Vuosien Saatossa Osa 19., Vol. III

Vuosien Saatossa Osa 19., Vol. IIIEipä erityisen kiivaaseen tahtiin ole jalkapalloa harrastettu syyskuun 19. päivänä mitä tulee TP-Seinäjoen edustusjoukkueeseen. Viimeisten vuosikymmenten historianlehdiltä löytyy vain neljä merkintää kyseisen päivänmäärän kohdalta.Ensimmäinen kirjoihin ja kansiin saatettu ottelutulos TP-55:n edustuksen osalta nähtiin kaudella 1971, jolloin pelattiin Nelosta, kuten tänäänkin. Silloin vastaan saapui Kokkolan Kunto, joka vei maalijuhlan jälkeen pisteet mennessään numeroin 4-3. Kunto voittikin lopulta Nelosen lohkonsa pisteen erolla ennen Larsmo BK:ta TP-55:n sijoituttua 16 pelatun kierroksen jälkeen yhdeksän joukkueen lohkossa neljänneksi tasapistein maalierolla alapuolelle jääneen Hovsala BK:n kanssa.Edustusjoukkueessa nähtiin tuolloin sellaisia tuttuja teepeeläiskasvoja, kuten edesmenneet Matti Ristimäki ja Markku Tuomisto, sittemmin pitkän päivätyön seuran puheenjohtajana tehnyt Matti Tuomisto, seuran johtokunnassa ja tilintarkastajana vaikuttanut Osmo Järvi-Laturi, Eero Lepänhaara, Alpo Leppälä ja toinen seuran pitkäaikainen puheenjohtaja, Paavo Niemi monen muun ohessa.Seuraavaa syyskuun 19. päivän ottelua odoteltiin täydet kymmenen vuotta. Myös kaudella 1981 TP-55 pelasi kotikentällään, mutta nyt Kolmosta ja vieraana oli Pedersöre Pojkarna. Ottelu päättyi kotijoukkueen 3-0 –voittoon. Kotijoukkue sijoittui lopulta taulukossa kolmanneksi PPojkin tultua 12 joukkueen sarjassa toiseksi viimeiseksi. TP-55:n maalitykit kaudella olivat 11 osumaa viimeistellyt Matti-Pekka Niemi, yhdeksän maalia tehnytJari Pihlaja, sekä neljä maalia mieheen tulittaneet Jari Mäki, Juha Latvala ja Arto Yli-Renko. Joukkueessa pelasivat muuten myös nykyisin Seinäjoen Jalkapallokerhoa valmentava Esa Haanpää ja TP-Seinäjoen B-junioreiden haastajajoukkuetta luotsaava Jari Vierikko.Seuraavat 18 vuotta olikin hiljaista syyskuun 19. päivänä mitä tulee TP-Seinäjoen edustusjoukkueeseen. Kaudella 1999 TP-Seinäjoki selvitti tiensä Ykkösen ylempään jatkosarjaan ja vieraili Hangossa, missä muutama kausi aiemmin oli juhlittu liigakarsinnassa. Nyt ei juhlaan ollut aihetta, vaikka vierasjoukkue johti kahteen eri otteeseen kahdella maalilla värikästä kamppailua, joka lopulta päättyi kotijoukkueen, Hangö IK:n, 5-4 (2-2) –voittoon.Maalinteon ottelussa aloitti jo kolmen minuutin jälkeen tänään SJK:n kanssa Ylivieskaan matkaava Mikael Muurimäki ja Marcelos Nunes lisäsi johtoa kahteen maaliin 25. minuutilla. Isäntien Tommi Miettinenkavensi kuitenkin minuuttia myöhemmin ja 35. minuutilla Tom Enberg tasoitti pelin. Toisella puoliajallaMika Kallio osui 49. minuutilla ja Muurimäki lisäsi jälleen johdon kahteen maaliin 53. minuutilla. Se ei kuitenkaan riittänyt, sillä neljä minuuttia edellisestä maalista Tomi Kinnunen kavensi ja 83. minuutilla Enberg tasoitti ottelun. Pelikellon oltua jo 92. minuutilla kotijoukkueen Jarmo Piiri ratkaisi kamppailun.Viimeksi on tällä päivänmäärällä nähty TP-Seinäjoen edustus tulessa kaudella 2007 Kokkolan Kipparihallissa, missä kahden maalin taukojohto munkittiin 3-3 (3-1) –tasapeliksi sarjasta pudonneen FC Kippareiden kanssa. Juha Etelä-Ahon ensimmäisen puoliajan kolme maalia näyttivät siivittävän vieraat voittoon, mutta heti ottelun alussa maalannut Alex Garson tasoitti pelin 75. minuutilla Jarkko Ojalannostettua isännät maalin päähän 68. minuutilla. Yhteensä neljästä ottelusta on TP-Seinäjoelle/TP-55:lle irronnut siis vain yksi voitto, mutta maaleja on nähty molemmissa päissä. Kahden tappion lisäksi tilillä on siis tuo tasapeli. Maaliero on TP-Seinäjoen eduksi neljästä matsista 13-12!Tänään kun kausi päättyy Linnanpuistossa, edustusjoukkueella on mahdollisuus ehostella tilastoja. Ottelu alkaa klo 15.00.