Vuosien saatossa osa VII

Vuosien saatossa osa VII Kesäkuun 4. päiväKuudesti aikaisemmin on TP-Seinäjoki harjoittanut kilpaurheilua edustusjoukkuetasolla kesäkuun 4. päivänä. Tuhkatiheään ei siis ole jysitty kilpaa kesäkuun alussa. Mistä lie moinen johtuu. Tänään mennään joka tapauksessa Hietalahteen ja haetaan lisäpinnoja Kakkosen Lohko C:n kamppailusta FC Kiistoa vastaan.Ensimmäinen rekisteriin tarttunut kesäkuun 4. päivän kamppailu pelattiin Nelosessa kaudella 1978. Kauden kuudenteen otteluun saapui Seinäjoelle vieraaksi vaasalainen Pallas. Ottelu päättyi maalijuhlien jälkeen 3-3 –tasapeliin. Kauden päätteeksi Pallas lähti sarjasta jumbona ja TP-Seinäjoki sijoittui kolmanneksi Kyrön Voiman ja Virkiän jälkeen.Seuraavan kerran ottelu pelattiin viisi vuotta myöhemmin samana päivänä. Tuolloin vastaan asettui tälläkin kaudella kohdattu Jakobstads Bollklubb, eli JBK. Sitä peliä ei Pietarsaarelaisten leirissä erityisen hanakasti muistella, sillä kotijoukkue TP-Seinäjoki takoi tulostaululle murskaavat 8-1 –voittonumerot. Taukoon mennessä kotijoukkue johti peliä jo 6-0. Tahti hiipui, mutta silti nöyryytys oli melkoinen. Kotijoukkueen maaleista vastasivat kaksi maalia mieheen tehneet Juha Salonen, Jari Mäki ja Matti-Pekka Niemi, sekä rankkarista osunut Veli-Matti Latosaari ja Anssi Latvala. TP-Seinäjoki sijoittui sarjassa neljänneksi ja JBK oli kahdeksas.Myös kuusi vuotta myöhemmin TP-Seinäjoen peli kulki kesäkuun 4. päivänä. Kyseisellä kaudella TP-Seinäjoki nousi ensimmäistä kertaa seuran historiassa Ykköseen ja siinä matkalla jäi jalkoihin kemiläinen KPT-85 numeroin 7-0. Keskukentällä voiton pääarkkitehtinä hääräsi kolme osumaa viimeistellyt Toni Korkeakunnas, joka nykyisin valmentaa helsinkiläistä Gnistania. Muut maalit kirjattiin Reijo Palovuorelle, Mika Koivumäelle, Pekka Husulle ja Andrew Dixonille. Kuvassa "Mustis" Koivumäki.Seuraavaa kesäkuun 4. päivän ottelua saatiin odotella kahdeksan vuotta, eli se nähtiin Veikkausliigakaudella turkulaista FC Interiä vastaan. Kotikentän laidalle oli saapunut 1536 katsojaa seuraamaan, miten TP-Seinäjoki pelasi kyllä hyvän ottelun, mutta joutui taas kerran tyytymään tasapeliin. Tero Forss vei vieraat hienolla laukauksella taukojohtoon, mutta Mika Kallio tasoitti loppunumeroiksi rankkarista 1-1 ottelun 58. minuutilla. Ottelu oli neljäs peräkkäinen tasapeli kotikentällä. Kauden päätteeksi FC Inter putosi suoraan Veikkausliigasta ja TP-Seinäjoki koki saman kohtalon karsintojen kautta.Myös kaudella 2003 TP-Seinäjoki kohtasi kesäkuun 4. päivänä JBK:n. Tällä kertaa pelattiin Pietarsaaren Länsikentällä ja vierasvoitto irtosi Kakkosen Pohjoislohkon ottelusta lukemin 3-2. Maaleista vastasivat Marko Huttu ja kahdesti osunut Mikko Ylihärsilä. Joukkueessa pelasi koko joukko tuttuja kasvoja, sillä kentällä olivat edelleen edustusjoukkueessa pelaavat Vesa Kivimäki, Petri Niemi ja Jarkko Mäki-Maunus. Myös nykyisin VPS:n väreissä pelaavat Ville Ylinen ja Jyrki Saranpää olivat TP-Seinäjoen kokoonpanossa.Viime kaudella joukkue matkusti puolestaan Kemiin pelaamaan Kakkosen Lohko C:n suurimpiin suosikkeihin kuulunutta PS Kemiä vastaan. Pohjoisesta oli tuliaisina 1-0 voitto Mikael Muurimäen tehtyä ottelun ainokaisen heti toisen puoliajan aluksi.Kesäkuun neljännen päivän saldo on erinomainen TP-Seinäjoen osalta. Kuudesta ottelusta ottelusta neljä on päättynyt voittoon ja kahdesti on pinnat jaettu. Maaliero on TP-Seinäjoelle murskaava 23-7. Otteluista neljä on pelattu kotikentällä ja kahdesti on reissattu. Nyt kun matkustetaan Vaasaan, toivotaan tietenkin kesäkuun 4. päivän historian toistavan itseään ja pistepotin kasvavan.