Vuosien saatossa osa 11., vol III

Vuosien saatossa osa 11., vol IIIHeinäkuun 22. päivänä ei TP-Seinäjoen edustusjoukkue ole turhan usein urheilua harrastanut. Itse asiassa ennen illan ottelua FC Kiisto A-Teamia vastaan tulessa on viimeisten reilun 30 vuoden aikana oltu vain kolme kertaa.
Ensimmäisen kerran näin kävi kaudella 1990, jolloin TP-55 pelasi ensimmäistä kauttaan Ykkösessä. Joukkue oli matkustanut edesmenneen valmentaja Hannu Rajaniemen johdolla Kauniaisiin, missä Mark Farthingin maali riitti 1-0 (1-0) –voittoon paikallisesta Grankulla IFK:sta.
Kauden päätteeksi TP-55 sijoittui kuudenneksi kovatasoisessa Ykkösessä. GrIFK puolestaan jäi sarjassa viimeiseksi pudoten Kakkoseen. Joukkueesta Ismo Koskela valmentaa nykyisin seuran B-junioreiden SM-sarjajoukkuetta, Asko Ristimäki työskentelee Wallsport Oy:n leivissä, Kari Hietamäki puolestaan toimii edustusjoukkuekuvioissa, Mika Koivumäki pelaa IK:ssa ja Toni Siikala vaikuttaa Dallasissa, Texasissa.
Seuraavan kerran joukkue TP-Seinäjoki pelasi heinäkuun 22. päivänä vuonna 1995 ja silloinkin Ykkösessä. Kotikentälle saapui vastustajaksi Nokian Pyry, joka puolestaan kaatui 2-0 (1-0) Toni Suutarin ja Rauno Leppäsen maaleilla.
Kolme vuotta myöhemmin sarjataso oli edelleen Ykkönen. Silloin ei tosin tullut riemunkiljahduksia Keskuskentän katsomosta, sillä tuolloin KPV-juniorit –nimellä pelannut kokkolalaisyhdistelmä haki pinnat mukaansa tylysti 4-0 (2-0). Vieraiden Tero Jääskelä aloitti maalinteon jo ottelun neljännellä minuutilla ja Ville Laakkonen vei vieraat kahden maalin johtoon reilun vartin jälkeen. Ottelun lopussa, 79. minuutilla, Hannu Ypyä hieroi suolaa haavoihin Oleg Dulupin viimeisteltyä nöyryytyksen 90. minuutilla.
Kolmesta ottelusta on siis tähän mennessä tullut kaksi voittoa ja tappio maalierolla 3-4. Nyt sitä pyritään kohentamaan Huutoniemen kentällä FC Kiisto A-Teamia vastaan klo 19.00 alkaen.