NuPa parempi paikallisessa

NuPa parempi paikallisessaNurmon Pallo – TP-Seinäjoki 1-0 (0-0)86 min 1-0 Mika NieminenTP-Seinäjoki kärsi jo kolmannen peräkkäisen tappion Nelosessa ja on hyvää kyytiä putoamassa sarjan kärkiryhmästä. Tappio Seinäjoen kaupungin Nurmon kylän jalkapalloseuralle oli ensimmäinen laatuaan seuran historiassa, eikä ottelun voittajasta voi edes olla kovin pahoillaan, sillä kotijoukkue todellakin ansaitsi voittonsa.Ensimmäisellä puoliajalla ottelu oli melko tasaista puurtamista, eikä kummallakaan joukkueella ollut erityisen loistavia tilanteita. Toki aivan ennen puoliaikaa NuPa sai pallon toimitetta TP-Seinäjoen tolppaan, mutta maalissa pelannut Toni Koivusaari oli tilanteessa hyvin mukana ja pallo painui ulos.Ensimmäisellä puoliajalla nähtiin kuitenkin episodi, joka jätti happaman maun erotuomari Jukka Rintalan toiminnasta. Vierasjoukkueen Jyri Reinilä ajoi Nurmon Pallon kippari, Vesa Kujanpään selkään ja pilli soi. Kujanpää kuitenkin löi Reinilää tilanteessa ja ainoa oikea tuomio olisi ollut suora punainen. Nyt Rintala teki melko suuren virheen antaen tilanteesta varoituksen kummallekin. Makuasia on, olisiko Reinilälle kuulunut varoitus, sillä vastaavia tilanteita meni läpi ottelun ohi. Sen sijaan Kujanpää pääsi kuin koira veräjästä tempustaan.Ottelun kulkuun tuomio suuntaan tai toiseen tuskin vaikutti, sillä niin halutonta, huonoa ja epäjohdonmukaista vierasjoukkueen peli oli. Pikemminkin ottelu olisi saattanut ratketa huomattavasti aikaisemmassa vaiheessa, ellei isäntien Jarno Vierikko olisi loukkaantunut. ”Pikku-Jaice” oli nimittäin todella hyvässä vireessä aiheuttaen melkoisesti ongelmia vieraille siihen saakka kun joutui jättämään kentän törmättyään yhteen maalivahti Toni Koivusaaren kanssa.Toisella puoliajalla Koivusaari joutui muutaman kerran venymään hyviin torjuntoihin pitäen vieraita pystyssä. Toisessa päässä Tomi Peltokangas pääsi huomattavasti vähemmällä katkoen myös koko joukon TP-Seinäjoen lähettämiä pitkiä palloja, joiden kohteesta ei ollut aivan varmuutta.Ottelun ratkaisu roikkui pidemmän aikaa tummanpuhuvien pilvien tavoin Nurmon kentän yllä. NuPa sai toisella puoliajalla melkoisen suman kulmureita, joista yksi lopulta tuotti ratkaisun virtuaalisen pelikellon ehdittyä 86. minuutille. Vesa Kujanpään antama kulmuri tavoitti maalilta Mika Niemisen, joka puski oikeaoppisesti pallon alaspäin iskien näin kotijoukkueelle maukkaan voittomaalin.Kaikesta näki, että kotijoukkue halusi voittoa selvästi enemmän. Vaikka NuPa onkin ehkä hieman höntsäilymielellä matkassa, ei joukkuetta voi syyttää yrityksen tai taistelun puutteesta. Huomattavasti enemmän NuPa taisteli, pisti peffaa nurtsiin ja vei kakkospalloja nimiinsä. Kukaan ei todellakaan voi kyseenalaistaa voiton ottaneen joukkueen asennetta millään tavalla.Kokonaisuutena TP-Seinäjoen peli on tällä hetkellä pahemman kerran sekaisin. Alkukauden neljän ottelun voittoputki on todella kaukainen muisto. Tilanne hipoo muutenkin melkoista tragediaa, sillä farmiyhteistyön kautta luulisi, että pelaajia riittää kehiin sen verran, ettei kakkosmaalivahtia tarvitse heittää hyökkääjäksi vaihtopelaajien loppuessa. Nyt penkillä oli yksi B-juniori, yksi edustuksen pelaaja ja toinen maalivahti.Tietenkin loukkaantumiset ovat koetelleet niin oranssinuttuja kuin Kerhoakin, mutta silti tilanne on huolestuttava. Hiukan ihmetyttää myös se, että osa seuran sopimuspelaajista on katsonut tärkeämmäksi päästä katsomaan maaotteluita kuin osallistua joukkueen toimintaan. Jos tällä tavalla jatketaan, ei tulevaisuuskaan kovin ruusuiselta näytä.Rivien kokoamiseen on nyt aikaa tasan viikko. Ensi keskiviikkona nimittäin vieraaksi tulee Vähänkyrön Viesti.TP-Seinäjoki: Toni Koivusaari, Hermann Mäenalanen (63. Akseli Metsä-Ketelä), Vesa Kivimäki, Jukka Yli-Renko (85. Atte Tervasmäki), Santtu Kimpimäki, Jyri Reinilä (v), Samir Bouroussi, Teemu Ala-Lahti, Juuso Koskela, Ramelo Loddin, Juha Ylihärsilä (46. Jarno Takamäki, v)