Yhtä vaille tusina

Yhtä vaille tusina Karhu/2 – TP-Seinäjoki 1-11 (1-6)01 min 1-0 Topias Lehtola02 min 1-1 Ville Pakkala16 min 1-2 Saku Koskinen23 min 1-3 Ville Pakkala30 min 1-4 Juho Pajula36 min 1-5 Jukka Yli-Renko43 min 1-6 Ville Pakkala63 min 1-7 Saku Koskinen69 min 1-8 Jukka Yli-Renko76 min 1-9 Olli Rintamäki80 min 1-10 Jaakko Vähäpesola86 min 1-11 Jaakko VähäpesolaTP-Seinäjoen vierailu Kauhajoelle sujui Provinssin alla varsin mukavasti. Vaikka kotijoukkue saattoi jo hetken olla positiivisella mielellä iskettyään heti ensimmäisestä hyökkäyksestään pikkuisen onnekkaasti 1-0 Topias Lehtolan tekemänä jo vajaan minuutin jälkeen, ei se onni kauan kestänyt. TP-Seinäjoki nimittäin iski heti takaisin ja Ville Pakkala viimeisteli ensimmäisen kolmesta maalistaan jo alle kahden minuutin.Pakkalan iskettyä alkutahdit, pärisivät vieraiden rummut varsin voimakkaasti loppuun saakka. Aikakirjoista ei kymmenen maalin voittoa suurempaa löydy, joten Kauhajoen Keskuskentällä oltiin ainakin hyvin lähellä seuran ennätysnumeroita loppuvihellyksen soidessa.Saku Koskinen vei vieraat johtoon 16. minuutilla lauottuaan pallon maalivahdin käsien kautta sisään ja seitsemän minuuttia myöhemmin Pakkala karkasi maalintekoon maalivahti Niclas Sandelinin pitkän avauksen siivittämänä. Puolen tunnin kohdalla topparina pelannut B-junnuikäinen Juho Pajula kävi puskemassa kulmurin jälkitilanteesta vieraiden neljännen maalin saatuaan namukeson Juho Mäki-Maunukselta. Vieö ennen tauko Jukka Yli-Renko puski Timo Rauhalan keskityksen maaliin ja Pakkala runnoi kolmannella yrityksellä hattutemppunsa valmiiksi.Toisella puoliajalla mentiin lähes 20 minuuttia ilman maaleja vieraiden innostuttua sooloilemaan pikkuisen liikaa. Kun hanat sitten jälleen avautuivat, maaleja tulikin mukavasti. Saku Koskinen teki illan toisen osumansa 63. minuutilla ja Jukka Yli-Renko teki saman tempun kuusi minuuttia myöhemmin Samir Bouroussin esityöstä.Vaihdosta kehiin tullut Olli Rintamäki olisi voinut tehdä muutaman maalin toisella puoliajalla, mutta vain 76. minuutilla hän onnistui Juho Mäki-Maunuksen syötöstä. ”Rintsi” oli kuitenkin luomassa seuraavaa maalia, jonka pääsi tekemään B-junnu Jaakko Vähäpesola. ”Vähis” niittasi vielä pakin pään ja tolpan kautta ottelun päätösnumeroiksi 11-1 ottelun 86. minuutilla.Kokonaisuutena voisi kyllä väittää jommankumman tai peräti molempien joukkueiden olevan ihan väärässä sarjassa. Vaikuttaa vahvasti siltä, että TP-Seinäjoki teki ihan oikean ratkaisun jättäessään A-junioreiden Ykkösen kesken, sillä nyt peli on ollut irtonaista ja ihanaa. Kolme viimeistä vastustajaa on saanut kerätä palloja verkoistaan yhteensä huikeat 22 kertaa. Jos Esa Haanpään suojattien meno kiihtyy tähän malliin, saadaan syyskierroksella mielenkiintoisia otteluita nähtäväksi.Vierasjoukkue esiintyi mainiosti. Paikkoja olisi ollut tehdä toinen mokoma maaleja lisää, mutta turha kai sitä on surra, jos latoo toistakymmentä osumaa. Hyvän ottelun keskikentällä pelanneelle Jyri Reinilälle ja hyvin alakertaa johtaneelle Vesa Kivimäellekin olisi mieluusti suonut maalit. Joukkueesta ei juuri heikkoja lenkkejä löytynyt, joten eiköhän Esa Haanpääkin saa nyt hymyillä tyytyväisenä. Ehkäpä jopa urhoolliset nimettömät, jotka alkukaudesta olivat hanakasti iskemässä tikaria niin valmentajan kuin pelaajienkin selkään pysyvät nyt tovin hissukseen.Ottelu oli TP-Seinäjoelle jo viides peräkkäinen ilman tappiota ja kolmas peräkkäinen voitto. Jäljellä on vielä kolme ottelua ennen kuin katsellaan missä sarjassa syyskierroksella pelataan ja ketä vastaan. Joka tapauksessa voitto nosti TP-Seinäjoen sarjassa tällä hetkellä toiseksi. Kärjessä on edelleen Kaskö IK, jolla on toki ottelu vähemmän pelattuna ja kaksi pinnaa enemmän tilillään. Sisu on kolmantena tasapisteissä TP-Seinäjoen kanssa, mutta keskiviikkona vahvassa kunnossa oleva punanuttuporukka hakee varmasti pisteet Maalahdesta. Myös Sundom IF ohittanee TP-Seinäjoen vielä toistaiseksi, sillä se kohtaa torstaina Solf IK:n.Kolmesta viimeisestä ottelusta pitäisi parin voiton riittää siihen, että TP-Seinäjoki pääsee syyskierroksella kokeilemaan onneaan Kolmosesta tulevia joukkueita vastaan.TP-Seinäjoki: Niclas Sandelin (46. Atte Tervasmäki), Jaakko Vähäpesola, Juho Pajula (53. Ville Suutala), Vesa Kivimäki, Janne Kotamäki, Juho Mäki-Maunus, Jyri Reinilä, Saku Koskinen, Timo Rauhala (52. Samir Bouroussi), Ville Pakkala (56. Olli Rintamäki), Jukka Yli-Renko