Vuosien saatossa osa I vol. 2

Vuosien saatossa osa I vol. 2 Kun TP-Seinäjoen edustusjoukkue tiistaina kohtaa Malax IF:n Nelosen kauden avauskierroksella vieraskentällä, voi aistien ollessa tarkkana kuunnella vuosikymmenten havinaa, sillä tasan 30 vuotta sitten joukkueet avasivat sarjan Seinäjoella ja kyseessä oli sama sarjataso.Kaudella 1978 TP-55:n nimellä pelannut kotijoukkue oli vieraitaan parempi numeroin 4-2. Lopulta TP-Seinäjoki sijoittui sarjassa kolmanneksi kerättyään 22 ottelusta 27 pistettä, eli yhtä monta kuin yläpuolella oleva Kyrön Voima ja saman verran kuin alapuolelle jäänyt Vaasan Sparta. Malax IF puolestaan sijoittui viidenneksi vain kahden pisteen päähän TP-55:stä. Kakkossijasta uusittiin KyVoa vastaan ja tuon ottelun TP-55 vei nimiinsä selvästi 5-1. Se puolestaan oikeutti pruukilaisille pääsyä Kolmosen karsintoihin. Siellä kokkolalainen NoStars kaatui vieraissa komeasti 5-1 ja Jämsän Pallo kotona 3-1 ja näin tavoiteltu nousu toteutui. Nyt on ainakin mahdollisuus historian toistaa itseään.Huhtikuun 29. päivänä on toki pelattu muillakin kausilla. Seuraavan kerran kyseinen päivänmäärä piirtyi kalenteriin TP-55:n edustusjoukkueen osalta kuusi vuotta myöhemmin kaudella 1984. Kolmosen ottelussa vaasalainen Huutoniemen Reipas kävi Seinäjoella kaatamassa isännät numeroin 2-1 (2-0) Juha Latvalan tehtyä kotijoukkueen kavennuksen toisella puoliajalla. Sarjataulukossa TP-55 oli lopulta neljäs ja HuuRe yhdeksäs. TP-55 keräsi 22 ottelusta 26 pistettä HuuRen saatua kasaan 18 pinnaa.Kaudella 1995 pelattiin myös huhtikuun 29. päivänä. TP-Seinäjoki reissasi silloin Kakkosen Länsilohkon otteluun Nokialle kohdaten raskaalla hiekkakentällä lumimyrskyssä etukäteen todella kovana pidetyn Nokian Pyryn. Ottelussa vierasjoukkue oli pelillisesti selvästi vahvempi, vaikka joutuikin tyytymään 1-1 (0-1) –tasapeliin. Kotijoukkue meni johtoon 37. minuutilla Kari Koskisen maalilla, mutta 48. minuutilla Arto Jalasvaara tasoitti matsin. Ottelu mittasi hyvin joukkueen tason ja antoi itseluottamusta. Rauno Leppänen päätyi pahan kolhun jälkeen sairaalaan. Kauden päätteeksi TP-Seinäjoki juhli sarjanousua Keith Armstrongin johdolla. Neljäs viimeisten 30 vuoden aikana 29. huhtikuuta pelattu ottelu löytyy niinkin läheltä kuin kaudelta 2006. Silloin oranssi-mustat vierailivat Teerijärven postimerkin kokoisella hiekkakentällä pelaten siellä maalittoman tasapelin. Kyseisen kauden joukkueesta ovat muuten nykyisen TP-Seinäjoen riveissä Vesa Kivimäki, Anssi Syrjämäki, Rami Sariola, Sami El-Bash, Olli Rintamäki ja Jarkko Mäki-Maunus.Yhteensä huhtikuun 29. päivän saldo on ennen illan matsia neljä ottelua, joista kaksi on pelattu kotona ja kaksi vieraissa. Voittoja ja tappioita on kumpiakin yksi ja tasapelejä kaksi. Maalisuhde on 6-5 oranssi-mustien eduksi. Tätä saldoa lähdetään illalla parantamaan Maalahdessa.