Oranssi-94:n työtekoa ei palkita

Oranssi-94:n työtekoa ei palkitaTP-Seinäjoen C-15 poikien aluesarjajoukkue Oranssi matkusti maanantai-illalla Pietarsaareen paikallisen FF Jaron vieraaksi. Kamppailu Ristikarin minikokoisella kentällä tarjosi vauhtia ja oranssipaitaisten hirmuista työmies –asennetta. Jostain syystä kova työnteko on tämän joukkueen kohdalla jäänyt viime aikoina vaille kohtuullisesti vastinetta – palkintoa. Olotila on kuin olisi ollut hikisen kuukauden sahalla töissä ja palkka jäisi saamatta. Yrityksen puutteesta poikia ei siis voi syyttää, vaikka loppulukemat olivat kotijoukkueen hyväksi lukemin 3-1 (1-0). Ensimmäinen osuma tuli luvattoman helposti ja se oli niitti, joka piti loppuun asti. Jaro teki vielä pari maalia, kun puolustuksesta siirrettiin pelaajia ylös. TP:n maali tuli jo yliajalla ottelun viimeisenä tapahtumana.Ottelu käynnistyi tunnustellen ja kumpikin joukkue hutiloi syöttöpelissään tavan takaa. Syötöt olivat liian vaikeita ja epätarkkoja. TP oli koko ajan niukasti niskan päällä, kun alakerta piti. Ottelun alussa Jaro pelasi pääosin isokokoisen ja nopean hyökkääjänsä Antti Palohuhdan kautta. Hänet saatiin kuitenkin pidettyä mukavasti kurissa päävastuun ollessa Raitt Peltojan ja Antti Viidan harteilla. Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän kotijoukkueella oli variaatioita hyökkäyspelissään. Jaro teki 1-0 maalinsa ensimmäisestä kunnon maalipaikastaan. Teemu Nimell laittoi tiukasti hanttiin kulmalipulla, mutta pitkän leipomisen jälkeen pallo kuitenkin toimitettiin keskityksenä takatolpalle, josta pallo pukattiin helposti sisään. Kulmapotkuissa oli ongelmia jo Porvoossa ja samat vaikeudet ovat jatkuneet aluesarjapeleissäkin. Asiaan varmasti tartutaan maalivahtitreeneissä. Puolustajien ja maalivahdin yhteistyö ei kehity kuin harjoittelemalla. Se taas vaatii 100 % asennetta ja harjoitusaktiivisuutta koko alakerran kalustolta. Ensi talven aikana riittää töitä tehtäväksi siis tälläkin osa-alueella, jos mielitään B-junioreissa pärjätä. Oli kyse sitten sen ikäisten ykkös- tai haastajajoukkueesta. Toisella jaksolla jatkettiin siitä, mihin ekalla jäätiin. TP teki kovalla asenteella töitä, sai paikkoja, mutta tilanteet päättyivät vain syvään huokailuun kentällä ja sen laidalla. Lähimpänä vieraiden maalitilin avaamista oli esimerkillisesti polvivaivoistaan huolimatta taistellut Aleksi Ahde, jonka napakka veto kopsahti pystytolpan sisäpuolelle. Siitä pallo ivaa hehkuen pomppi pitkin maaliviivaa päätymättä koskaan sinne herkullisemmalle puolelle. Myös Pekka Jaskarilla oli monta mehukasta maalintekotilaisuutta. Ihan osattomaksi ei jäänyt Veli-Pekka ”Vemmu” Pajulakaan, jonka näkyvin rooli oli tällä kertaa jaella syöttöjä joukkuetovereille. ”Vemmun” peli oli terävintä pitkään aikaan. Toivottavasti vammakierre on hellittämässä. Jos oli kentällä viime aikojen otteluruuhkan seurauksena vaivoista kärsineitä oranssipaitoja, ei vaihtomiesten määrässäkään ollut hurraamista. Matkassa oltiin kahdella vaihtopelaajalla toisen maalivahdinJarkko Oravan lisäksi. ”Kurre” joutui tositoimiin puoliajan jälkeen, kun Miko Saarelan jalkavamma esti pelin jatkamisen. Pelissä ”raatoja” tuli sitten lisää. Puolustusta oli jo ennen peliä rankasti haavoitettu, kunRoope Takala joutui jäämään kotiin B-junioreiden haastajajoukkueen ottelussa tulleen nilkkavamman takia. Hyökkäyksestä oli luonnollisesti poissa Kai Pahlman Cupin tekniikkakisassa polvensa telonut Juha Laitila.Toisen jakson ratkaisuhetkillä kentän laidalla lääkittävinä olivat yhtä aikaa keskikentän työmyyrä Panu Leppä ja toppari Antti Viita. He joutuivat muiden mukana seuraamaan kentän laidalta, kun Jaro pelasi 21. minuutilla keskeltä helposti läpi ja siirtyi 2-0 johtoon. Panu ja Antti palasivat vielä kentälle hammasta purren runsas kymmenen minuuttia ennen loppua. Antti siirtyi siinä vaiheessa keskikentälle peliä rakentamaan. Myös Roopen topparina korvannut Miika Eronen sai ottelussa kovan tällin sääreensä ja makaili ottelun loppuhetket jääpussihoidossa. Miika kasvoi tässäkin ottelussa lisääntyneen vastuun myötä entistä suurempaan rooliin joukkueessa. Jaron kolmas maali 33. minuutilla oli toisen osuman kopio, kun kolmen pelaajaan ryhmitykseen siirtynyt puolustuslinja oli voimaton vastustajan taitavan syöttöpelin edessä. Jaro käytti ottelussa maalintekopaikat hienosti hyväkseen. Kolmeen maaliin ei tarvittu kuin muutama muu mahdollisuus. Vierailla paikkoja oli pitkälle toistakymmentä ja vain tuomarin antamalla lisäajalla (37. min) onnistuttiin: Panu Leppä ryntäsi laidalta vahvasti läpi kohti päätylinjaa ja heitti pallon takaviistoon maalin eteen juuri ennen kuin kaatua mätkähti kenttään rajoittuvaan metsään mahalleen. Pekka Jaskari kiitti ja laittoi pallon ”kärsällä” alanurkkaan ohi Jaron isokokoisen maalivahdin Johannes Juseliuksen. Ysinelosten Oranssin seuraava ottelu aluesarjassa pelataan perjantaina 21. elokuuta, kun GBK Kokkolasta saapuu vieraaksi. Kymmenessä päivässä vaivat toivon mukaan hellittävät ja lataus loppukauden peleihin saadaan terästäytymään. Ottelu oli jo paljon parempi kuin edellinen ottelu Vaasassa VIFK:ta vastaan. Omalle joukkueelle hyvällä asenteella pelattu syksy antaa parhaat lähtökohdat myös ensi talven vaativalle harjoituskaudelle ja odotuksessa oleville yhä kovemmille taistoille uudessa ikäluokassa yhdessä seuran vanhempien B-poikien kanssa.