Ysineloset kaatoivat VIFK:n

Ysineloset kaatoivat VIFK:nTP-Seinäjoen ysinelonen musta vieraili keskiviikkona Seinäjoen satamakaupungissa Vaasassa VIFK Bluen vieraana. Peli päättyi lopulta TP:n 1-6 (0-3) voittoon. Ottelu ei suinkaan ollut niin helppo kuin luvuista voisi päätellä. Sateen kastelema kenttä ja kova tuuli teki pelistä vaikean molemmille joukkueille, eikä hienouksia pelissä paljoa viljelty.Peli alkoi TP:n oranssien lasien takaa hienosti, kun jo vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen Aleksi Ahoampui 20 metristä pallon maaliin Oskari Mikkilän syötöstä. Maalin jälkeen peli oli melkoista takkuamista eikä olosuhteet auttaneet asiaa yhtään.Ottelua pelattiin aina 27:lle minuutille asti kun TP sai vapaapotkun rangaistusalueen viivalta. Saku Pikkarainen ampui vaparin suoraan alanurkkaan ja TP kasvatti johtoaan 0-2:een.Pelikellon näyttäessä 32 minuuttia Saku syötti Raitt Peltojan keskeltä läpi eikä pelimies erehtynyt vaan sijoitti pallon varmasti alanurkkaan tehtaillen TP:n 0-3 osuman.Toisen puoliajan alun TP pelasi todella passiivisesti ja löysästi antaen VIFKille otetta. VIFK kiitti ja kumarsi kaventaen neljän minuutin pelin jälkeen tilanteeksi 1-3. VIFK saikin otetta pelistä enemmän ja TP:n oma peli oli kateissa, onneksi Hannes Salmi oli mies paikallaan topparin tontilla ja piti joukkuetta pystyssä yhdessä maalissa pelanneen Jarkko Oravan kanssa.Toista puoliaikaa oli pelattu 28 minuuttia, kun Aleksi Aho kaadettiin rangaistusalueella pilkun arvoisesti.Kustaa Kangas ampui pallon hallitusti pilkulta maaliin katkaisten näin kahden kauden maalittoman putken. Tilanteessa 1-4 alkoi Vifkin uskokin jo loppua ja TP:n valmennusjohto alkoi uskoa voiton tulevan kotiin.Kellon näyttäessä 32 pelattua minuuttia Saku keskitti pallon maalille ja Ville-Markus Mikkilä siirsi pallon verkon perukoille. 1-5. Erityisen hienoa oli, että Ville-Markus sai maalin tehtyä, kun miehellä on ollut epäonnea viimeistelyssä monessa ottelussa, tolpat ja ylärimat ovat kolisseet useasti, mutta kun ei maalia niin ei.Kun peliä oli jäljellä minuutin verran, päätti Raitt hassutella vastustajia ja kikkaili muutaman kaverin kahville ja ampui pallon komeasti maaliin 20 metristä, sinetöiden lopputulokseksi 1-6."Olisihan sen pelin voinut aikaisemminkin ratkaista," mietti valmentaja Reijo Leppä loppuminuuttien maaleista.Jos Mustan peli Kristiina Sportingia vastaan oli hienoa katseltavaa, niin nyt nähtiin varmaan sitten se toinen ääripää, tosin kuten sanottua olosuhteet olivat todella huonot. Onneksi pojat jaksoivat uskoa työn tekemiseen ja palkintona hienot kolme pistettä.Mustan seuraava peli on 10.9 torstaina, kun vieraaksi saapuu APV.