Vesitan Vaakuna-sarjasta hopeaa

Vesitan Vaakuna-sarjasta hopeaaViikonloppuna Wallsport Areenalla käydyssä ysiseiskojen Syys-Vesita turnauksessa oli kaksi sarjaa. Lakeus-sarjassa pelasi 12 joukkuetta kolmeen alkulohkoon jaettuna. Alkulohkojen jälkeen jatkettiin sijoitusotteluin. Haastajajoukkueiden Vaakuna –sarjassa oli mukana kuusi tasokasta joukkuetta ja turnausvoitto ratkaistiin yksinkertaisella sarjalla. Vaakuna –sarjan selväksi ykköseksi seuloutui jokaisen ottelunsa voittanut Jyväskylän Jalkapalloklubin Sininen joukkue. Turnaushopeat pujotettiin turnausjärjestäjien TP-Seinäjoen ysiseiskojen Oranssin pelaajien kaulaan. Kolmannen sijan vei Kuopion Palloseuran Valkoinen.Sunnuntain ensimmäisessä ottelussaan TP:n Oranssi kohtasi lahtelaisen Kuusysin Valkoisen. Ottelu päättyi lukemiin 0-0. TP:llä riitti ottelussa paikkoja. Joukkueen kapteeni Jesse Välimäki jakoi ottelun jälkeen tiedottavalle medialle mielikuvansa siitä, että paikkoja oli noin 20.000. Ehkä siinä oli jonkin verran liioittelua, mutta kuvaa myös harmitusta siitä, ettei voittoa tullut, vaikka se oli tarjolla. Vastustaja pelasi kovaa. Poikien mukaan rappasi kintuille tosissaan. Vammoja löytyi ottelun jälkeen reisistä, kyljistä, polvista jne. Viimeisellä minuutilla TP oli lähellä ratkaista ottelun itselleen, kun Henri Heittola napautti boltsin ylärimaan, kun puoli maalia oli tyhjänä. Näin epäonni joskus kohtelee. Ei sille mitään voi. Nico Korkeamäkipääsi vielä irtopallolle, mutta turhaan. Kuusysi sai vastahyökkäyksen, joka ehti puolirajalle asti, kun tuomari jo vihelsi otteluajan päättyneeksi. Niin lähellä loppua se Henkan maali olisi tullut! Vastuuvalmentaja Jari Kujala kertoi poikien hallinneen peliä erityisesti toisella jaksolla ja pelanneen kaikin puolin hyvin. Päivän toisessa ottelussa oli kohdattava vielä Kuopion Palloseuran Valkoinen joukkue. Panoksena oli turnauksen hopeamitali. TP Oranssi oli ottelussa etevämpi numeroin 3-1 (2-1). Ottelu oli TP:n hallinnassa alusta asti. Kymmenennellä minuutilla Teemu Seppelvirta kaadettiin rankkarialueen rajan tuntumasta tilanteessa, jossa olisi ollut suora reitti maalille asti. Teemu Kukkanen täräytti vaparin yli maalin. Pari minuuttia myöhemmin saatiin toinen vapari aivan vastaavasta paikasta, kun Joni Vähämaa kaadettiin. Mr. Captain himself elikkäs Jesse Välimäki ampui viuhuvan vaparin tolppaa hipoen ohi. Nämä tilanteet olivat kuin enteitä tulevasta. Ensimmäinen maali ei kuitenkaan ollut ennekuvien mukainen, sillä se tuli omaan päähän. Maalivahti Jonne Uiton vastaantulokaan ei auttanut, vaan pallo oli turnausisäntien maalissa, kun takana oli 15 minuuttia peliaikaa. Seuraavalla minuutilla oli jo tasoituksen aika, kun Teemu Seppelvirtameni hienosti keskeltä puolustuksen läpi ja sijoitti pallon maaliin. Jo seuraavalla minuutilla nähtiin Mikael Kankaan hieno veto, jonka KuPS:n maalivahti pelasti aivan yläkulmasta. Ensimmäisen jakson viimeisellä minuutilla sitten sattui ja tapahtui. Ensin pallo pelastettiin pukkaamalla omalta maaliviivalta ja sitä seuranneessa hyökkäyksessä Teemu Seppelvirta työnnettiin tylysti nurin. Työntäjä ei siinä tilanteessa välittänyt pallosta tuon taivaallista, vaan kylmästi törkkäsi Teemun nurin. Täysin ansaittu rankkari. Jesse Välimäki tiedetään hyväpotkuiseksi kaveriksi ja hän laittoi näiden tietojen mukaisesti pallon maltillisen varmasti maaliin. KuPS –ottelun toinen puoliaika käynnistyi heti ratkaisevalla tempauksella. Jo toisella peliminuutilla pallo oli KuPS:n maalissa, kun Mikael ”Mikkis” Kankaan hieno veto sujahti ohi maalivahdin oikeasta kohtaa. Tämän jälkeen nähtiin sarja Jonne Uiton hyviä torjuntoja. KuPS sai aikaiseksi mm. yhden ylärimavedon toisen jakson 17. minuutilla. Siihen se sitten jäikin ja TP sai voiton ja maukkaan kakkossijan omassa turnauksessaan. Jari Kujala kiitteli suojattejaan pelin jälkeen aiheellisesti. Peli parani viikonlopun aikana, mitä pidemmälle ehdittiin. Kaikesta tekemisestä jäi yritteliäs ja pelihuumoria pursunut muisto. Tästä poikien on hyvä jatkaa kausi loppuun harjoitellen ja pienen lepäilytauon jälkeen taas uusin voimin kohti tulevaa kautta 2010!TP Oranssin maalissa pelasi jokaisessa ottelussa alusta loppuun Jonne Uitto, joka hyvillä torjunnoillaan piti monet kerrat joukkuetta pystyssä. On hienoa, että Oranssilla on tällainen vahvistus Teuvalta. Puolustuksessa töitä tekivät sata lasissa Tuukka Hirvilammi, Teemu Kukkanen, Ville Haapanen, Joonas Ojaniemi ja Janne Keskinen. Keskikentällä ja kärjessä mennä viilettivät Jesse Välimäki, Mikael Kangas, Tommi Luopajärvi, Nico Korkeamäki, Henri Heittola ja Teemu Seppelvirta. Jokaisessa ottelussa joukkuetta täydensi yksi pelaaja TP Mustasta. Tämän homman hoitivat kunnialla vuorollaan Jaakko Raitis, Miika Huumo, Ville Viita, Matti Lähde ja Joni Vähämaa.