Ysikutosille voitto Kokkolassa

Ysikutosille voitto KokkolassaTP-Seinäjoen ysikutoset kävivät sunnuntaina pelaamassa Kokkolassa aluesarjan toiseksi viimeisen ottelun Kokkolan Palloseuraa vastaan. Santahaan hyväkuntoisella nurmella ottelun lopputulos oli TP:n voitto maalein 4 – 1 (2-0). TP-Seinäjoki sai otteluun varsinaisen unelmaalun, kun ensimmäistä hyökkäystä seuranneen Joona Ala-Hukkalan antaman kulmapotkun puski maaliin Tuomas Lähdesmäki. Tämän jälkeen ottelun käsikirjoitus olikin melkoisen selvä. TP vyörytti hyökkäyksiä välillä laitojen, välillä keskustan kautta KPS:n maalille ja vastustaja keskittyi lähinnä puolustamaan ja pitkien pallojen roiskimiseen hyökkääjille. Ottelun toinen maali syntyi ensimmäisen jakson puolivälissä, kun kovasti töitä tehnyt Jesse Sundmanjatkoi Joona Ala-Hukkalan keskityksen maaliin. Ensimmäisellä jaksolla TP:lla oli mahdollisuus tehdä noin viisi maalia lisää, vastustajan pelastaessa pallon kolme kertaa maaliviivalta ja pari kertaa pallo törmäsi maalikehikkoihin. Toisella jaksolla tilanne hieman tasaantui ja KPS sai hetkeksi otetta keskikentällä, saamatta kuitenkaan mitään vaarallista aikaan. Ottelun lopullinen niitti tuli, kun toista jaksoa oli pelattu 12 minuuttia, Santtu Poikela pääsi puskemaan lähietäisyydeltä tilanteeksi 3 – 0. Tämän jälkeen vastustaja keskittyi enemmänkin jalkohin potkimiseen ja TP:n viimeisen maalin ampui pilkultaVerneri Renko, kun toista jaksoa oli pelattu 20 minuuttia. Ottelun viimeinen maali syntyi KPS:n paitsiolta pahasti haiskahtaneessa läpiajotilanteessa, kun ottelukello näytti jo täyttä aikaa. TP:n koko joukkue ansaitsee kiitokset hyvästä suorituksesta, varsinkin topparien Joona Ala-Hukkalan, Oula Keski-Hynnilän ja Valtteri Leppäsen peli oli varmaa pitkien pallojen sateessa, keskikentälläVerneri Renko juoksi jälleen kovan kilometrimäärän voittaen palloja omalle joukkueelle. Kärjessä Joonas Lepistö, Jesse Sundman ja Tuppu Lähdesmäki aiheuttivat jatkuvasti ongelmia vastustajan alakerralle ja jakoivat hienosti palloja myös laitureille.Ottelu vihellettiin jälleen keskipohjalaiseen tyyliin yhdellä tuomarilla. Tälläkin kertaa tuomariksi oli löydetty pelaajia pari vuotta vanhempi nuorimies, joka kokonaisuutena selvisi urakasta kohtuullisesti, mutta ymmärrettävistä syistä yksi mies ei voi nähdä selän takana tapahtuvia jälkipelitilanteita, paitsioita ja rajojen ylityksiä kunnolla. Toivottavaa olisikin, että Keskipohjanmaan piirissäkin kunnioitettaisiin koko talven treenaavien juniorien harrastusta sen verran, että edes aluesarjatasolle saataisiin kolme tuomaria. Tällainen touhu ei palvele ketään, ei tuomarien kehittymistä eikä pelien turvallista ja oikeudenmukaista läpivientiä."Peli oli varsin hyvin meidän hanskassa alusta lähtien. Ennen peliä painotettiin erikseen pelin alkua, kun pelataan ennestään tuntematonta joukkuetta vastaan. Kun silloin saadaan maali aikaan ekalla minuutilla, niin voidaan sanoa ohjeiden menneen perille. Hyvää oli se, että nyt saatiin rakennettua kontrolloituja hyökkäyksiä pelin kierrätyksen, huolellisempien syöttöjen ja pelirohkeuden kautta. Uskallettiin yrittää ratkaisuja ja laukoa paljon, lisäksi pidettiin pallo paremmin omalla joukkueella kun aiemmissa peleissä. Hyvää oli myös se, että nyt noustiin pois putoamisviivan alapuolelta, joten sarjapaikka on nyt omissa jaloissa ennen viimeistä peliä, joka pelataan ensi lauantaina 12.9. klo 15 Tekonurmella YPA:a vastaan", joukkueen vastuuvalmentaja Petteri Kokko tilitti.