Vuosien saatossa Osa 17, vol. III

Jos nyt joku päivä on TP-Seinäjoen historiassa ollut hyvä, on se ollut juuri syyskuun 5. päivä. Otteluita on nimittäin pelattu viimeisten noin 35 vuoden aikana neljä ja oranssi-mustat ovat jokaisesta kamppailusta poistuneet voittajina.Ensimmäisen kerran historianlehdiltä löytyy koitos kaudelta 1974, jolloin TP-55 pelasi Nelosta. Vastassa oli Lapuan Työväen Urheilijat, joka sai kyytiä oikein isän kädestä kotijoukkueen tulitettua lukemiksi ympäripyöreät 10-0. LTU jäikin sarjassa jumboksi onnistuttuaan saalistamaan vain kolme pistettä koko kaudella. Ei kausi kuitenkaan TP-55:n osaltakaan mitenkään loisteliaasti sujunut, sillä sijoitus oli kolmanneksi viimeinen, eli kahdeksas. Pisteitä kertyi tilille 12.Seuraavaa syyskuun 5. päivän ottelua jouduttiinkin sitten odottamaan seitsemän vuotta ja sarajatasokin oli ehtinyt vaihtua Kolmoseksi. Vieraisille tullut Jakobstads Bollklubb, eli JBK, pisti huomattavasti tiukemmin hanttiin taipuen lopulta 2-1. Sarjan voitti tuolloin pohjakosketuksestaan toipunut nykyinen Veikkausliigaseura, Vaasan Palloseura, joka oli omaa luokkaansa. Eroa tuli toiseen vaasalaiseen, Huutoniemen Reippaaseen, kahden pisteen säännöllä seitsemän pinnaa. Nykysäännöillä ero olisi ollut kymmenen pistettä. TP-55 sijoittui sarjassa kolmanneksi JBK:n oltua kuudes.Kaudella 1992 TP-Seinäjoki pelasi Ykköstä ja reissasi sarjapaikan kannalta tärkeään otteluun Ouluun FC 1991:tä vastaan. Hannu Rajaniemen valmentama vierasjoukkue otti arvokkaan voiton vieraskentällä lukemin 3-1 (2-0) tuoreen venäläisavun, Dmitri Tshugunovin, hyökkäyspään hevosenpotkuisen virolaisen Aleksandr Pustovin ja nykyisin FC Viikinkejä valmentavan Toni Korkeakunnaan maaleilla. Raatin 320 katsojaa näkivät OLS:n kokoonpanossa sittemmin TP-Seinäjokeakin menestyksekkäästi edustaneen Arto Jalasvaaran ja vieraiden väreissä mm. juuri FC Interin valmentaja Seinäjoella vierailleenTimo Taipaleen, sekä Lapuan Ponnistuksen ensi kaudeksi Neloseen luotsaavan Olavi Linjamäen. Kauden päätteeksi FC 1991 lähti Kakkoseen TP-Seinäjoen sijoituttua lopulta kahdeksanneksi.Viimeisin neljästä syyskuun 5. päivä pelatusta ottelusta tapahtui Seinäjoen Keskuskentällä kaudella 1999, jolloin Ykkösen ylemmässä loppusarjassa saapui vieraaksi nykyisin Veikkausliigassa pelaava Kuopion Palloseura. Ottelu oli alusta saakka moista ilotulitusta, jonka vei lopulta kotijoukkue nimiinsä numeroin 5-2 (2-1). Pelin maalihanat avattiin brasilialaisen Marcelo Nuñesin toimesta jo ensimmäisellä peliminuutilla, mutta tasoitti ottelun viidennellä minuutilla. Juuri ennen taukoa nykyisin VPS:ssa pelvaa TP-Seinäjoen kasvatti, Jyri Hietaharju vei isännät johtoon, joka kestikin tunnin kohdalle. Silloin edelleen KuPS:ssa pelaava Ilja Venäläinen tasoitti ottelun. Ilo ei vieraiden leirissä kauan kestänyt, sillä kymmenen minuuttia myöhemmin Marcelo vei kotijoukkueen johtoon ja kahdeksan minuuttia edellisestä osumastaan brassi viimeisteli hattutemppunsa. Vielä ottelun viimeisellä minuutilla Marko Mäenpää teki pilkulta loppunumerot valmiiksi.Nollilta ylempään loppusarjaan lähtenyt kotijoukkue onnistui jättämään taakseen vain FC Mikkelin kerättyään 10 sarjapinnaa. KuPS puolestaan sijoittui taulukossa seitsemänneksi. Mielenkiintoista, että tuossa sarjassa pelasivat silloin Veikkausliigajoukkueista mm. Tampere United, FC Honka ja FF Jaro.Yhteensä neljä peliä, joista kolme on pelattu kotona, ovat tuottaneet maksimipisteet maalierolla 20-4. Mikäli historia kerrankin toistaisi itseään, voisi kuvitella, että TP-Seinäjoella on mahdollisuudet kasvattaa saldoaan illalla Kyrölässä Vähänkyrön Viestä vastaan klo 18.30 alkaen.03.09.2009Jos nyt joku päivä on TP-Seinäjoen historiassa ollut hyvä, on se ollut juuri syyskuun 5. päivä. Otteluita on nimittäin pelattu viimeisten noin 35 vuoden aikana neljä ja oranssi-mustat ovat jokaisesta kamppailusta poistuneet voittajina.Ensimmäisen kerran historianlehdiltä löytyy koitos kaudelta 1974, jolloin TP-55 pelasi Nelosta. Vastassa oli Lapuan Työväen Urheilijat, joka sai kyytiä oikein isän kädestä kotijoukkueen tulitettua lukemiksi ympäripyöreät 10-0. LTU jäikin sarjassa jumboksi onnistuttuaan saalistamaan vain kolme pistettä koko kaudella. Ei kausi kuitenkaan TP-55:n osaltakaan mitenkään loisteliaasti sujunut, sillä sijoitus oli kolmanneksi viimeinen, eli kahdeksas. Pisteitä kertyi tilille 12.Seuraavaa syyskuun 5. päivän ottelua jouduttiinkin sitten odottamaan seitsemän vuotta ja sarajatasokin oli ehtinyt vaihtua Kolmoseksi. Vieraisille tullut Jakobstads Bollklubb, eli JBK, pisti huomattavasti tiukemmin hanttiin taipuen lopulta 2-1. Sarjan voitti tuolloin pohjakosketuksestaan toipunut nykyinen Veikkausliigaseura, Vaasan Palloseura, joka oli omaa luokkaansa. Eroa tuli toiseen vaasalaiseen, Huutoniemen Reippaaseen, kahden pisteen säännöllä seitsemän pinnaa. Nykysäännöillä ero olisi ollut kymmenen pistettä. TP-55 sijoittui sarjassa kolmanneksi JBK:n oltua kuudes.Kaudella 1992 TP-Seinäjoki pelasi Ykköstä ja reissasi sarjapaikan kannalta tärkeään otteluun Ouluun FC 1991:tä vastaan. Hannu Rajaniemen valmentama vierasjoukkue otti arvokkaan voiton vieraskentällä lukemin 3-1 (2-0) tuoreen venäläisavun, Dmitri Tshugunovin, hyökkäyspään hevosenpotkuisen virolaisen Aleksandr Pustovin ja nykyisin FC Viikinkejä valmentavan Toni Korkeakunnaan maaleilla. Raatin 320 katsojaa näkivät OLS:n kokoonpanossa sittemmin TP-Seinäjokeakin menestyksekkäästi edustaneen Arto Jalasvaaran ja vieraiden väreissä mm. juuri FC Interin valmentaja Seinäjoella vierailleenTimo Taipaleen, sekä Lapuan Ponnistuksen ensi kaudeksi Neloseen luotsaavan Olavi Linjamäen. Kauden päätteeksi FC 1991 lähti Kakkoseen TP-Seinäjoen sijoituttua lopulta kahdeksanneksi.Viimeisin neljästä syyskuun 5. päivä pelatusta ottelusta tapahtui Seinäjoen Keskuskentällä kaudella 1999, jolloin Ykkösen ylemmässä loppusarjassa saapui vieraaksi nykyisin Veikkausliigassa pelaava Kuopion Palloseura. Ottelu oli alusta saakka moista ilotulitusta, jonka vei lopulta kotijoukkue nimiinsä numeroin 5-2 (2-1). Pelin maalihanat avattiin brasilialaisen Marcelo Nuñesin toimesta jo ensimmäisellä peliminuutilla, mutta tasoitti ottelun viidennellä minuutilla. Juuri ennen taukoa nykyisin VPS:ssa pelvaa TP-Seinäjoen kasvatti, Jyri Hietaharju vei isännät johtoon, joka kestikin tunnin kohdalle. Silloin edelleen KuPS:ssa pelaava Ilja Venäläinen tasoitti ottelun. Ilo ei vieraiden leirissä kauan kestänyt, sillä kymmenen minuuttia myöhemmin Marcelo vei kotijoukkueen johtoon ja kahdeksan minuuttia edellisestä osumastaan brassi viimeisteli hattutemppunsa. Vielä ottelun viimeisellä minuutilla Marko Mäenpää teki pilkulta loppunumerot valmiiksi.Nollilta ylempään loppusarjaan lähtenyt kotijoukkue onnistui jättämään taakseen vain FC Mikkelin kerättyään 10 sarjapinnaa. KuPS puolestaan sijoittui taulukossa seitsemänneksi. Mielenkiintoista, että tuossa sarjassa pelasivat silloin Veikkausliigajoukkueista mm. Tampere United, FC Honka ja FF Jaro.Yhteensä neljä peliä, joista kolme on pelattu kotona, ovat tuottaneet maksimipisteet maalierolla 20-4. Mikäli historia kerrankin toistaisi itseään, voisi kuvitella, että TP-Seinäjoella on mahdollisuudet kasvattaa saldoaan illalla Kyrölässä Vähänkyrön Viestä vastaan klo 18.30 alkaen.