotakin radikaalia tässä on nyt tehtävä”, tiivisti Haanpää tunnelmat.Kotijoukkue KoFF-PeIK ei vakuuttanut pelaamisellaan, mutta loi kuitenkin muutamia vaarallisia paikkoja vastaiskuilla. Pelissä TP-Seinäjoki piti palloa selvästi isäntiä enemmän luoden kuitenkin harvakseltaan todella vaarallisia paikkoja.Vaikka ensimmäisellä puoliajalla vierailla oli kuusi kulmuriakin, ei niitä kyetty hyödyntämään maalin muodossa.Vieraat siirtyivät kuitenkin ottelussa johtoon nuoren Jaakko Vähäpesolan maalin turvin ottelun 22. minuutilla. ”Vähis” nousi hyvin saatuaan nopean sivurajaheiton Timo Rauhalalta ja tulitti pallon ohi Sergei Mynkan. Siinä vaiheessa vaikutti vahvasti siltä, että peli repeää vieraiden eduksi kotijoukkueen pelaajien oltua melko uupuneen oloisia.Toisin kuitenkin kävi, sillä vain kolme minuuttia myöhemmin isännät tasoittivat pelin sivurajaheiton jälkitilanteesta. Maalivahti Niclas Sandelin torjui Tobias Maarsin ensimmäisen laukauksen, mutta puolustuskalusto ei ollut maisemissa putsaamassa palloa hornan tuuttiin, vaan Maars iski reboundista tasoituksen.Vaikka siinä olivatkin kaikki ottelun osumat, oli kummallakin vielä tekopaikkoja. Pari minuuttia edellisestä Olli Rintamäki pääsi laukomaan hyvin, mutta maalivahti onnistui torjumaan tilanteen jaloillaan kulmuriksi.Toisen puoliajan vaarallisimmat tilanteet nähtiin viimeisten kolmen minuutin aikana. Pelikellon hiivittyä jo 89. minuutille Niclas Sandelinin purkupallo ajautui suoraan isäntien hyökkääjälle, joka laukoi avopaikasta tolppaan. Maali näytti täysin selvältä, mutta tällä kertaa onni oli oranssin puolella. Heti seuraavasta hyökkäyksestä pääsivät vierailijat myllyttämään vastustajan luukulla, mutta maalivahdin yli nostetun pallon onnistui pakki siivoamaan pois maaliviivalta.Yhtään sen paremmin ei ollut sihti kohdallaan Ville Pakkalalla, joka ehti jo kiertää maalivahti Sergei Mynkan. Hyvä laukauskin lähti, mutta kulma oli pieni, eikä pallo osunut maalikehikkoon.Tasapeli oli kai vähintä, mitä vieraskentältä saattoi odottaa. Tasureilla ei kuitenkaan kuuden sakkiin tulla menemään, joten voittoja tässä kaivataan.Kuorma on joukkueella edelleen huikea, sillä edessä on A-junioreiden Ykköstä sunnuntaina, Nelosta tiistaina ja torstaina ja A-junnujen Ykköstä jälleen lauantaina, eli peräti neljä ottelua viikon sisällä.Joukkueesta esiintyivät edukseen ryhmän nuorimmat pelimiehet, eli BSM-ryhmästä avuiksi saadut Jaakko Vähäpesola, sekä vaihdosta sisään tulleet Saku Koskinen ja Juho Pajula. TP-Seinäjoki: Niclas Sandelin, Ilpo Tuulari, Janne Kotamäki, Vesa Kivimäki, Jaakko Vähäpesola, Anssi Syrjämäki (v), Sami El-Bash, Juho Mäki-Maunus (60. Saku Koskinen), Timo Rauhala (68. Karri Hiirikoski), Ville Pakkala, Olli Rintamäki (76. Juho Pajula)