Venyykö voittoputki?

SJK-juniorit on pelannut loistavan alkukauden Suomen Palloliiton Vaasan Piirin Nelosessa. Kuudesta ensimmäisestä ottelusta tilillä on juuri yhtä monta voittoa, eli pisteitä on kasassa 18 ja se oikeuttaa sarjan piikkipaikkaan yhdessä Norrvalla FF:n kanssa.

Perjantai-iltana Miika Asunmaan ja Joonas Kuivalaisen valmentamalla joukkueella on erinomainen tilaisuus ottaa jo seitsemäs peräkkäinen voitto. Joukkue kohtaa Prunttimäen viheriöllä Lapuan Ponnistuksen klo 19.00 alkavassa matsissa.

Vierailija Ponnistus on tällä hetkellä sarjan keskikastin ryhmä ja majailee sijalla seitsemän. Joukkue on kuudesta ottelustaan voittanut kolme, pelannut kerran tasan ja hävinnyt kahdesti. Voittonsa lapualaiset ovat ottaneet Närpes Kraft/2:ta vastaan kotona 3-2, Sisu-Palloa vastaan vieraissa 2-1 ja ABC/Strömsötä vastaan kotona 1-0. Tasapeli tuli sarjan avausmatsissa FC Korsholmin vieraana numeroin 3-3. Sen sijaan VPS J kaatoi Ponnistuksen peräti 8-1 ja Kungliga Wasakin 3-0.

SJK-junioreiden uhreiksi sarjassa ovat joutuneet tähän mennessä kotikentällä Lapuan Virkiä 5-0, FC Korsholm 4-0 ja Närpes Kraft/2 2-0. Vieraissa pisteet on otettu FC Kuffenilta 6-2, VPS J:lta 3-2 ja viimeksi paikallisottelussa Sisu-Pallolta 4-0.

Vierasjoukkueen tehokkain maalitykki on kauden kuudessa ensimmäisessä ottelussa ollut aikaisemmin myös Virkiän väreissä nähty Ville Talvitie viidellä maalillaan. Vastaavasti SJK-junioreiden tehokkain on ollut yhdeksän osumaa kuudessa matsissa tehnyt Tommi Kukila.

SJK-juniorit on onnistunut sarjassa viimeistelemään neljän maalin keskiarvolla, eli varsin tehokkaasti. Omiin ei ole lipsahtanut toistaiseksi kuin neljä palloa, eli puolustus on tähän mennessä sarjan paras.

Kukilan lisäksi maaleja ovat viimeistelleet kolme kertaa onnistuneet Miika Asunmaa ja Sami Viljanen, joiden kohdalla kannattaa huomioida se, että molemmat ovat pelanneet vasta kolme matsia mieheen. Kahden maalin tekijöitä ovat Petri Huttu, Joonas Kuivalainen ja Niko Hietaharju.

Ponnistus-pelin jälkeen SJK-junioreilla on edessään kaksi todella haastavaa vierasottelua Vaasassa. Ensin on vastassa ABC/Strömsö keskiviikkona 12.6. ja sen jälkeen Kungliga Wasa CF sunnuntaina 16.6.

Tervetuloa Prunttimäkeen katsastamaan naapurusten kunto huomenna klo 19.00.