Oranssi 94 löysäili voiton

Oranssi 94 löysäili voitonTP-Seinäjoen C-15 ikäluokan Oranssi pelasi viimeisen ottelunsa aluesarjassa tiistai-illalla Kiviristin surkeakuntoisella kentällä Lapualla. Isäntäjoukkue Virkiä oli täydellinen vastaantulija, vaikka TP pelasikin vain hetkittäin tosi mielellä kaikkea osaamispotentiaaliaan hyödyntäen. Loppulukemat 2-4 (1-3) eivät kerro totuutta ottelusta, jossa Virkiä tyytyi pääosin vain puolustamaan koko miehistön voimin. Voitto merkitsi sitä, että TP:n pojat joutuvat jännittämään vielä ensi lauantaihin asti, jolloin sarjan viimeiset pelit pelataan. Mahdollisuuksia on aina piirinmestaruuskultaan asti.Ottelu alkoi TP:n täydellisellä hallinnalla ja kaikin puolin hyvällä asenteella. Silti meinasi käydä ohraisesti: Virkiä sai ensimmäisen hyökkäyksensä aikaiseksi vasta viidennellä minuutilla ja niin vain kävi, että pallo jysähti ylärimaan maalivahti Jarkko Oravan seikkailtua ylimääräisillä retkillä. Siinä ehti tulla mieleen jo muutama syksyn aluesarjakamppailu, joissa vastustaja on saanut TP:n hallinnan keskellä yllättävän avausmaalin ja ottelu on sen jälkeen lähtenyt luisumaan alamäkeä. Näin kävi Vaasan IFK:ta, Pietarsaaren Jaroa ja kokkolalaista GBK:ta vastaan. Jaro on nyt voittamassa aluesarjaa vakuuttavalla erolla muihin, mutta ottelussa TP:tä vastaan se joutui kyllä lujemmalle kuin lukemista 3-1 Jarolle voisi äkkiä päätellä. Mutta sellaista peliä futis vain on. Epäreilua kuin elämä toisinaan. Lapualla kauhuskenaario jäi onneksi toteutumatta.TP:n avausosuma syntyi 10. peliminuutilla, kun kentän laidalla ehdittiin jo syvään huokailla Raitt Peltojanpitkää kuljetusta ilman syöttöaikeitakaan. Raitt pelasti kuitenkin mestarillisesti nahkansa painamalla väkisin Virkiän puolustussumpusta läpi. Maalivahti Topias Mäki oli voimaton, kun Raitt pani pallon pesään. Vain minuutti ehti kulua edellisestä osumasta, kun Raitt Peltoja oli taas näkyvässä roolissa syöttämällä pallon maalinedustalle. Pekka Jaskari pelasi maalinsuulla väkevästi jallittamalla vielä pari pakkia puolisekaisin ennen kuin latasi pallon maaliverkkoihin. Lukemat 0-2 saivat vastustajan päät jo painumaan kohti maata.Lukemat 0-3 seurasivat pikaisesti. Pelikello näytti vasta 13. minuuttia, kun Pekka Jaskarin ja Sammy Saarisen hieno syöttöpeli vapautti Matti Rajalan maalintekoon. Matin maali syntyi taidokkaasti lähes nollakulmasta. Kolmen maalin jälkeen vierasjoukkue löi koneesta tehoja reippaasti pois, lähti kävelyvauhtiin ja löysäili kaksinkamppailuissa. Kun Virkiä sitten 20. minuutilla pääsi kulman jälkitilanteesta kaventamaan lukemiksi 1-3, tiedettiin ainakin kentän laidalla pelin muuttuvan vielä vaikeaksi. Niin kävikin. Kotijoukkue oli jo menettänyt kaiken toivonsa, mutta nyt se ryhdistäytyi yrittämään. Yritys ei kuitenkaan tuottanut tulosta, kun taito ei ollut vastustajan tasolla. Sähläämälläkin TP pystyi varjelemaan maalinsa ja luomaan toiseen päähän muutamia vapaita maalintekopaikkoja. Tauolle kuitenkin asteltiin 1-3 lukemissa. Toiselle jaksolle pelin luultiin automaattisesti asettuvan parempaan kuosiin, mutta toisin kävi. Vastustajan sekava peli viehätti niin paljon, että siihen mentiin mukaan. TP:n onneksi kotijoukkue tyytyi makaamaan kaikin voimin omalla puolustusalueella. Siitä sumasta ei niin vain menty läpi, vaikka kukin vuorollaan tuntui yrittävän omia kuljetussoolojaan, mutta eipä ollut takaiskuistakaan suurta vaaraa.Lopullinen ratkaisu nähtiin toisen jakson 23. minuutilla, kun Antti Viita iski pallon kulman jälkitilanteesta sisään. Loppulukemat 2-4 Virkiä teki vain muutamia sekunteja ennen ottelun loppumista vapaapotkun jälkitilanteesta.Edellisottelun tapaan maalivahdin tehtävät TP:n veräjän suulla jakoivat Jarkko Orava ja Atte Mäkelä. Puolustuksessa aloittivat Teemu Nimell, Roope Takala, Aapo Metsä-Ketelä ja Raitt Peltoja.Sammy Saarinen kävi tuuraamassa Raittia laitapakkina pelattuaan suurimman osan peliajastaan kuitenkin linkkinä. Muut laitalinkin paikalla pelanneet oranssipaitaiset olivat Matti Rajala ja Aleksi Aho. Keskikentän keskellä peliä rakensivat Antti Viita ja Aleksi Ahde. Hyökkääjän viittaa ottelussa kantoivat vuorollaan Pekka Jaskari, Panu Leppä ja Saku Pikkarainen. Penkiltä löytyi myös Miika Eronen, joka loukkaantumisensa takia säästeli paikkojaan tulevia koitoksia varten. Miika on tärkeä pelaaja ikäluokan Mustassa joukkueessa, jolla on vielä kolme ottelua jäljellä piirin I divisioonassa.Kaikesta löysäilystä huolimatta tämän ikäluokan aluesarjakoitokset oli kiva päättää vakuuttavaan voittoon. Löysäily kun oli seurausta vastustajan heikkoudesta, ei muusta. Nyt vain jäädään odottamaan, minkä väristä lätkää aikanaan lyödään kouraan (tai kaulaan). Piirinmestaruuspronssi on jo varma, mutta kirkkaammille mitaleille on sisällä tilaus. Raskas kausi on näin takana pelien osalta, mutta treenit vielä jatkuvat.