Yllätys vai onnistunut potentiaalin ulosmittaus

SJK-junioreiden T15-ikäluokan kevätkausi ja valmistautuminen Laura Kalmari SM-lopputurnaukseen oli varsin vaiherikas ja vähintään mielenkiintoinen. Joukkueen pelaajat pelasivat jopa viittä eri sarjaa, joka luonnollisesti teki viikko-ohjelmista melkoista sillisalaattia maustettuna sopivasti rippikouluilla. Eri sarjojen käynnistyttyä harjoituksissa oli harvemmin joukkueellista pelaajia, mutta tekemiseen uskottiin itse jääräpäisesti.

Harjoittelun jäätyä tahdotusta määrästä sekä laadusta, päätettiin yhdessä tinkiä viikko kesätauosta, joka käytettiin intensiiviseen leiriin. Aina-ennen-niin-vihreä Nurmon Pallokenttä toimi hyvänä treenikenttänä, joka tällä kertaa tuntui lähes entisaikojen etelänleiriltä kovine helteineen ja poltettuine nurmineen. Harjoitteissa keskityttiin kevätkierroksella parhaaksi valikoituneeseen pelitapaan, joka haluttiin saada kunnolla sisäistettyä joukkueena. Leirillä joukkueeseen haettiin myös  pelaajia lisää, joista sopivaa täydennystä tulikin tuulahduksena lähes Lapista, Iina ”Nokko” Pienimäki, sekä oman seuran T14-ikäluokan Venla Viinonen. Leirin päätöksenä oli Naisten Kolmosen sarjaottelu idyllisessä Raippaluodossa, jossa kotijoukkue I-JBK toimi hyvänä testinä harjoitellulle pelitavalle. Joukkueen otteissa oli hyviä merkkejä havaittavissa kotijoukkueen kaatuessa 1-2.

Itse turnauksen ensimmäisessä ottelussa torstaina Valtti/United YJ vastaan peli ei vielä lähtenyt ihan toivotulla tavalla käyntiin vastustajan ollessa selkeästi parempi. Tasonnosto oli joukkueen otteissa jo kuitenkin tapahtunut T15 Liiga Pohjoisen otteluihin verrattuna. Se ei vain vielä näkynyt tulostaululla asti. Puhumattakaan taulukoita katseleville ulkopuolisille.

Perjantaina aamuottelussa vastaan tuli KuPS, joka oli dominoinut kohtaamistamme kesäkuussa. Nyt ei dominoinut. Joukkuepelin palaset olivat loksahtaneet paikoilleen ja savolaiset nollattiin varsin tyylikkäästi. Tilanteessa oli jotain samankaltaista kuin Jani Honkavaaran Veikkausliiga-joukkueessa vuoden 2019 syksyllä – olotilana flow, älä koske mihinkään.

Iltapäivällä lohkovaiheen viimeisessä ottelussa vastaan tuli Tampereen Ilves, joka oli jo nyljetty KuPS:n ja Valtti/United YJ:n toimesta. Piste oli ottelusta minitavoitteena ja sen joukkue hoiti tyylikkäästi 1-1 tasapelillä. Perjantain otteluiden jälkeen yleisin kysymys vastustajilta olikin onko tässä joukkueessa eri pelaajat kuin alkukaudesta. Ei ole eri pelaajat, mutta nyt on joukkue ja tuloksena kahdeksan parhaan joukkoon.

Lauantain ensimmäisessä sijoitusottelussa vastaan tulikin kovin mahdollinen vastus eli HJK, joka oli suvereenisti voittanut lohkonsa. Mielenkiintoinen tasonmittaus, jossa jäätiin vastustajan jalkoihin, mutta onnistuttiin rikkomaan kuparinen ja tekemään se koko turnauksen toinen maalin HJK:n verkkoon. Päivän toiseen sijoitusotteluun nollatiin erinomaisesti edellinen oppitunti ja joukkue palasi otteissaan omalle tasolleen. PEPO/IPS YJ kaatui tasaisen väännön jälkeen 1-0 tuulisissa olosuhteissa.

Sunnuntain ottelussa turnauksen 5. sija ratkaistiin tutun ja tasokkaan vastustajan, Palokan Riennon, kanssa. Kentällä nähtiin tasainen ottelu, jossa ei maaleja onnistuttu tekemään tuloksen ollessa jatko-ottelunkin jälkeen 0-0. Rangaistuspotkuissa PaRi oli tällä kertaa parempi ottaen 5.sijan. Ottelu oli kuitenkin joukkueeltamme edellen varsin hyvä ja sillä halutulla tasolla, joka oli läpi turnauksen tuoden T15-ikäluokan 6.sijan.

Lopputulos turnauksesta on joukkueelta loistava, mutta ei kuitenkaan täydellinen yllätys. Nyt joukkue onnistui ulosmittaamaan itsestään lähes maksimaalisen potentiaalin nostamalla tekemisen tasolle, joka on Suomen 6. sija SM-lopputurnauksessa.

Turnausjärjestelyt olivat vahva voimannäyttö SJK-junioreista seurana. Laura Kalmari SM-lopputurnaus oli seuralle ensimmäinen kaikilta osin, järjestäjänä ja osallistuvana joukkueena. Tästäkin riippumatta mustavalkeat kollegat etelästä sanoivat turnauksen olleen ylivoimaisesti laadukkain kaikilta osiltaan heidän kymmenvuotisen kokemuksensa pohjalta. Tästä iso kiitos koko seuraväelle eikä vähiten meidän pienille ja äänekkäille faneille, jotka pitivät hienosti meteliä otteluissamme!

Jutun kirjoitti SJK-junioreiden tyttöjoukkueen valmentaja Marko Nurro. Siitä isot kiitokset!