Voitto maistuisi vaihteeksi

TP-Seinäjoki matkustaa keskiviikkona Kokkolaan. Vastaan asettuu jo sarjasta tuomituksi pudonnut FC Kipparit. Ottelu on 22. kierroksen rästipeli ja sen myötä TP-Seinäjoella on mahdollisuus palata voittokantaan aivan liian pitkän tauon jälkeen.FC Kipparit pelasi viime kaudella KPV II –joukkueen nimellä Kolmosessa nousten tällä kaudelle Kakkoseen. Seuran nimi oli muutettava, sillä kahta saman seuran joukkuetta ei voi pelata Suomen Palloliiton alaisissa sarjoissa samaan aikaan ja kun KPV:n edustusjoukkue pelaa tällä hetkellä Ykkösessä kamppaillen sarjapaikastaan, oli kakkosjoukkueella edessä nimenvaihto.Nimelle FC Kipparit on parikin luonnollista syytä. Arvo ”Kippari” Lamberg on yksi kokkolalaisen jalkapallon legendaarisista, lähes myytinomaiseksi kasvaneista, hahmoista. Toinen on luonnollisesti meren läheisyys ja satamakaupungin rooli.Viime kauden voittokulku sarjaa alempana on kääntynyt tuskaiseksi taivaltamiseksi Kakkosessa. Vaikka joukkue viliseekin taitavia yksilöitä, on sen pelaaminen joukkueena ollut ajoittain vaatimatonta. Välillä joukkue on kuitenkin esittänyt taidokastakin pelaamista, mutta siitä huolimatta tilille ei ole karttunut kuin kaksi voittoa, joista ensimmäinen tuli jo kauden avausottelussa Norrvalla FF:ä vastaan numeroin 2-1 ja toinen kauden kolmannessa ottelussa Kajaanin Hakasta numeroin 3-2. Joukkue on siis pelannut viimeiset 19 otteluaan ilman voittoa.Pääsääntöisesti ottelut ovat olleet tiukkoja, kuten osoittavat yhden maalin tappiot Kingsille, OPS:lle, OLS:lle kahdesti ja Sepsi-78:lle. Tosin viime viikkoina ei pinnoja ole tullut, sillä OLS kaatoi kokkolalaiset viimeksi 2-1 kotonaan, OPS Kokkolassa 4-1, FC Lynx samoin vieraissa 3-1 ja FC YPA vieraissa peräti 7-1. Kings vieraili Kokkolassa voittaen 3-0 ja KajHa otti voiton kotonaan 7-0, Sepsi-78 vieraili voitokkaasti numeroin 1-0 ja Norrvalla FF kuritti kotonaan FC Kippareita 7-0. PS Kemi puolestaan kaatoi vieraansa numeroin 7-1. Peräkkäisiä tappioita on tilillä nyt kymmenen.Edellisen kerran FC Kipparit pääsi pisteen makuun heinäkuun 7. päivänä Pietarsaaressa pelattuaan isäntäjoukkue JBK:n kanssa maalittoman tasapelin.TP-Seinäjoen saldo ei paljon hilpeämpi viime viikoilta ole. Alla on neljä voitotonta ottelua ja edellisessä kotiottelussa tuli myös kauden ensimmäinen kotitappio FC Kiistolle numeroin 1-0. JBK:n ja Kraftin kanssa pelattiin tasapelit, mutta OPS oli kotonaan vahvempi lukemin 1-0. Sitä edeltävässä ottelussa tuli toistaiseksi viimeisin voitto rovaniemeläisen FC Lynxin jouduttua varsinaisen tykistökeskityksen kohteeksi. Kotijoukkue tulitti peräti kymmenen maalia voittaen 10-0. Lukemat ovat TP-Seinäjoen historian suurimmat Kakkosessa.On melko ironista, että TP-Seinäjoen puolustus on ollut yksi Kakkosen Lohko C:n parhaista, sillä vain kärkijoukkueet PS Kemi ja Kings ovat päästäneet vähemmän maaleja omiin kuin oranssipaidat. Myös maaleja on tehty aivan kelvollisesti. Silti tilillä on jo kuusi tappiota. Niistä viisi on tullut yhdellä maalilla ja yksi kahdella maalilla. Toisaalta, yläpuolellaan olevista joukkueista TP-Seinäjoki on tällä kaudella onnistunut kaatamaan ainoastaan FC YPA:n, eikä se oikein riitä, mikäli aikoo olla mukana kärjessä.Silti luisuminen kohti sarjataulukon tyveä nousuhaaveiden romututtua on ollut melko hapanta katseltavaa. Voisi toivoa, että joukkue innostuisi pelaamaan vapautuneesti nämä viimeiset viisi ottelua, jonka jälkeen asetutaan talviteloille toviksi.TP-Seinäjoki on ehtinyt kohtaamaan virkaiältään nuoren FC Kipparit kahdesti. Maaliskuun lopussa vierailtiin Kokkolan Kipparihallissa harjoitusottelun puitteissa ja haettiin sieltä voitto selvin 4-1 –numeroin. Ottelussa kotijoukkueen Mikko Annala oli selvästi isäntien paras viimeistellen myös heidän maalinsa. Saattaa hyvinkin olla, että Annalan paha loukkaantuminen jo alkukaudesta romutti osaltaan FC Kippareiden haaveet sarjapaikan uusimisesta. Ottelussa TP-Seinäjoen maalit viimeistelivät jo kahdeksan minuutin pelin jälkeen onnistunut Ville Pakkala, 21. minuutilla pilkun sisään chipannut Petri Niemi, 48. minuutilla Juha Eteläaho ja päälle päätteeksi itse hankkimansa rankkarin sisään laittanut Timo Rauhala.Sarjaottelu Seinäjoella päättyi kesäkuun lopussa tismalleen samoin numeroin, vaikka siinä FC Kipparit antoi varsinkin aluksi todella tiukan vastuksen. TP-Seinäjoki sai otteluun todella hyvän lähdön Topias Tervasmäen maalattua jo kuudennella minuutilla. Tauolla oltiin 1-0 –numeroissa, mutta kun toista puoliaikaa oli pelattu kuusi minuuttia, iski puolestaan Johannes Saranpää ja sama mies oli asialla kaksi minuuttia myöhemmin vieden isännät jo kolmen maalin johtoon. Vaikka Mikko Venetpalo kavensikin ottelun 77. minuutilla, iski kotijoukkue vielä kerran vaihdosta kehiin tulleen Jussi Kankaanpään maalattua 89. minuutilla loppunumeroiksi 4-1.Mikko Venetpalo onkin ollut joukkueensa tehokkain maalintekijä yhdessä Jarkko Ojalan kanssa tällä kaudella. Molemmat ovat viimeistelleet neljä osumaa. Matias Jansson ja Tomi Laitinen ovat kumpikin tehneet kaksi maalia. Mielenkiintoinen yksityiskohta on se, että nykyisin HJK:ssa pelaava Dawda Bah ehti tekemään kauden aikana yhden maalin FC Kippareille.Veikkausraatien antamia tähtiä on joukkueesta saalistanut eniten maalivahti Aki Lyyski, jolla on neljä sakaraista tilillään. Matias Jansson, Jere Möller, Jarkko Ojala ja Mikko Venetpalo ovat kukin saaneet kolme tähteä.Kotijoukkueen saldot ovat hieman paremmat molemmissa kategorioissa, sillä maalintekijätilaston ykkönen on kahdeksan maalia viimeistellyt Juha Eteläaho. Sekä tuore ukkomies, Mikael Muurimäki, että Henri Saranpää ovat kumpikin tehneet viisi maalia. Johannes Saranpäällä maaleja on tilillä neljä. Kahden maalin miehiä joukkueesta löytyy yhteensä neljä ja Abdullahi Danjoumalla osumia on tilillään kolme.Tähtiraadit ovat olleet kovasti mieltyneitä Johannes Saranpään esityksiin, sillä nuorella miehellä on tilillään 18 tähteä. Periaatteessa ”Jossu” taistelee edelleen jopa Kakkosen Lohko C:n Veikkauspörssin voitosta, sillä hänen edellään on vain toinen seinäjokelainen, FC Kiistoa edustava Matti Lampi, joka viime kaudella voitti kisan.Kakkosena joukkueen sisäisessä tilastossa on velipoika, Henri Saranpää, jolla tähtiä on 13. Juha Eteläaho puolestaan on saalistanut seitsemän staraa ja kuuteen tähteen on päässyt Abdullahi Danjouma.TP-Seinäjoen riveistä ovat sivussa matsista loukkaantumisten takia Pekka Väänänen, Lasse Männikkö, sekä varusmiespalveluksen vuoksi Johannes Saranpää. Myös Eerikkilässä kouluaan käyvä maajoukkuepuolustaja Tero Mäntylä puuttuu kokoonpanosta.Tällaisilla eväillä TP-Seinäjoki matkustaa keskiviikkona Kokkolaan, jota paikalliset tykkäävät tituleerata jalkapallokaupungiksi. Silti ottelu pelataan Kipparihallissa nurmikentän sijaan. Matsi alkaa klo 18.30.