Vuosien Saatossa Osa XXII

Vuosien Saatossa Osa XXII Syyskuun 19. päiväVain kahdesti aikaisemmin on TP-Seinäjoen edustusjoukkue harrastanut kilpaurheilua tällä päivänmäärällä vuosikymmenien saatossa. Ensimmäisen kerran tämä tapahtuma näki päivänvalon kaudella 1981, jolloin Seinäjoelle saapui vieraaksi Kolmosen kamppailuun Pietarsaaren maalaiskunnasta Pedersöre Pojkarna. Ottelu oli kauden päätöskamppailu, eikä sillä ollut kummallekaan joukkueelle sen suurempaa merkitystä, sillä TP-55:n nimellä tuolloin pelannut kotijoukkue oli menettänyt noususaumansa jo aika päiviä sitten, eikä vierailijalle olisi riittänyt voittokaan sarjavakanssin uusimiseksi. Niinpä kotijoukkue otti kamppailussa helpon 3-0 –voiton ja sijoittui lopulta taulukossa kolmanneksi Vaasan Palloseuran ja Huutoniemen Reippaan jälkeen. VPS voitti lohkon ylivoimaisesti kerättyään 35 pistettä. Sen sijaan HuuRe oli vain pisteen edellä 27 pinnaa saalistanutta TP-55:ttä, joka voitti kauden viisi viimeistä otteluaan.Kaudella 1999 puolestaan nähtiin Ykkösen noususarjan kamppailussa huikea trilleri Hangossa Rukki Areenalla. TP-Seinäjoki nykäisi heti alussa kahden maalin johdon iskettyä avausmaalin jo ottelun kolmannella minuutilla. Brasilialainen Marcelo Nunes lisäsi johdon kahteen maaliin 25. minuutilla, mutta vain minuuttia myöhemmin Hangö IK:n Tommi Miettinen kavensi. Ottelun 35. minuutilla Tom Enberg tasoitti taukonumeroiksi 2-2. Toista puoliaikaa oli ehditty pelata vain neljä minuuttia, kun Mika Kallio vei TP-Seinäjoen uudelleen johtoon. Neljä minuuttia myöhemmin oli Muurimäki uudelleen asialla ja vieraat johtivat jälleen kahdella maalilla. Johto kesti kuitenkin vain neljä minuuttia tällaisenaan ennen kuin Tomi Kinnunen kavensi numeroiksi 3-4. Hikken nousi tasoihin ottelun 83. minuutilla Enbergin illan toisella maalilla ja kuin suolaa haavoihin, Jarmo Piiri iski isännille voittomaalin peliajan oltua jo täynnä.Sinällään tuo tulos on yksi maalirikkaimmista TP-Seinäjoen historiassa pääsarjoissa. Lopulta tuloksella ei ollut järin suurta merkitystä kummallekaan joukkueelle, sillä asiaa nousukahinoihin ei ollut.Tänään lähdetään siis kaunistelemaan saldoa kokkolalaisen FC Kippareiden kustannuksella Kokkolan Kipparihallissa.