Vuosien Saatossa Osa XII

Vuosien Saatossa Osa XII Heinäkuun 18. päiväTP-Seinäjoki on pelannut heinäkuun 18. päivänä kaikkiaan viisi kertaa aikaisemmin. Yleensä ottelut ovat olleet juuri pohjoisen joukkueita vastaan ja peräti kolme kertaa on kohdattu juuri oululainen joukkue.Ensimmäinen kamppailu viimeisten vuosikymmenten aikana oli kamppailu kaudella 1983, jolloin tehtiin reissu Vaasan Hietalahteen VIFK:n vieraaksi. Peli ei sujunut alkuunkaan toiveiden mukaan, vaan isännät ottivat selvän 4-1 –voiton Pekka Pesosen vastattua vieraiden kavennusmaalista. Kauden päätteeksi VIFK sijoittui sarjassa toiseksi TP-Seinäjoen sijoituttua neljänneksi.Tasan kymmenen vuotta myöhemmin TP-Seinäjoki sai kotiotteluunsa vieraaksi muovijoukkue FC Oulun, jonka tarina jäi kovin lyhyeksi, vaikka joukkue nousikin tuolla kaudella Veikkausliigaan TP-Seinäjoen pudottua Kakkoseen. Itse ottelussa TP-Seinäjoen väreissä nähtiin Coventryssä pelannut Craig Melrose. Miehestä ei apuja ollut, sillä hän otti punaisen kortin ja hävisi lopulta vähin äänin kaupungista. Itse ottelussa FC Oulu otti voiton numeroin 3-0 Jani Pylkäksen, Marko Harjun ja Andrei Telesnenkon maaleilla.Kolme vuotta myöhemmin TP-Seinäjoki oli palannut Ykköseen ja matkusti pohjoiseen kohtaamaan OPS:n Keith Armstrongin alaisuudessa. Vierasjoukkue loi valtavan määrän tekopaikkoja, mutta matsi oli hankala, sillä jo 19 sekunnin jälkeen oli Mika Krankkala toimittanut pallon Asko Ristimäen selän taakse. Toisella puoliajalla Jani Honkavaaran tasoitusmaali pelasti pisteen mukaan. Kauden päätteeksi TP-Seinäjoki juhli nousua Veikkausliigaan OPS:n lähdettyä Kakkoseen.Vuonna 2001 saapui Keskuskentälle vieraaksi Tottenhamissa pelaavan Teemu Tainion kasvattajaseura, toinen TP, nimittäin Tornion Pallo -47. Tasaisessa ottelussa vieraat menivät johtoon 13. minuutilla Roman Miroschnitchenkon maalilla, mutta brassitaituri Betinhon onnenkantamoinen lähes puolesta kentästä painui yli ulkona olleen maalivahti Ilkka Siitosen ottelun 63. minuutilla tasoittaen ottelun loppunumeroiksi 1-1. Kauden päätteeksi TP-Seinäjoki sijoittui nuorekkaalla ryhmällä kolmanneksi Veikkausliigaan nousseiden FF Jaron ja FC Hämeenlinnan jälkeen. TP-47 puolestaan oli seitsemäs.TP-Seinäjoen väreissä ottelussa nähtiin nykyisin Veikkausliigaa TPS:ssa pelaava Chris Cleaver ja VPS:ssa pelaava Jyri Hietaharju. Vieraiden neljästä ulkomaalaisesta Anatoli Bulgakov puolestaan pelaa nykyisin AC Oulun riveissä.Seuraavalla kaudella TP-Seinäjoki kohtasi jälleen oululaisen joukkueen Tervareiden saavuttua Ykkösen otteluun vieraaksi Keskuskentälle. Nyt eivät taivaankappaleet olleet kohdallaan vaan 226 katsojaa näki miten nykyisin ammattilaiskentillä pelaava Juho Mäkelä vei vieraat johtoon 31. minuutilla ja AC Oulua nykyisin edustava Dritan Stafsula lisäsi johtoa 48. minuutilla. Vaikka virolainen Sergei Bragin kavensikin ottelun 58. minuutilla, ratkaisi Jani Kauppila ottelun aivan lopussa tehden 3-1 –maalin vieraille. Vieraiden väreissä pelasi aikaisemmin TP-Seinäjoen maalilla torjunut ja nykyisin MyPaa edustava Jani Luukkonen. Myös FC Hakassa nykyisin pelaava Janne Mahlakaarto nähtiin oululaisten keskikentällä. Kotijoukkueen kokoonpanossa puolestaan pelasivat edelleen edustusjoukkueessa tahkoavat Petri Niemi, Juha Eteläaho ja Vesa Kivimäki, sekä nykyisin liigassa pelaavat Jyri Hietaharju, Toni Lehtinen, Ville Ylinen ja Jyrki Saranpää. Kauden päätteeksi TP-Seinäjoki putosi sarjasta Tervareiden tultua alemman loppusarjan neljänneksi.Heinäkuun 18. päivän saldo on siis tähän mennessä kokonaisuutena viisi pelattua ottelua, joista kotikentällä on pelattu kolme. Voittoja ei ole toistaiseksi tullut ainuttakaan. Kahdesti on pelattu tasan ja kolme on hävitty. Yhteismaalit ovat vastustajien eduksi musertavat 4-12, eli tänään olisi kyllä ihan mukava saada edes jonkinlaista kohennusta tähän tilastoon Castrénin muovimatolla.