Yksi puoliaika riitti

Yksi puoliaika riittiTP-Seinäjoki – FC Korsholm 2-0 (2-0)06 min 1-0 Jere Jääskeläinen33 min 2-0 Mikael MuurimäkiTP-Seinäjoki ohitti JBK:n Kakkosen Lohko C:n sarjataulukossa ja jatkaa edelleen kakkosena olevan OLS:n takaa-ajoa. Kotivoitto FC Korsholmia vastaan irtosi ensimmäisen puoliajan esityksellä numeroin 2-0 (2-0) taaten sen, että panosta riittää loppukauteen. Matkaa OLS:aan on nyt neljä pistettä, mutta oululaiset ovat pelanneet matsin enemmän kuin TP-Seinäjoki.Neljän ulkomaanavun voimalla tullut FC Korsholm aloitti pelin halliten palloa myötätuuleen, mutta todellisia paikkoja ei kanarialinnunvärinen nippu kyennyt luomaan Janne Aholan vartioimalle maalille ensimmäisellä puoliajalla omin voimin. Vaarallisimman paikkansa FC Korsholm sai Rosen Gyulevin päästyä nokikkain Aholan kanssa, mutta ulkomaalaisvahvistuksen nimellä liikkuva pelimies laukoi pallon moukarihäkkiin läpiajostaan.Jo ennen tuota tilannetta kotijoukkue ehti iskeä terävästi. Teinitähdet järjestivät kotijoukkueelle johtomaalin Ville Pajulan löydettyä mainiolla syötöllään luukulta Jere Jääskeläisen, joka iski kauden avausmaalinsa ottelun seitsemännellä peliminuutilla.Jobinpostia kotijoukkueelle tuli tilanteesta, jossa vieraiden paras maalintekijä, Tom Svarvar, kaatui Vesa Kivimäen päälle yrittäessään kalastaa rankkaria. Kotijoukkue sai tilanteesta vapaapotkun, mutta joutui korvaamaan Verepn Petri Niemellä jo reilun puolen tunnin jälkeen. Pete pystyi kuitenkin pelaamaan tuon tunnin mainiosti ollen yksi kentän hahmoista.Vain pari minuuttia vaihdon jälkeen TP-Seinäjoki iski toistamiseen. Lasse Männikkö pisti vasemmalta loistavan ristipallon Mikko Ylihärsilälle, joka ajoi rangaistusalueelle. Vaikka Mikolla olisi ollut itselläänkin paikka tulittaa, malttoi hän katsoa tilanteen huolella. Tarkka syöttö luukulle antoi Mikael Muurimäelle mahdollisuuden lisätä maalisaldoaan ja nostaa sen kymmeneen osumaan tällä kaudella.Heti perään Mikko pääsi itsekin yrittämään maalinteko puskullaan, mutta epävarmasti pelannut maalivahti Janne Peltonen torjui kuitenkin hieman voimattomaksi jääneen puskun.FC Korsholm saattoi todellisuudessa jopa pitää palloa hallussaan enemmän kuin kotijoukkue, mutta tuo hallinta oli sangen kosmeettista. Joukkue ei nimittäin pystynyt luomaan todellisia paikkoja juuri lainkaan ja peli oli näpertelyä. Vaikka vierasjoukkue olikin voittanut kaksi edellistä otteluaan, ei se vakuuttanut tällä kertaa. Sarjataulukko kertoo oma karua kieltään mustasaarelaisten tilasta tällä hetkellä.Toisella puoliajalla kotijoukkue loi tukun mainioita paikkoja, mutta palloa ei enää saatu vastustajan verkkoon. Jere Jääskeläinen pääsi laukomaan muutaman kerran, Henri Erti tulitti lähietäisyydeltä ja vaihdosta kehiin tullut Henri Salokin oli lähellä maalitilinsä avaamista. FC Korsholmin vaarallisin tilanne tuli Tom Svarvarille, joka pääsi puskemaan läheltä alaspäin. Janne Ahola torjui kuitenkin maan kautta tulleen pallon kulmaksi pelaten kauden kuudennen nollapelinsä.Ottelun tuominnut Tommi Penttilä selvisi matsista varsin kohtuullisesti antaen varoitukset kotijoukkueen Janne Aholalle ja Tiitus Lehtiselle, sekä vieraiden Marko Suosteelle ja komeasti sukeltaneelle Rumen Bosilkoville. Monia jäi kuitenkin harmittamaan se, että Stojan Stefanov sai pelata varsin kovin ottein rikkoen muutaman kerran kovin ottein keskialueella.Vesa Kivimäen loukkaantuminen ja se, että Tiitus Lehtinen huilaa korttitilin täyttymisen myötä ensi viikonlopun vierasottelun OPS:aa vastaan aiheuttaa jälleen muutoksia kokoonpanoon. Jarkko Mäki-Maunus palasi keskikentälle pelaten aivan kelvollisesti pitkän huilinsa jälkeen. Nyt poissaolleet Väänäsen veljekset ovat toki mukana Oulussa, mutta muutoksia joudutaan tekemään joka tapauksessa.Kerrassaan rautaista ammattitaitoa osoittanut arvovaltainen palkintoraati, jossa muuten kahvia ryystivät Tuomo Nuojua, Matias Lampinen ja Jari Ruotsalainen, katsoivat parhaaksi varmistaa kaveripiirin säilymisen antamalla kolme tähteä rajusti niin kärjessä kuin keskikentälläkin raataneelle Mikko Ylihärsilälle, kaksi tähteä Tiitus Lehtiselle ja yhden sakaraisen Petri Niemelle.Päävalmentaja Thomas Dunne oli tyytyväinen voittoon ja siihen, että tappiollisen GBK-ottelun jälkeen palattiin pistekantaan. Sen sijaan ottelun toinen jakso ei paljonkaan saanut kiitosta irlantilaiselta.”Toinen puoliaika oli melko kamalaa peliä. Se oli varmasti hirvittävää paikalla olleille katsojille” pohti Dunne, mutta löysi myös kiitoksen aihetta.”Mielestäni me teimme tarpeeksi ansaitaksemme voiton. Oli hienoa, että joukkue nousi uudelleen viime viikonlopun tappion jälkeen. Pelasimme ilman hyvin pelanneita Väänäsen veljeksiä, mutta pystyimme ottamaan kolme pinnaa ja se onkin tavoitteemme joka viikko etenkin kotiotteluissa” lisäsi Dunne.Kotiottelut eivät olekaan menneet pöllömmin kauden alun jälkeen. Kahdessa ensimmäisessä kotiottelussa keinonurmella GBK ja OPS voittivat, mutta sen jälkeen TP-Seinäjoki on isännöinyt otteluitaan varsin hyvällä saldolla voittaen seitsemästä kuusi ja pelannut kerran tasan.”Tiesimme, että pelistä tulee meille vaikea. He olivat voittaneet pari matsia peräkkäin ja vahvistaneet joukkuettaan. Se kuitenkin auttoi tällä kertaa, ettemme tehneet typeriä virheitä puolustuksessa. Olen sanonut, että jos meillä on täysi terve joukkue, pystymme haastamaan kenet tahansa tässä sarjassa ja voittamaankin. Nyt on kuitenkin pakko antaa tunnustusta GBK:lle. He pystyvät voittamaan viikosta toiseen ja joukkue haluaa valmentajansa kanssa ylöspäin. Mekin haluamme sinne, mutta tällä kaudella siihen ei ole mahdollisuutta, sillä he menevät menojaan. Toivon kuitenkin, että pystymme ensi kaudella pelaamaan samalla tavalla ja saamme hankittua tähän nippuun pari kokeneempaa pelaajaa lisäksi. Nyt ei saa kuitenkaan tuijottaa liian pitkälle eteenpäin, vaan pelattava tämä kausi ja jatkettava voittamista” Dunne analysoi.TP-Seinäjoki: Ahola (v), Männikkö, Lehtinen (v), Kivimäki (31. Niemi), Saranpää, Pajula, Mäki-Maunus (67. Salo), Jääskeläinen, Erti, Ylihärsilä, Muurimäki