Vuosien Saatossa Osa 14., Vol. III

Vuosien Saatossa Osa 14., Vol. IIIElokuun 10. päivä on TP-Seinäjoen historiassa ollut pelipäivänä viidesti aiemmin viimeisten noin 35 vuoden aikana. Viimeksi elokuun 10. päivänä pelattiin vuonna 2005, jolloin TP-Seinäjoki kohtasi Kakkosen Länsilohkon paikallisottelussa Sepsi-78:n. Ottelu oli ohi jo alkukavalkadien jälkeen kotijoukkueen iskettyä nopeasti Vesa Kivimäen ja Ville Pajulan toimesta taululle 2-0. Lopulta TP-Seinäjoki vei pinnat numeroin 3-0 (2-0) Arto Jalasvaaran viimeisteltyä toisella puoliajalla yhden maalin.Vuonna 1991 sen sijaan ei mennyt aivan yhtä lailla nappiin Ykkösen vierasottelu Pallokentällä edesmennyttä Finnairin Palloilijoita vastaan. Isännät olivat todella murskaavan tylyjä ratkaisten kamppailun jo ensimmäisellä puoliajalla iskettyään neljä kertaa. Lopulta kamppailu jäi samoihin numeroihin, jotka olivat taululla jo tauolla, eli pinnat pysyivät Helsingissä numeroin 4-0 (4-0). Kotijoukkueen osumista vastasivat kolmannella minuutilla osunut Lassi Perkinen, 18. minuutin kohdalla maalannut Petteri Schutschkoff, 22. minuutilla osunut ja Örebro SK:ta Ruotsin Allsvenskanissa nykyisin valmentava Sixten Boström, sekä 26. minuutilla pilkulta uudelleen maalannut Schutschkoff.Vuonna 1986 TP-55 pelasi Kolmosta Keski-Suomen/Tampereen lohkossa ja vieraili Vaajakoskella kohdaten siellä toisen kaupungin joukkueista, eli Vaajakosken Pallon. Pisteet jaettiin numeroin 2-2 (0-1) vieraiden johdettua tauolla Matti-Pekka Niemen maalilla. Toisella puoliajalla Markku Mäki onnistui maalinteossa. Kauden päätteeksi TP-55 nousi Kakkoseen neljän pisteen erolla kakkoseksi tulleeseen Seinäjoen Sisuun. VaPa puolestaan sijoittui sarjataulukossa kolmanneksi jääden kuitenkin kärjestä kymmenen pistettä.Kaudella 1980 sarjataso oli myös Kolmonen ja silloin vastassa oli nyt Kakkosessa pelaava pietarsaarelainen JBK. Isännät taipuivat TP-55:n käsittelyssä 3-1. Keväällä numerot olivat olleet JBK:lle Seinäjoella peräti 7-0, mutta se ei ole varsinainen ihme, sillä joukkue voitti lohkon TP-55:n sijoituttua kolmanneksi viimeiseksi ennen Vaasan Pallo-Veikkoja ja Malax IF:ää.Kolme vuotta aiemmin, kaudella 1977, TP-55 pelasi Nelosta ja kohtasi paikallisottelussa Seinäjoen Työväen Urheilijat. STU taipui isäntien kyydityksessä numeroin 4-0. Sarjataulukossa vieraileva STU sijoittui lopulta toiseksi viimeiseksi TP-55:n oltua kuudes.Yhteensä siis pelejä on pelattu viisi. Näistä kotikentällä saldo on kaksi ottelua ja kaksi voittoa maalein 7-0. Vieraissa pelejä on pelattu kolme ja saldoksi on tullut yksi voitto, yksi tasapeli ja yksi tappio yhteismaalein 5-7. Näin kokonaissaldona on kolme voittoa, tasapeli ja tappio maalein 12-7.Tänään TP-Seinäjoki kohtaa Nelosen vierasottelussaan Vaasan Vaskiluodossa VIFK Utvecklingin klo 19.00 tavoitellen kohennusta vierassaldoonsa.