Voitto hyvällä moraalilla

Voitto hyvällä moraalillaKraft – TP-Seinäjoki 0-1 (0-1)12 min 0-1 Mikko YlihärsiläTP-Seinäjoki haki arvokkaat pisteet Kakkosen Lohko C:n ottelusta Närpiöstä iskettyään ottelun ainoan osuman erikoistilanteesta jo 12. peliminuutilla. Pisteet matkasivat Seinäjoelle numeroin 1-0 (1-0), mutta helpoksi ei voittoa voi kuvailla.Sarjan tyveen valunut Kraft on vain varjo menneistä vuosista. Esimerkiksi viime kaudella joukkueessa pelasi seitsemän ulkomaanapua. Nyt heitä oli jäljellä vain viisi, joista neljä nähtiin pelissä. Melkoinen setti kuitenkin tälle tasolle, vaikka asiaa katsellaan millä mittarilla.Joka tapauksessa TP-Seinäjoki oli muuttanut pelitaktiikkansa kolmen kärjen ryhmitykseen ja varsinkin ensimmäisellä puoliajalla vierasjoukkue dominoi peliä Henri Ertin, Mikael Muurimäen, Ville Pajulan ja Mikko Ylihärsilän aiheutettua hengenahdistusta kotijoukkueen alakerralle siinä mittakaavassa, että keltainen kortti nousi Alexander Bondénille, Julianolle, Alexandru Marcalle ja Jens Mattfolkille.Ainoa maali syntyi jo pelin 12. minuutin ollessa käynnissä. Cassiano antoi vapaapotkun vasemmalta rangaistusalueelle, missä ylimmäksi nousi Tiitus Lehtinen. Lehtisen puskuun ehti ensimmäisenä Mikko Ylihärsilä, joka lisäsi kauden maalisaldonsa kolmeen.Vain kolmisen minuuttia maalista sai Kraft luotua yhden ani harvoista paikoistaan ja Tiitus Lehtinen kaatoi hyökkääjän. Erotuomari Suad Lulicin näkemyksen mukaan nojaaminen oli rankkarin arvoinen, mutta liekö niin, että lopulta oikeus voitti kun Alexandru Marca tulitti pallon reippaasti ohi maalin.Kortti viuhui Lulicin taskusta tiheään, sillä ensimmäisellä puoliajalla Palloliiton pöytäkirjaan merkittiin keltaista myös Jere Jääskeläisen ja Henri Ertin kohdalle. Silti erotuomari jätti kaikkein törkeimmän tempun rankaisematta Ville Pajulan ajettua läpi Kraftin puolustuksen.Ville Pajula kieputti laidallaan Kraftin pakkeja umpisolmuun näppärästi, mutta nuorukaisen kulmurit eivät olleet ihan oikeassa osoitteessa. Silti pelisaldo jäi reippaasti plussan puolelle. Oli oikeastaan huono tuuri, ettei ”Vipi” päässyt maalaamaan ottelussa.Toisen puoliajan alussa Kraft sai painetta TP:n maalille. Joukkueelle syntyi pari-kolme puolittaista paikkaa, mutta Janne Ahola selvitti ne varmasti. TP ei saanut peliään niin sujuvaksi toisella puoliajalla kuin se oli ensimmäisellä, mutta isompaa paniikkia ei kuitenkaan päässyt syntymään.Ottelun lopulla kovalla moraalilla töitä läpi ottelun raataneelle Mikael Muurimäelle muotoutui pari maukasta paikkaa ja terävästi ”Mikki” laukoikin. Tällä kertaa Vladan Zlatkovic, joka hieman imaisi Ylihärsilän tekemän maalin, pystyi torjumaan laukaukset.Kun ottelua oli jäljellä noin vartti, joutui kotijoukkueen alakerran sielu, Alexandru Marca, jättämään pelin törmättyään pääpallossa Muurimäen kanssa sen verran pahasti, että nenä meni poskelle.TP-Seinäjoella ei ollut ottelussa suurtakaan hätää, mutta parannettavaa pelissä on vielä rutkasti. Kraftilla sen sijaan saattaa olla edessä paniikkinappulan paineleminen, sillä maalintekijöitä ei joukosta löydy. Brassikärki Juliano jätti varsin valjun kuvan itsestään vaikka laukoikin pari kertaa. Enimmäkseen mies repi ja rikkoi. Sen sijaan pirteä Andreas Ekholm oli kelpo pelipäällä.Tähtiraati katseli peliä varsin realistisin silmin antaen TP-Seinäjoen Mikko Ylihärsilälle kolme, Ekholmille kaksi ja Ville Pajulalle yhden staran. Lisäksi Henri Erti palkittiin ottelusponsorin palkinnolla.Vaikka ennen ottelua olikin pieni pelko siitä, miten erotuomari Lulic hommansa hoitaa, viivan alle taisi jäädä ihan kelpo suoritus verrattuna siihen miten pelaajat pelaavat. Kortti heilui ehkä liian tiuhaan kummallekin ja se, ettei Pajulan kaadosta tullut lappua jäi hieman kaivelemaan. Kokonaisuutena kuitenkin paljon parempi matsi kuin viime kauden ”klassikko”, joka kyllä kaivelee tiettyjä tahoja edelleen ja syvältä.TP-Seinäjoki: Janne Ahola, Lasse Männikkö, Tiitus Lehtinen, Vesa Kivimäki, Henri Erti (v), Jere Jääskeläinen (v), Jarkko Mäki-Maunus (55. Pekka Väänänen), Cassiano, Ville Pajula, Mikko Ylihärsilä, Mikael Muurimäki