Vuosien Saatossa osa V vol. 2

Vuosien Saatossa osa V vol. 2 Toukokuun 29. päivä on ollut varsin hyvä TP-Seinäjoelle läpi vuosikymmenten. Yhteensä ennen tätä päivää on pelattu seitsemän ottelua kyseisenä päivänä. Näistä peräti kuusi on ollut kotikentällä ja niistä on tullut tilille viisi voittoa ja tasapeli. Pienen huolenaiheen aiheuttaa toki se, että ainoan 29. toukokuuta pelatun vierasottelunsa TP-Seinäjoki hävisi heikon esityksen jälkeen Uudessakaarlepyyssä vuonna 1995.Keith Armstrongin suojatit eivät Skogvallenilla todellakaan vakuuttaneet, sillä salibändypelaajana paremmin tunnettu Jori Isomäki iski kahdesti ja Niklas Knutar kertaalleen varmistaen isännille 3-1 –voiton. Vierasjoukkueen ainoan maalin teki 75. minuutilla Toni Suutari. Joukkueessa pelasivat tuolloin mm. Seinäjoen Jalkapallokerhon nykyinen kakkosvalmentaja, Jari Kujala, sittemmin A-maajoukkueeseen kavunnut Janne Salli, edelleen TP-Seinäjoen väreissä pelaava Vesa Kivimäki ja nykyisin FC Viikinkien kakkosvalmentajana toimiva Jani Honkavaara. Kauden päätteeksi TP-Seinäjoki juhli nousua Ykköseen kun taas Nykarleby IK:n tie vei takaisin Kolmoseen.Kaudella 1994 TP-Seinäjoen kausi oli tuskien taivalta. Alkukaudesta vielä irtosi voitto nyttemmin Veikkausliigassa ja Ykkösessä pelanneesta kaimaseura Tornion Pallo -47:sta lukemin 1-0 (1-0) Rauno Leppäsen tehtyä voittomaalin ottelun 41. minuutilla.Kuusi vuotta aiemmin, kaudella 1988, TP-Seinäjoki pelasi vasta toista kauttaan Kakkosessa ja kohteli kaltoin lähinaapuri Lapuan Virkiää Törnävän nurmikentällä. Kotivoitto irtosi vaisummallakin pelillä lukemin 3-0 (1-0). Maaleista tuossa ottelussa vastasivat Pasi Pihlaja 40. minuutilla, brittiapu Colin Cowan 75. minuutilla ja FC Viikinkien nykyinen ykkösluotsi, Toni Korkeakunnas 80. minuutilla. Joukkueessa pelasivat tutuista kasvoista mm. maalivahti Asko Ristimäki, Kari Hietamäki, Mika Koivumäki, Ismo Koskela, Raimo Sarajärvi ja Anssi Latvala. Kauden päätteeksi TP-Seinäjoki sijoittui Kakkosen Pohjoislohkossa kolmanneksi Virkiän lähdettyä sarjasta vain yhden voiton kanssa. Joukkue hävisi tuolla kaudella peräti 21 ottelua 22:sta.Kaudella 1983 TP-55 pelasi Kolmosta Lohko 8:ssa. Seinäjoelle oli vieraaksi saapunut kokkolalainen Ykspihlajan Reima. Kotijoukkue oli sen verran terävämpi, että piti pisteet itsellään numeroin 3-1 (2-1). Maaleista vastasivat Juha Salonen, Veli-Matti Latosaari ja Juha Latvala. Sarjataulukossa TP-55 sijoittui kauden päätteeksi neljänneksi GBK:n, VIFK:n ja Huutoniemen Reippaan jälkeen. Reima puolestaan oli kuudes.Kaudella 1979 vastassa oli jälleen Lapuan Virkiä. Joukkueet pelasivat Kolmosen Lohko 8:ssa ja matsi päättyi Seinäjoella tasanumeroihin 1-1. Kauden lopussa Virkiä oli sarjassa kolmas jääden nousukarsinnoista vain vaivaisen pisteen. Karsintoihin menivät lohkon yllättäen voittanut Larsmo BK ja Petalax IK, joka siis tänään kohdataan KoFF-PeIK muodossa. TP-55:n kausi ei ollut mikään huikea menestys, sillä sijoitus oli vasta kahdeksas.Edellistä toukokuun 29. päivän ottelua saadaankin sitten etsiä hiukan kauempaa. Se löytyy nimittäin kaudelta 1962, jolloin TP-55 kaatoi piirisarjan ottelussa Kauhajoen Karhun kotikentällään 3-1. Kaudella 1960 oli puolestaan vastassa Aluesarjan ottelussa Larsmo BK, jonka TP-55 murjoi kotonaan 6-1 Perälän hattutempun voimalla. Muut maalit merkittiin kahdesti Paavo Niemelle ja kertaalleen Erkki Mannilalle.Kokonaissaldo on siis ennen illan ottelua seitsemän matsia, viisi voittoa, tasapeli ja yksi tappio. Yhteismaalit ovat TP-Seinäjoen eduksi 18-7. Nuori pruukilaisryhmä haluaa luonnollisestikin kaunistella lukemia tänään Petolahden nurmella klo 19.00 alkaen.