Vipin tupla ainoa ilo

Vipin tupla ainoa ilo EuPa – TP-Seinäjoki 0-2 (0-0)66 min 0-1 Ville Pajula88 min 0-2 Ville PajulaTP-Seinäjoki matkusti Suomen Cupin 4. kierroksen otteluunsa Euraan pelaamaan paikallista Kolmosen joukkuetta, EuPaa, vastaan jääpoltteen ruskistamalle kentälle, jossa joskus on ollut nurmi.Peli ei tarjonnut minkäänlaisia hienouksia vähälukuiselle yleisölle, joka aurinkoisessa, mutta tuulisessa säässä näki seinäjokelaisten etenevän jatkoon lukemin 2-0 (0-0) luvattoman heikon esityksen jälkeen.Voi aina tietenkin pohtia, mikä on syy ja mikä seuraus, sillä päävalmentaja Thomas Dunne säästeli joukkueen ykkösmiehiä vaihtaen sunnuntain FC Korsholm –ottelun jälkeen peräti seitsemän avauksen pelaajaa. Liekö niin, että heikko vastustaja ei motivoinut, vai liekö niin, että joukkue ei kerta kaikkiaan pystynyt parempaan? Niin tai näin, esitys oli vaatimaton.Ensimmäisellä puoliajalla vieraiden puolustus tarjoili EuPalle loistavan tilaisuuden mennä johtoon harhasyötön vapautettua hyökkääjän läpiajoon, jonka Janne Ahola kuitenkin torjui hienosti jaloillaan.TP sai debytantti Nuutti Panulan loistavan syötön jälkeen luotua niin hyvän tekopaikan kuin yleensä on mahdollista, mutta Henri Salo tulitti pallon taivaan tuuliin ja yli maalin pelikellon näytettyä 37. minuuttia. ”Hemulla” oli muutenkin hieman synkempi ehtoo, sillä saldoksi jäi vain täysin turha keltainen kortti ex-seinäjokisen erotuomarin, Miikka Lähdesmäen, rintataskusta.Toisella puoliajalla EuPa oli mennä johtoon Risto Matti Raivion laukauksen muutettua suuntaa ikävästi TP:n pakkien jaloista. Janne Ahola selvitti kuitenkin tilanteen.Peli ehti vanhentua 66. minuuttia kun EuPan puolustus rikkoi ”Hemu” Saloa lähellä rankkarialueen rajaa. Tauolta peliin tullut Ville Pajula laukoi ottelun ainoaksi todelliseksi helmeksi jääneen osuman kierteisenä ohi muurin ja maalivahti Jussi Männistön vieden vieraat johtoon.Vaikka TP paransikin peliään toiselle puoliajalle, ei se silti päätä huimannut. Vasta kun ottelua oli jäljellä enää pari minuuttia nähtiin lopullinen niitti, sekin ”Vipi” Pajulan toimesta. Nuori mies laukoi pallon maalivahti Männistön mahan alta sisään sinetöiden voiton ja jatkopaikan 5. kierrokselle.Ottelun alkaessa TP-Seinäjoki juoksutti kentälle vain kaksi aikuisten kirjoissa olevaa pelaajaa, eli Cassianon ja tosi toimiin palanneen Jarkko Mäki-Maunuksen. ”Jake” pelasi kuitenkin vain ensimmäisen puoliajan hakien tuntumaa.Toisella puoliajalla nippu nuoreni entisestään ”Jaken” ja edustusjoukkueen virallisissa otteluissa debyyttinsä tehneen Mikko Väänäsen jätettyä kentän. Tilalle tulivat Johannes Saranpää ja Pajula. Kolmaskin debytantti pääsi vielä kehiin kun kellossa oli 71. minuuttia. Tuolloin vuosimallia 1990 edustava Tommi Haanpää teki ensiesiintymisensä miesten matseissa korvattuaan Henri Salon.Valmentaja Thomas Dunne ei riemusta kiljunut ottelun jälkeen, vaan totesi kohtuullisin suorin sanakääntein ottelun tason.”No, se oli ihan kauheaa. Vastustaja oli huono, mutta niin olimme mekin. Aivan luokaton esitys meidän pelaajiltamme. Meidän materiaalimme vain ei näemmä joidenkin pelaajien osalta kestä. Tämä peli vakuutti minut siitä asiasta” puhisi Dunne.”Jos hyvää haluaa hakea, oli Vipin esitys sitä. Hän oli selvästi pään verran muiden yläpuolella. Se täytyy myös todeta, että ensimmäisellä puoliajalla Anssi (Syrjämäki) pelasi heikosti, mutta kun juttelimme tauolla hän nosti selvästi tasoaan toiselle jaksolle. Se on hyvä merkki. Nuoret miehet kärjessä eivät olleet huonoja ja varsinkin ensimmäisellä jaksolla Nuutti Panula oli pirteä. Hänestä näkee, että potentiaalia on. Tommi Haanpää oli ihan OK tultuaan peliin” tiivisti Dunne tunnelmat.TP-Seinäjoki: Ahola, Syrjämäki, Lehtinen, Sariola, Erti, Mikko Väänänen (46. Saranpää), Mäki-Maunus (46. Pajula), Jääskeläinen, Cassiano, Salo (v, 71. Haanpää), Panula