Voitto nosti kakkoseksi

Voitto nosti kakkoseksiVIFK Utveckling – TP-Seinäjoki 0-1 (0-1)24 min 0-1 Tomi AnisimaaTP-Seinäjoki haki täyden pistepotin Vaasan Vaskiluodosta Tomi Anisimaan 24. minuutilla puskemalla hienolla maalilla, johon kulmurin antanut Juho Pajula tarjoili passin. Voitto nosti vierailijat kakkoseksi Nelosen sarjataulukossa ja kavensi eron sarjaa johtavaan Sundom IF:ään yhdeksään pisteeseen. Samalla TP-Seinäjoki ohitti sekä Kaskö IK/Teuvan Pallon, että VIFK U:n, mutta fuusionipulla on ottelu vähemmän pelattuna kuin muilla kärkinelikon joukkueilla.Ensimmäisten 20 minuutin aikana ei todellakaan näyttänyt siltä, että pisteet lähtevät Seinäjoelle. Nuori, mutta erittäin vahva VIFK U, nimittäin pyöritti peliä näyttävästi halliten kenttätapahtumia selvästi. Toki jo alussa vieraiden Saku Koskisella oli oma paikkansa yllättää ja iskeä avausmaali, mutta eipä ollut onnikaan kohdallaan.Kotijoukkueen valmentaja, Tommi Kautonen, on saanut ryhmänsä pelaamaan erittäin hyvää jalkapalloa, jota on ilo katsella. Pallonhallinta ja liike olivat hyvää luokkaa, mutta viimeistely oli täysin luokatonta. Se olikin vieraiden onni.Reilun 20 minuutin jälkeen myös vierasjoukkue alkoi saada hiukan otetta peliin ja saatuaan ottelussa ensimmäisen kulmurinsa, oranssipaidat iskivät välittömästi. Juho Pajula tarjoili isäntien maalista katsottuna vasemmalta kierteisen pallon lähelle etutolppaa, mistä hyvän matsin pelannut Tomi Anisimaa puski sen verkkoon.Eipä olisi siinä vaiheessa uskonut, että tuo yksi maali riittää kaikkiin pisteisiin, mutta niin vain kävi. Samalla TP-Seinäjoen onnistui pitää maalinsa koskemattomana ensimmäistä kertaa kuluvan suven otteluissa. Oma ansionsa tähän oli myös hyvän matsin pelanneella Toni Koivusaarella, jonka kavereita olivat Vaskiluodossa myös maalipuut, sillä kahdesti kajahti tähtirinnan veto yläputkeen ja muutaman kerran sai nuori Koivusaari venyä parhaimpaansa.Vierasjoukkueessa onnistujia oli useita. Ensimmäisen ottelunsa edustusjoukkueessa pelannut Kalle Taimi täytti hyvin vasemman pakin tontin ja samalla laidalla pelannut Saku Koskinen oli varsinkin ensimmäisellä puoliajalla aivan erinomainen. Toisella puoliajalla palloja ei sille laidalle tullut samassa mittakaavassa kuin ensimmäisellä, mutta kokonaisuutena nuori mies pelasi niin kuin sopii olettaakin.Keskikentän sydämessä Tomi Anisimaa esitteli hyvää pelinäkemystään ja puolustuksen keskustassa parivaljakko Jyri Reinilä-Juho Pajula selvitti hommat mallikkaasti. Kokonaisuutena ottelu oli koko nipulta oikein hyvä. Vaihdosta sisään tulleet Ramelo Loddin, Jarno Takamäki, Joonas Kuivalainen ja Antti Takala pitivät huolen siitä, ettei työmoraali ainakaan pudonnut tippaakaan vaihtojen myötä.Isännistä kotijoukkueelle selkeästi eniten harmaita hiuksia aiheutti kahdessa VIFK:n edustuksen edellisessä ottelussa yhteensä kuusi tähteä tililleen palkintoina saalistanut Males Lombo. Väkkärämäinen taituri on hyvä ilmassa ja taitava pallon kanssa. Miehen pysäyttämisestä tulee jatkossa vieläkin hankalampaa.Ottelun eliittiä oli kuitenkin myös erotuomaritrio, joka hoiti hommansa Vaasassa totuttua paljon paremmin. Itse asiassa tuomarointi oli tänään ehkä parempaa kuin kertaakaan aiemmin Nelosen matseissa kuluvalla kaudella. Varsinkin hyötynäkökohdan käyttäminen oli aivan loistavaa kummallekin joukkueelle.”Tällaista joukkuetta vastaan on todella mukava pelata. VIFK yrittää pelata koko ajan ja siellä on paljon taitoa. Nämä kehittävät joukkueita. Tämä oli ihan hyvä peli meiltä, vaikka alussa oltiinkin hieman altavastaajana”, kehui TP-Seinäjoen vastuuvalmentaja Tapio Haavisto isäntiä matsin jälkeen iskien sanallisen vasaransa naulan kantaan napakasti.TP-Seinäjoki: Toni Koivusaari, Kalle Taimi (84. Antti Takala), Juho Pajula, Jyri Reinilä, Jaakko Vähäpesola, Saku Koskinen, Miika Korpela (76. Joonas Kuivalainen), Tomi Anisimaa, Juuso Koskela (68. Jarno Takamäki), Janne Mäntylä, Juha Ylihärsilä (62. Ramelo Loddin)