Vuosien saatossa osa 9., vol III

Vuosien saatossa osa 9., vol IIIKesäkuun 10.päivänä on TP-Seinäjoen historiassa pelattu 12 kertaa viimeisten reilun 30 aikana. Viimeksi niinkin hiljakkoin kuin viime kaudella, jolloin nykyisin Seinäjoen Jalkapallokerhoa valmentavan Esa Haanpään koutsaama edustusjoukkue vieraili Nelosen ottelussa Kauhajoella kurittamassa Karhun heikkoa kakkosjoukkuetta peräti 11-1 (6-1).
Vaikka Karhun kakkonen menikin heti ottelun ensimmäisellä minuutilla johtoon Topias Lehtolan maalilla, oli peli tasan jo minuuttia myöhemmin Ville Pakkalan tehtyä ensimmäisen kolmesta ensimmäisen puoliajan maalistaan. Maalinteossa onnistuivat myös Saku Koskinen, Jaakko Vähäpesola ja Jukka Yli-Renko kahdesti, sekä Olli Rintamäki ja Juho Pajula kertaalleen.
Kaudella 2005 TP-Seinäjoki pelasi puolestaan Kakkosta ja kaatoi lähinaapuri Virkiän kotikentällä 2-1 (0-1) oltuaan tauolal tappiolla. Edelleen TP:n väreissä pelaava Vesa Kivimäki ja nyt Kerholle maaleja tykittävä Mikael Muurimäki onnistuivat maalinteossa.
Vuonna 20001 TP-Seinäjoki pelasi Ykköstä ja kohtasi vieraissa fuusioseura FC Mikkelin. Pisteet jaettiin maaleitta, aivan kuten myös vuotta aiemmin, jolloin oululainen Tervarit vieraili Keskuskentällä Ykkösen ottelussa.
Kaudella 1998 ykkösen otteluun oli vieraaksi saapunut nyt Veikkausliigassa pelaava Jyväskylän Jalkapalloklubi, joka taipui kahden ulkomaanavun, Mark Josephin ja Steve Meltonen maaleilla 2-0 (1-0).
Kuusi vuotta aiemmin, kaudella 1992, TP-Seinäjoki oli myös Ykkösessä ja pelasi kotona Lahden Reipasta vastaan voittaen ottelun 2-1 (1-1). Maaleista vastasivat virolainen Leksandr "Aku" Pustov rankkarista ja Rauno Leppänen.
Vuonna 1990 TP-Seinäjoki puolestaan pelasi ensimmäistä kauttaan Ykkösessä. Keskuskentälle oli vieraaksi saapunut sittemmin konkurssin myötä futiskartoilta kadonnut Kuopion Elo. Kotijoukkueen onnistui kukistaa todella vahva vierailija 2-1 (1-1) Toni Korkeakunnaan ja Tuomo Lundellin maaleilla.
Vuotta aiemmin TP-55 vieraili Uudessakaarlepyyssä sarjanousua havitelleen Nykarleby IK:n vieraana. Tiukka vääntö päättyi lopulta tasanumeroihin 2-2 (0-0) nykyisin Suomen maajoukkueen valmennustiimiin scoutin ominaisuudessa kuuluvan Keith Armstrongin ja TP-Seinäjoen toisen valmentajan, Kari Hietamäen vastattua vieraiden maaleista. Kauden päätteeksi TP-55 ohitti NIK:n ja muut nousten lopulta Ykköseen.
Viisi vuotta aiemmin TP-55:n vieraana nähtiin Kolmosessa kokkolalainen NoStars, joka oli ikävä vastustaja vieden pisteet mennessään, vaikka nuori Anssi Latvala maalinteossa onnistuikin. Pisteet lähtivät Kokkolaan lukemin 2-1 (2-1).
Kaudella 1980 TP-55 pelasi myös Kolmosta ja oli matkustanut Vaasaan Huutoniemen Reippaan vieraaksi. Sarjataulukossa lopulta neljänneksi sijoittunut isäntäjoukkue kaatoi kauden päätteeksi yhdeksänneksi tulleen vierailijansa numeroin 2-1. Syyskierroksella pinnat jaettiin Seinäjoella lukemin 0-0. TP-55:n paras maalintekijä kaudella oli edelleen kentän laidalla hyvin viihtyvä Juha Latvala viidellä maalillaan.
Vuotta aiemmin TP-55 vieraili Kaskisissa jakaen pisteet silloinkin. Numerot Kaskö IK:ta vastaan olivat 1-1. Syyskierroksella KaIK haki pisteet mukaansa Seinäjoelta lukemin 3-1. Kauden päätteeksi punapaidat olivat sarjassa kaksi sijaa ylempänä kuin TP-55, eli kuudensia. TP-55:n parhaat maalintekijä kaudella olivat kuusi osumaa tehneet Jari Vierikko ja Arto Yli-Renko.
Vuonna 1972 Nelonen pelattiin kahdeksan joukkueen lohkona. Kesäkuun 10. päivänä vastassa oli Kokkolan Jymy vieraissa. Vaikka Jymy jäikin lopulta sarjassa kuudenneksi, eli yhden sijan TP-55:n alapuolelle, voitti se tuon kamppailun 2-1. Syyskierroksella oranssinutut toki ottivat selkeän 5-2 –revanssin kotikentällään.
Yhteensä TP-Seinäjoen saldo kesäkuun 10. päivä pelatuissa otteluissa on viisi voittoa, neljä tasapeliä ja kolme tappiota. Kotikentällä on pelejä pelattu tasan puolet. Niistä saldo on neljä voittoa, tasapeli ja tappio maalierolla 9-5. Vieraissa kuuden ottelun saldo on yksi voitto, kolme tasapeliä ja kaksi tappiota positiivisella maalierolla 16-8.
Toivon mukaan joukkueen kurssi kääntyy tänään uuteen nousuun ja kahden ottelun mittainen tappioputki katkeaa Nurmon Palloa vastaan.