Ysikutoset Jeppiksessä

Ysikutoset JeppiksessäTP-Seinäjoen ysikutosten Musta joukkue vieraili keskiviikkoiltana Pietarsaaressa pelaamassa Aluesarjaa FF Jaron jälkikasvua vastaan. Lopputulos oli isäntien eduksi 2-0 (0-0). Ottelun ensimmäinen jakso oli tasaista vääntöä, jossa kummallakaan ei ollut vaarallisia maalintekopaikkoja, vaan peli pyöri lähinnä keskikentällä. Toinen jakso alkoi myös tasaisesti, mutta jakson puolivälissä Jaro pääsi iskemään nopeasta vastahyökkäyksestä ottelun avausmaalin. Heti perään Tuomas Lähdesmäellä oli mahdollisuus iskeä peli tasoihin, mutta Jaron maalivahti torjui hienosti Tupun kovan laukauksen kulmaksi. Toisen maalinsa Jaro iski puoli minuuttia ennen loppua, kun vieraat hakivat tasoitusta ja nostivat peliä selvästi. ”Omassa pelissämme oli paljon hyvää, Jaro on pelillisesti paras kohtaamamme joukkue tällä kaudella ja pystyimme heitä vastaan tasaiseen otteluun. Puolustus parantaa koko ajan otteitaan, tässä ottelussa puolustuslinja Joonas Sundman – Verneri Renko – Joona Ala-Hukkala – Patrik Tohni selvisi tehtävistään varsin hyvin taitavien jarolaisten kanssa”, kehui vastuuvalmentaja Petteri Kokko alakertaa.”Lisäksi keskikentän pohjalla Iiro Kiviluoma tasapainotti peliämme mallikkaasti ja Tuomas Lähdesmäkipelasi tutusti yritteliään pelin. TP:n keskikentän peli kärsi ehkä eniten ottelun epävarmasta tuomaroinnista. Keski-Pohjanmaalla näyttää olevan tapana tuomaroida nämä pelit yhdellä tuomarilla. Tähän otteluun oli löydetty yksin viheltämään melkein pelaajien ikäinen nuorimies, jolla ei ollut pahemmin kokemusta ison kentän peleistä ja sitä kautta kovassa kontaktipelissä syntyvien tilanteiden ratkaisemisesta. Tuomari ei peliä missään tapauksessa ratkaissut, eikä häntä voi mistään syyttää. Jaro ansaitsi voittonsa ollen pelaavampi joukkue kentällä, mutta tuomarien nimeämisessä paikallinen erotuomarikerho voisi käyttää edes jonkinlaista järkeä”, toivoi Kokko."Pelillisesti suurin ongelma meillä tällä hetkellä on hyökkäyskolmanneksella. Hyökkääjille pyritään pelaamaan palloa liiankin nopeasti, joka johtaa liian usein pallonmenetyksiin ja toisaalta hyvistäkään paikoista ei saada palloa maaliin. Lisäksi vastustajat näyttävät onnistuvan rankaisemaan heti pienestäkin virheestä ja käyttävät meitä vastaan maalipaikka huikealla prosentilla. Tässäkään ottelussa Jaro ei päässyt laukomaan kertaakaan meidän rangaistusalueelta ja teki kuitenkin kaksi maalia. Meillä maalipaikkoja oli kuitenkin kolmesta neljään", Kokko tiivisti.