Ysikutoset avasivat voitolla Närpiössä

Kraft – IK/TP96 0-3 (0-0)50 min 0-1 Niko Hietaharju (Jesse Sundman)55 min 0-2 Jesse Sundman (Niko Hietaharju)65 min 0-3 Roope Niemelä (Olli Hirvelä)IK/TP96 avasi aluesarjakautensa Närpiön tekonurmella maanantaina. Ensimmäinen jakso oli tarkkaa pelaamista puolin ja toisin. Kraft prässäsi tapansa mukaan ylhäältä ja pyrki tekemään vaarallisia vastahyökkäyksiä.Parhaimmat paikat tulivat kuitenkin oransseille, kun Joona Ala-Hukkala laukoi ylärimaan ja Anton Viitala pääsi vastustajan maalivahdin pienen seikkailun jälkeen kokeilemaan tyhjään maaliin. Aikeet estettiin viime hetkellä, kun Kraftin kovaotteinen toppari Pontus Prinsen onnistui liukumaan pallon kulmapotkuksi. Tukku muitakin paikkoja oli IK/TP:llä mutta viimeistely oli vielä hieman kohmeessa. Kraftillakin oli omat mahdollisuutensa, mutta Mikko Lampinen piti maalinsa puhtaana. Varsinkin Kraftin taitava Bekir Kadic pelasi aktiivisesti, mutta pysyi Tuomas Rintamäen tarkassa vartioinnissa varsin vaarattomana. Puoliajalla valmennusryhmä painotti puheen merkitystä kentällä ja helppoa pelaamista. Toisella jaksolla myötätuuli osaltaan helpotti omaa peliä ja vastustajan vauhti pääsi hieman hyytymään. Painopiste siirtyi yhä enemmän Kraftin päätyyn. Vartin pelin jälkeen vastustaja pääsi kerran ylärimaan saakka, mutta syntyneestä vastahyökkäyksestä Niko Hietaharju pääsi laittamaan pallon hallitusti maalivahdin ohi takakulmaan. Syöttäjänä toimi Jesse Sundman. Toisessa maalissa osat menivät toisin päin, kun Hietaharju keskitti oikealta laidalta ja Sundman kaapi pallon sisään. Kolmas maali tuli viisi minuuttia ennen loppua, kun Roope Niemelä haki keskityksellä hyökkääjiä. Myötätuuli kuitenkin painoi vasemmalta tulleen pallon maalivahdin yli suoraan maalin. Lopussa luotiin vielä muutamia vaarallisia tilanteita, mutta lisäosumia ei enää nähty. Näin ollen myös puoliajalta maalivahdiksi tullut Konsta Rintala piti tyylikkääsi nollan omalla maalillaan”Kokonaisuutena koko joukkue voi olla tyytyväinen peliin. Avausottelu on aina tarkka paikka ja nyt se onnistuttiin hoitamaan kunnialla. Puolustus pitää hyvin, sillä tämä oli harjoitusottelut mukaan lukien kuudes ottelu peräkkäin ilman takaiskuja omaan päähän,” totesi valmennuskolmikko Vesa Niemelä, Pekka Malmi ja Mikko Hakanen.IK/TP96 Mikko Lampinen, Konsta Rintala, Teemu Rahkola, Olli Hirvelä, Martti Uusitalo, Joona Ala-Hukkala, Tuomas Rintamäki, Oula Keski-Hynnilä, Roope Niemelä, Matias Kangas, Verneri Renko, Matias Malmi, Mikael Saunala, Jesse Sundman, Anton Viitala, Niko Hietaharju